shop.musicserver.cz
Michal Prokop oslaví na pódiu <I>třicátiny</I> s ojedinělými hosty

Michal Prokop oslaví na pódiu třicátiny s ojedinělými hosty

Vydáno: 12.11.2014 09:02 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Michal Prokop a Framus Five přichystali nejen svým fanouškům jedinečnou předvánoční koncertní lahůdku, neboť hudební kořeny charakteristické pro Michala Prokopa a jeho souputníky - blues, soul a rock - se na pozadí moderního stánku Fora Karlín prolnou 20. prosince s novým pojetím stěžejních skladeb alba "Kolej Yesterday" v podání hvězdných hostů Matěje Rupperta (Monkey Business), Vojty Dyka (B-Side Band) nebo Sáry Vondráškové (Never Sol). Unikátní symbióza bluesového barda a hudebních talentů mladé generace láká zejména na netradiční nádech každoročního Vánočního koncertu, který pro tentokrát opustil prostory Divadla Archa, aby mohl nabídnout větší prostor pro sezení i stání.

Michal Prokop plakát
© facebook interpreta
Podobně jako reedice alba "Kolej Yesterday", která vstoupila do prodeje koncem září tohoto roku také na vinylu a s DVD jako bonusem, nabízejícím sestřih koncertních záznamů některých písní, prožije proměnu i live oslava výročí tohoto kultovního alba, a to právě za účasti pro mnohé překvapivých hostů, k jejichž výběru Michal Prokop dodává: "Jde o hosty z jiné generace zpěváků, 'Kolej Yesterday' poslouchávali doma spolu s rodiči - vlastně jako děti. To mě těší, když si uvědomím, jak to ovlivňovalo jejich hudební, ale nejen hudební obzory."

Sára Vondrášková neboli Never Sol vstoupila do širšího posluchačského spektra zejména skladbou "Lay Down", kterou mohli diváci zaznamenat v celovečerním snímku "Ve Stínu", v minulém roce natočila svůj debut "Under Quiet" pod producentským dohledem Jana P. Muchova. Jazzový a popový projev je stejně tak charakteristický pro hostující dvojici excelentních vokalistů Matěje Rupperta a Vojtu Dyka, kteří se společně setkávají na pódiích se swingujícím B-Side Bandem.

Představa tohoto žánrového propojení je lákavá, ale možné otázky k volbě písní či detailům k charakteru skladeb shrnuje Michal Prokop slovy: "Nové vyznění budou mít zřejmě některé písně jinou interpretací - tedy společně mojí s hosty. To je vždy pak trochu jiné a bude zajímavé, jak se hosté s písničkami z 'Koleje', které si vybrali, poperou. Nechte se překvapit, pracujeme na tom, ale zjevně to budou ty nejznámější."

Do koncertu zbývá ještě šestice vystoupení v Čechách, jimiž se uzavře úspěšná podzimní/zimní šňůra, která představuje tvorbu Michala Prokopa a Framus Five v kompletní pódiové sestavě, nebo v komornější akustické poloze, repertoárově i stylové poněkud odlišné, jež tvoří pouze trio Prokop, Luboš Andršt (kytara) a Jan Hrubý (housle).

Vánoční koncert Kolej Today Michala Prokopa & Framus Five se odehraje 20. prosince ve Fóru Karlín od 20:00. Vstupenky od 390 Kč do 880 Kč jsou ke koupi v síti Ticketstream.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Hudba v tisku: Obsáhlý průvodce "Praha beatová" zve na putování po místech metropole, kudy kráčel rock (02.12.2023 08:30)
- Recenze: Michal Prokop bilancuje. Kompilace "Čas je šťastnej lhář" ale nejde příliš do hloubky (29.11.2023 08:00)
- Naživo: Koncert k narozeninám Luboše Andršta byl čirou muzikanstkou radostí. Zahráli Peter Lipa, Energit i Michal Prokop (15.09.2023 21:08)
- Fotogalerie: Oslava nedožitých pětasedmdesátin Luboše Andršta v obrazech (15.09.2023 09:02)
- Nedožité pětasedmdesátiny Luboše Andršta připomenou v Lucerna Music Baru Michal Prokop, Peter Lipa a Energit (10.09.2023 11:54)
- Vánoce v Karlíně: Michal Prokop připravuje best of desku. Pokřtí ji s hosty na vánočním koncertu, který se vrátí do Fora Karlín (01.09.2023 16:14)
- Michal Prokop a Monkey Business natočili hit Stevieho Wondera. Krásný ztráty Live prohlubují ducha spolupráce (15.07.2023 11:19)
- Fotogalerie: Fenomenální Michal Prokop se svou kapelou zahrál po letech opět v Olomouci (10.06.2023 16:05)
- Naživo: Precedens oslavil výročí a rázně vykročil vstříc nové etapě (04.04.2023 20:57)
- Precedens v pražské Akropoli oslaví čtyřicátiny, zavzpomíná a představí i novinky (04.03.2023 17:46)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát Sia AC/DC U2 Beyoncé Rush Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu