K(r)ávoviny: od U2 znějících jako prd po ultimativní megacomeback Dana Landy

19.11.2014 08:05 - David Věžník | foto: therockrevival.com

Hned po čtvrtstoletí od sametové revoluce je nové album zřejmě to nejdůležitější aktuální téma, ke kterému je záhodno se nějakým způsobem vyjádřit, ať už jste Jan Trávníček, nebo Taylor Hawkins. Jenomže mezitím se chystá velkolepý návrat Daniela Krysaře Žita Landy 44, a to teprve bude téma. No ne?

K(r)ávoviny AKA Novinečky ke kávičce

Děje se toho ve vašem životě tolik, že to nestíháte sledovat, natož abyste sledovali životy jiných? Zastavte se na chvíli! Uvařte si kávičku nebo čajíček a zkoukněte naše novinečky, shrnutí toho skutečně důležitého ve světě pop music. Než dopijete, máte přečteno a můžete jít zase po svých. A ano, nemáme rádi zdrobněliny. Zdrobnělinky.

Jste-li Robyn, Max Martin nebo Avicii, pak již víte, že váš portrét bude na švédských známkách, nevíte? (musicserver)

Taylor Hawkins, ten bubeník z Foo Fighters, se vyjádřil, že nová deska U2 zní jako prd. Na vyjádření Larryho Mullena, toho bubeníka z U2, na téma nové album Foos se prozatím čeká. (Stereogum)

Katy Perry, nějaké boybandy a další hudebníci a hudebnice si rozebrali ceny MTV EMA. (musicserver)

Aphex Twin nasdílel více než třicet nevydaných tracků a jsou nic moc. (Pitchfork)

Daniel Landa se vrací k hudbě. :-( Vyráží na turné :-(( a chystá megakoncert. :-((( (Deník)

Indierocková skupina Modest Mouse se zřejmě nakonec přece jen zapíše do dějin. Může za to meteorit, který jednoho krásného večera proletěl po obloze, zrovna když muzikanti měli koncert. (Pitchfork)

Půjdete-li čistě náhodou do Wallmartu a koupíte-li si tam Honey Nut Cheerios, je vysoká pravděpodobnost, že na vás nakonec vypadne nová píseň Picassa popu Ushera. (Stereogum)

The Knife odehráli svůj úplně poslední koncert před svým comebackem. Na Islandu, kde jinde. (Pitchfork)

Kdyby byl býval Bono při jedné z nedávných cest letadlem cestoval v zavazadlovém prostoru, byl by býval vypadl společně se svými kufry a pravděpodobně by byl býval zemřel, což by býval byl pravděpodobně konec U2. (Blesk)

Interpretka hitovek jako "Break It Off" Rihanna má desku prakticky hotovou a zcela jistě ji vydá v dohledné době, kdy přesně ale neprozradí, aby to bylo aspoň trošku jako Beyoncé. (musicserver)

Povinná četba Povinný poslech k četbě: protože tištěné Zlaté stránky vyjdou příští rok naposledy. Definitivně. Děkujeme. (Deník)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY