Verona svou tvář stále hledá. "Meziprostor" je toho důkazem

09.12.2014 11:22 - David Böhm | foto: facebook interpreta

Sliby - chyby. Jistě to přísloví znáte. A Verona slibovala. Velkou změnu zvuku, více emotivní texty. Dvouletá práce na desce sice nějaké plody přinesla, nicméně pokud si "Meziprostor" pořídíte, dostane se vám víceméně stále stejné taneční nálady. Něco se ale splnit přece jen podařilo.
6/10

Verona - Meziprostor

Skladby: Ve vlnách, Nech si zdát, Fallin' In Love, Volnej Pád, Nobody Cares, There's No Way Out, Láskoproud, Doteky, Takin' Over, Quick
Vydáno: 22.9.2014
Celkový čas: 31:58
Vydavatel: Universal
Po nějaké době si aktéři uvědomí, že nadešel čas něco poupravit. Ať už zvuk, či to, co hodláte fanouškům sdělovat. Verona se o to tedy pokusila - tato deska měla nejspíš formaci pomoci určit, jakým směrem se vydat. Pravda je ale taková, že zcela odlišný zvuk přinesla pouze extrémně vlezlá píseň "Nech si zdát" ovlivněná Daft Punk. Jinak se skladby Verony příliš neproměnily.

Posluchačům byl slíben velký posun v textech, které se měly stát emotivními, náladotvornými. V tom případě je zvláštní, že se něco tak prachobyčejného jako "Fallin' In Love" do finálního výběru dostalo. Tohle je přesně ten typ songu, který si poslechnete, absolutně vás neohromí a po jeho skončení vám z něj v hlavě nezbude nic. Snad jen dojem, že Markéta žádný přihlouplý auto-tune nepotřebuje. To samé se stalo u "Quick". "Udělám tě rychle" má být ukázkou něčeho plného emocí? V hlavě se hned vynoří vzpomínka na loňskou desku Britney Spears, v jejímž případě mělo dojít na "to nejosobitější, co kdy vydala." Song s příjemně agresivním beatem přitom není vyloženě špatný. Instrumentálka by možná byla lepší volbou.

Naštěstí můžeme nalézt i silná místa: Petr Fider chytlavou písničku vyrobit stále umí. Krev v žilách vám rozproudí hned úvodní "Ve vlnách", těšit se také můžete na roztančený "Volnej pád". A pokud dvojice mluvila o nehitovosti a vážnosti, měla na mysli bravurní "Nobody Cares" nebo "There's No Way Out". Do první zmíněné se podařilo vměstnat zvláštní nijakost vyjadřující samotu. Text se povedl na jedničku. A dobíráme se k vrcholu alba. "There's No Way Out" je totiž exemplární příklad toho, jak rozhodně ano. Zakomponovat do tanečního ploužáku saxofon se jen tak nevidí/neslyší. S tímhle trackem se Verona trefila do černého a není divu, že fanoušci píseň velmi vychvalují.

Takže... Má cenu obětovat poslechu "Meziprostoru" něco málo přes půl hodiny? Má, deska nabízí škálu žánrů a nuda nehrozí, každý si něco vybere. Rozhodně se nedá tvrdit, že si klubovky typu "Takin' Over" své příznivce nenajdou. Jisté však je, že se duo teprve hledá. Postupuje po správné cestě a bude-li se mu dařit dále kvalitativně růst, máme se na co těšit.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY