Petr Bende přichystal dva koncertní živáky. Prodávat je bude na vánočním turné

18.11.2014 19:18 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

V dnešní době už nelze vydání koncertního CD a DVD považovat za něco speciálního. Mimořádné ovšem je, pokud se takové projekty urodí u jednoho interpreta hned dva najednou. V době, kdy se fyzické nosiče prodávají minimálně, s tímto chvályhodným a zároveň riskantním krokem přichází Petr Bende.

Petr Bende a band - Vysočina fest
© facebook interpreta
Ten objíždí republiku sám s kytarou, se svým bandem, s Pavlem Helanem či s cimbálovou muzikou Grajcar, a má proto možnost vybírat pro účely natáčení z různých vystoupení a míst. Rozhodl se pro multižánrový kulturní festival Vysočina fest, kde zahrál s Grajcarem letos v létě. Tentokrát se jedná o rockovější úpravy písní, odlišné od tradičního vánočního turné, které Petr Bende společně se svým bandem a Grajcarem absolvuje už několik let.

Kromě toho si ale zpěvák pro své fanoušky na letošek přichystal ještě jednu specialitu. Rozhodl se zahrát v největším jeskynním prostoru v České republice - Kateřinské jeskyni. Tam odehrál netradiční vystoupení s Pavlem Helanem a též ho nabízí ve formátu CD + DVD. K dispozici na něm bude šestnáct skladeb a dva bonusy.

Petr Bende a band - Kateřinská jeskyně live
© facebook interpreta
Nosiče bude Petr Bende prodávat na zmiňovaném vánočním turné, které startuje 24. listopadu ve švýcarském Curychu a pokračuje v dalších sedmnácti českých a moravských městech. Vstupenky mizí velice rychle a několik zastávek už je vyprodaných. Všechny potřebné informace mohou zájemci zjistit na zpěvákově webu či Facebooku.

Vánoční turné proběhne v těchto termínech:

24.11. Curych (Švýcarsko, Augustiniánsky kostel)
28.11. Miroslav u Znojma (KD)
29.11. Brno (Sono Centrum)
30.11. Blansko (KD)
2.12. Ostrava (DK Města Ostravy)
3.12. Třinec (KD Trisia)
4.12. Frýdek Místek (Kino Petra Bezruče)
6.12. Jeseník (Divadlo Petra Bezruče)
7.12 Hranice na Moravě (Divadlo Stará střelnice)
9.12. Praha (Divadlo Kalich)
10.12. Litoměřice (DK)
13.12. Velká Bíteš (KD)
14.12. Zbraslav u Brna (KD)
16.12. Třebíč (Fórum)
17.12. Polná u Jihlavy
19.12. Uherský Brod (KD)
20.12. Dubňany (KD)
21.12. Velké Bílovice (KD)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY