Giorgio Moroder vydá po více než třiceti letech nové album. Hostují Kylie, Britney nebo Sia

19.11.2014 10:36 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Pro milovníky klasického diska se sen stane brzy skutečností. Legendární hudebník Giorgio Moroder, tedy jeden z průkopníků synthdiska a elektronické taneční hudby, vydá po více než třiceti letech novou desku.

Čtyřiasedmdesátiletý Ital, který se proslavil taktéž jako DJ a remixér, stál u zrodu mnoha důležitých tanečních hitů minulého století. Produkoval většinu songů pro Donnu Summer, ale je také autorem hitu "Call Me" od Blondie, pecky "What A Feelin'" od Irene Cara, asi jediné hitovky projektu Berlin "Take My Breath Away" nebo písně "Love Kills", kterou kdysi Freddie Mercury naplno odstartoval svoji sólovou kariéru. I tentokrát si do studia pozval hvězdy první velikosti.

Jak sám Moroder uvedl na sociálních sítích, na jeho nové studiovce s nápaditým a symbolickým názvem "74 Is The New 24", která je ohlášena na jaro příštího roku, najdeme songy s Kylie Minogue, Siou, Britney Spears, Charli XCX, Foxes či zpěváky Matthew Komou a Mikky Ekkonem. První ochutnávkou je titulní instrumentální píseň, na jejíž video se můžete podívat pod článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY