Helena Vondráčková potěšila fanoušky vánočním albem

14.11.2014 10:15 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Vánoce se pomalu blíží, a tak začínají zahraniční i domácí interpreti vydávat svátečně laděné desky. Právě dnes (14. listopadu) jednu představuje i Helena Vondráčková.

Ta svoje nové album, které produkoval Daniel Hádl, nazvala "Kouzlo Vánoc". Najdete na něm coververze některých z nejpopulárnějších písní, které se každoročně o Vánocích vrací do playlistů rádií i hudebních televizních kanálů. Nechybí proto "Padá sníh" (původně "Let It Snow" z repertoáru Franka Sinatry), "Hodně štěstí" ("Happy X-mas" od Johna Lennona a Yoko Ono), "Bílé Vánoce" (aka "White Christmas" od Irvinga Berlina) či píseň "Na Vánoce k našim", tedy předělávka songu "Driving Home For Christmas", který napsal Chris Rea.

"Mám ráda Vánoce a vše, co k nim patří. Letos uzrál čas na nové vánoční album s píničkami, které jsou pro mě osobně významné, byť každá třeba z jiného důvodu," dodává Helena, která kromě již prověřených písní s texty Zdeňka Borovce a Pavla Vrby požádala o spolupráci i Václava Koptu, Lucii Stropnickou, Eduarda Krečmara nebo Lukáše Hrabala.

Album "Kouzlo Vánoc" nabídne i duet s názvem "Vánoční", který si s Helenou střihl Ondřej Brzobohatý. Oba umělci si ho společně zazpívají 21. prosince, kdy se uskuteční zpěvaččin tradiční vánoční koncert ve Velkém sále pražské Lucerny. Ukázky všech písní si můžete poslechnout ve videu pod článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY