shop.musicserver.cz
Nové desky pro 46. týden

Nové desky pro 46. týden

Vydáno: 09.11.2014 09:17 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Příští týden se o pozornost budou nejvíce prát Pink Floyd s Foo Fighters. Bez povšimnutí nezůstanou ani o něco mladší Zaz, Ewa Farna či David Deyl. Představíme vám unikátní projekt The New Basement Tapes, novinky Marka Lanegena a Neila Younga, Whitney Houston rekapituluje živáky a fanoušky tvrdší muziky potěší Machine Head a Billy Idol.

Pokud se v pondělí 10. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Pink Floyd - The Endless River (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: art rock

Pink Floyd - The Endless River
Někteří tomu už ani nechtěli věřit, nicméně sen mnoha fanoušků britských Pink Floyd se stal nyní realitou. Po dvaceti letech od vydání alba "The Division Bell", kapela přichází s novinkou "The Endless River", které má být tou definitivně poslední. Vzhledem k tomu, že jeho hudební základ pochází právě z nahrávání desky z roku 1994, nikoho nepřekvapí, že na novince nespolupracoval Roger Waters, který v té době už ve skupině nepůsobil. Na druhou stranu na něm uslyšíte klávesové nástroje a skladby Richarda Wrighta, který před šesti lety podlehl rakovině. Původně Pink Floyd plánovali tyto skladby vydat krátce po "The Division Bell"na samostatném albu, které mělo být ambientní a instrumentální, ovšem nakonec z toho sešlo. Letos se ale David Gilmour a Nick Mason k těmto nahrávkám, jejichž délka přesahovala dvacet hodin, vrátili a vybrané fragmenty rozvinuli a přepracovali tak, aby odpovídaly jedenadvacátému století. Výsledek rozdělili do čtyř částí, přičemž některé skladby nakonec opatřili i textem. "The Endless River", jehož ukázky i příběh můžete sledovat a poslouchat na webu formace, bude k dostání mimo standardního CD i na vinylu a dále v kombinace CD, jak s DVD, tak i Blu-Ray, na nichž najdete šest videí a vícekanálový mix alba. V případě Blu-Ray v rozlišení 96kHz/24 bit.


Foo Fighters - Sonic Highways (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock

Foo Fighters - Sonic Highways
"Sonic Highways" není jen název televizní série, který už nějakou chvíli rotuje na HBO, ale také titul nové desky Foo Fighters. Vznik desky se pojí hned k osmi americkým městům, kde vznikaly nové písně. Po jednom kousku nahráli muzikanti písně v Austinu, Chicagu, Los Angeles, Nashville, New Orleans, New Yorku, Seattlu a Washingtonu D.C. Z rádií už možné znáte pilotní singl k "Something From Nothing", jenž Dave Grohl a jeho kumpáni uvedli na trh v polovině října. Pokud jste skladbu ještě neslyšeli, poslechněte si ji na YouTube.com. Názory kritiky na novinku se docela různí: "Sonic Highways" někteří označují za povedené a jiní za podprůměrné.


Ewa Farna - Leporelo (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Ewa Farna - Leporelo
Zatímco první čtyři desky vychrlila Ewa Farna během čtyř let, s tou pátou si dala pořádně na čas. Přesně pět let uběhlo od vydání alba "Virtuální" a v tomto mezičase se zpěvačka soustředila jednak na kariéru v Polsku, studium nebo i porotování talentových soutěží. Čas na novinku nazrál loni, když v Polsku vydala album "(W)INNA?", ovšem na jeho českou verzi s názvem "Leporelo" si museli fanoušci počkat až do letoška. Pro obě verze Ewa Farna ve spolupráci s autorskou dvojicí Martin Chobot a Filip Sázavský připravila celkem dvanáct písniček, o jejichž český text se postarali Ondřej Ládek a Robin Král. S přípravou české podoby pak pomáhal i kytarista Marcus Tran, který s ní spolupracoval už na předchozích deskách. Jak se jim to tentokrát povedlo, můžete hodnotit prostřednictvím ukázek na Bontonline.cz.


Zaz - Paris (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz / šanson

Zaz - Paris
Pouhý rok po vydání desky "Recto Verso" se Francouzka Zaz opět hlásí o pozornost prostřednictvím třetího alba "Paris", na němž vzdává hold svému rodnému městu. Činí tak především prostřednictvím převzatých písniček písně z repertoáru Edith Piaf, Maurice Chevaliera, Charlese Aznavoura či Charlese Treneta. K tomu všemu získala coby producenta velmi exkluzivní personu - samotného Quincy Jonese. Ten pak k další spolupráci přizval vedle big bandu, ještě třeba kanadskou zpěvačku Nikki Yanofsky, francouzskou legendu Charlese Aznavoura, písničkáře Thomase Dutronca, či vynikajícího jazzového kontrabasistu Johna Claytona. Společně pak natočili třináct skladeb, z nichž část zní v traileru alba na YouTube.com.


Tip týdne

The New Basement Tapes - Lost On The River (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / blues / folk / country

The New Basement Tapes - Lost On The River
Že vám jméno The New Basement Tapes nic neříká, ale zároveň je vám to povědomé? Pomůžeme vám. "The Basement Tapes" je slavné album Boba Dylana, které nahrál ve sklepě. Tehdy tam vzniklo ale spousta dalšího materiálu, který posléze vycházel na bootlezích. Nyní ale některé z těchto písní dostaly zcela novou podobu. Postaral se o ni slavný producent T-Bone Burnett, který pro její nahrání sestavil kapelu, která by klidně mohla dostat přízvisko superskupina. Jejími členy jsou totiž Elvis Costello, Marcus Mumford z Mumford & Sons, Jim James z My Morning Jacket, kytarista Dawes Taylor Goldsmith a americký banjista, houslista, zpěvák a člen Grammy oceněných Carolina Chocolate Drops Rhiannon Giddens. V tomto seskupení natočili album s názvem "Lost On The River", na kterém najdete dvacet písniček. Pokud tedy koupíte verzi na dvou vinylech, která je brána jako ta základní. Stejný tracklist bude mít i deluxe edice, naopak standardní CD bude o pět kousků chudší. První ochutnávky můžete testovat na VEVU téhle výjimečné formace.


Mark Lanegan - Phantom Radio (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock / suit /

Mark Lanegan - Phantom Radio
Marka Lanegana si můžete pamatovat jako dřívější hlas Screaming Trees. Už několik let ale slaví úspěch se svými sólovými projekty a po loňské nahrávce "Imitations" se hlásí o slovo s "Phantom Radio". Produkci své devátí studiovky vložil na bedra Alainu Johannesovi a do studia si na krátkou návštěvu pozval Dukea Garwooda, Sietse van Gorkoma a Shelley Brien. Recenzenti chápou novinku jako kolizi dobře zaběhnutých metod skládání a přípravy písní a chuti po nových, neotřelých praktikách, které nabízí moderní technologie nahrávání. Nejlépe ale uděláte, když si názor vytvoříte sami. Stačí navštívit stránky Stereogum.com, kde je pro vás připraveno hned několik ukázek.


Whitney Houston - Whitney Houston Live: Her Greatest Performances (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: r'n'b / soul

Whitney Houston - Whitney Houston Live: Her Greatest Performances
Whitney Houston za svoji kariéru nevydala žádné živé album, pouze záznam koncertu z roku 1991 na VHS a později vydaný na DVD "Welcome Home Heroes With Whitney Houston: Live In Concert". Je tedy smutné, že to první vychází až dva a půl roku od její tragické smrti. Jak už ale napovídá název "Live: Her Greatest Performances", ani tentokrát se nejedná o živák v pravém slova smyslu, ale kompilaci jejích nejslavnějších vystoupení. Rámují ho televizní debut v The Merv Griffin Show z roku 1983, kde se představila jako marnotratná teenagerka a zazpívala písničku "Home", a vystoupení z roku 2009 v The Oprah Winfrey Show, kde představila skladbu "I Didn’t Know My Own Strength". Mezi nimi pak najdete i americkou hymnu z pětadvacátého Super Bowlu, písničky z "Osobního strážce" na koncertě New South Africa 1994 a pochopitelně i její slavné vystoupení na udělování cen Grammy, či American Music Awards. Album vychází jak na CD, tak i na DVD, případně v kompletu obou nosičů. Audio podoba nabídne osmnáct písniček, zatímco video bude o dvě bohatší. Některé z nich už nyní najdete v příslušné sekci zpěvaččině webu /


Neil Young - Storytone (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Neil Young - Storytone
Hned ve dvou různých verzích vydává Neil Young svou novou sólovou desku "Storytone". Písně si posluchač vychutná jednou v orchestrální verzi a podruhé v ryze sólovém provedení. Za orchestrální úpravou deseti skladeb stojí dvaadevadesáti členné těleso hudebníků a plnohodnotný sbor. Pokud zainvestujete do deluxe verze, čekají tam na vás ty samé skladby právě v sólovém provedení. Pokud se ale rozhodnete pro standardní verzi, najdete na CD pouhých deset skladeb - půl na půl orchestrální a sólové verze písní.


Mňága a Žďorp - Made In China (Surikata Records)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop rock

Mňága a Žďorp - Made in China
Minulý týden jsme novou Mňágu a Žďorp opomněli, a tak se to nyní snažíme napravit. Jak už tak trochu název "Made In China" napovídá, kapela se letos v květnu vypravila do Číny, aby tu natočila dvanácté studiové album. Smělý plán natočit album v Číně vyšel hlavně díky fanouškům, kteří kapele pomocí crowdfundingu přispěli přes půl milionu korun. "Celé to bylo absolutně hektické, dobrodružné, nepředvídatelné a nové. Celá naše akce Čína byla ohromným zážitkem. Zapomněli jsme doma klávesy, já si zvrtnul kotník, občas měl někdo hnačku a během našeho vystoupení na festivalu v Pekingu jsme zažili písečnou bouři," vzpomíná na čínské dobrodružství zpěvák Petr Fiala. Nahrávka vznikla během tří dnů v pekingském studiu A-string Entertainment a ve dvou písničkách hostují i tři mladé Číňanky. Album, jehož ukázky uslyšíte na stránkách vydavatelství Indies Scope, vychází vedle klasického CD i digitálně, ale především také na kazetě, vinylu a dokonce jako flash disk s filmem o vzniku desky a celém čínském dobrodružství.


Fast Food Orchestra - ZEN ()
web / facebook.com / psali jsme/
žánr: funk / pop / rock

Fast Food Orchestra - ZEN
Tři roky příprav zpečetí tento týden i oblíbená tuzemská formace Fast Food Orchestra. I když bývá zvykem, že desky vychází zpravidla v pondělí nebo v pátek, už tady jdou Fast Food Orchestra odlišnou cestou a "ZEN" chtějí vypustit mezi fandy ve středu 5. listopadu. Těšit se pak mohou na třináct nových kousků a ti z vás, kteří přispěli na natáčení ve studiu Sono koupí originálního svršku z omezené edice "Proud ZEN Supporter", se dočkají i trojice písniček v češtině a několika hostů, jako je třeba Dr. Kary, Vladimir 518, Adam Koller nebo Ivo Rafan. Křest pak proběhne 13. listopadu v pražském klubu Roxy. Pro hudební ukázky navštivte Bandzone.cz.


Bryan Adams - Reckless (30th Anniversary Edition) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Bryan Adams - Reckless (30th Anniversary Edition)
Ačkoli Bryan Adams teprve před měsícem vydal svoji novinku "Track Of My Years", už tu máme jeho další desku. Letos je tomu totiž třicet let, co vyšlo jeho slavné album "Reckless". Album z roku 1984 obsahovalo deset písniček a sedm z nich se stalo singly a posléze i velkými hity. Patří mezi ně například "Heaven", "Somebody", "Run To You", "Summer Of 69" nebo "It's Only Love". Není tedy divu, že se připomene výroční edicí. To vyjde hned v několika podobách. Vedle remasterované původní verze, se dočkáme i vinylu a dvou diskové rozšířené edice. První CD přinese původní album a sedm dosud nevydaných písniček z období jeho nahrávání, zatímco to druhé záznam koncertu z Hammersmith Odeon z roku 1985. Ukázky této verze nabízí Supraphonline.cz. Deluxe edice přinese navíc DVD s videoklipy a audiofilové ocení Blu-Ray audio ve vysokém rozlišení a vícekanálovém mixu.


Emigrate - Silent So Long (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: industriální metal / alternativní metal

Emigrate - Silent So Long
Fanouškům Rammstein není název Emmigrate jistě nijak cizí. Tento projekt má totiž na svědomí kytarista Richard Z. Kruspe. Druhá studiovka a nástupce sedm let starého eponymního díla nese titul "Silent So Long" a osazenstvo formace si desku samo produkovalo. Mix dostal na starost Ben Grosse, známý ze spolupráce s Marilynem Mansonem nebo Disturbed a z hostů na ní uslyšíte Lemmyho Kilmistera (frontmana Motörhead), Jonathana Davise z Korn nebo již výše zmíněného Marilyna Mansona a spoustu dalších. Jedenáctku nových písní reprezentuje trailer, který najdete k poslechu na YouTube.com společně s dalšími novinkovými písněmi, případně na Amazon.de.


Carla Bruni - À l'Olympia (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: šanson / pop

Carla Bruni - À l'Olympia
Carla Bruni Sarkozy si pro svou hudební kariéry stále nechává pouze své dívčí jméno a loni po pěti letech vydala čtvrté album "Little French Songs". U jeho příležitosti vyjela na turné, které se 11. března zastavilo i ve slavné pařížské Olympia. Tento koncert, kde jako hosta přivítala i Marianne Faithfull, zaznamenala a ten nyní vychází pod názvem "À l'Olympia". Více jak hodinový záznam nabídne devatenáct skladeb ve velmi intimní atmosféře. O tom se koneckonců můžete přesvědčit na stránkách zpěvačky, která je nejrůznějšími ukázkami z něj doslova napěchovaná.


Machine Head - Bloodstone & Diamonds (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Machine Head - Bloodstone & Diamonds
Od poslední desky amerických heavy metalistů Machine Head uplynuly už tři roky a muzikanti posílají na pulty osmou studiovku "Bloodstones & Diamonds". Deska se dvanácti skladbami je prvním albem, na kterém se podílel Jared MacEachern, který nahradil v loňském roce Adama Duce. Podle dosavadních recenzí se album fanouškům líbí a vy ji můžete ohodnotit po poslechu ukázky "Killers & Kings" na YouTube.com.


David Deyl - V ozvěnách (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / střední proud

David Deyl - V ozvěnách
Své třetí studiové album připravoval David Deyl jeden a půl roku. Výsledkem je novinka "V ozvěnách", obsahující dvanáct skladeb ve stylu klasického crossoveru. Vedle vlastních skladeb na desku zařadil i několik předělávek. Z domácí scény si vybral "Holubí dům", zatímco v případě té zahraniční přezpíval slavnou "Feelings", Morriconeho "You're Still You", Manciho "Thorn Birds" a hned dvakrát lovil u Lary Fabian, od níž si vypůjčil "Broken Vow" a "For Always". Album nahrával se Severočeskou filharmonií Teplice, kterou vedl dirigent Marek Štilec. O zvukovou podobu se postaral hudebník Marcus Tran (Ewa Farna), který dodal klasickému stylu současný kabát. Hudební supervizi nad orchestrálními party měl producent Daniel Hádl, v jehož studiu nahrávka vznikla. Supraphonline.cz nabízí ukázky z alba a pokud se vám zalíbí, máte možnost je slyšet i na vánočním koncertě 20. prosince v divadle Hybernia.


Billy Idol - Kings & Queens Of The Underground (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock / punk rock / jazzový crossover

Billy Idol - Kings & Queens Of The Underground
Na novinku slavného rockového umělce Billyho Idola si fanoušci museli počkat bezmála devět let. Jak se ale zdá, čekání bude stát za to. Dle dosavadních recenzí je tomu skutečně tak: "Klasický Billy Idol!" "Billy Idol je lepší a lepší!" "Pořád to za to stojí!", křičí recenzenti ze stran fanoušků na Amazon.com. Jestli mají pravdu, posuďte sami: Navštivte Amazon.com a poslechněte si ukázku každé z jedenácti písní. Jak uvádí další posluchači, určitě budete překvapení a pokud se řadíte mezi fanoušky, možná i nadšení. Každopádně nám dejte vědět v komentářích pod článkem.


Idina Menzel - Holiday Wishes (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vánoční hudba / pop

Idina Menzel - Holiday Wishes
Nebýt soundtracku k pohádce "Frozen", asi by zpěvačku a herečku Idinu Menzel, jejíž hlavní scénou je Broadway, u nás znali pouze příznivci seriálu "Glee". Ovšem díky Sněhové královně Else, které propůjčila svůj hlas, se o ní dozvěděl i zbytek světa. Nyní vydává vánoční album "Holiday Wishes". Vedle tradičních vánočních písniček jako "Do You Hear What I Hear", "Silent Night", nebo "White Christmas" zařadila na desku společně s producentem Walterem Afanasieffem i coververze "All I Want For Christmas Is You" nebo "River" Joni Mitchell a jednu vlastní písničku "December Prayer". Navíc v "Baby It's Cold Outside" přivítala jako hosta Michaela Bublého. Všech dvanáct písniček si můžete v ukázkách poslechnout v eshopu Amazon.com.


Tears For Fears - Songs From The Big Chair (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Tears For Fears - Songs From The Big Chair
Letos je tomu třicet let, co legendární Tears For Fears vydali "Songs From The Big Chair" - album, které se stalo jejich doposud nejprodávanějším albem s hity jako "Shout", "Mothers Talk" nebo "Everybody Wants To Rule The World". Fanoušci budou mít nyní na výběr z pěti mutací včetně té nejluxusnější "Super Deluxe", která sestává z šesti disků (čtyř CD a dvou DVD). Samotřejmostí je replika třicetistránkového tour booku a booklet s podobným rozsahem. Kromě této edice bude k dostání také skromnější "Deluxe" verze se dvěma nosiči, jednoduchá remasterovaná verze CD a samozřejmě i vinyl a Blu-ray.


Queen - Queen Forever (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Queen - Forever
Ačkoli britští Queen aktuálně brouzdají svět s Adamem Lambertem, nezapomínají ani na odkaz Freddieho Mercuryho. Vydávají proto novou kompilaci "Queen Forever", kde fanoušci najdou celkem dvacet remasterovaných hitů v případě standardní verze, respektive šestatřicet v deluxe edici. Co je ale důležité, že mezi nimi budou i tři novinky. Tou první je nová pomalá verze "Love Kills", tou druhou Mercuryho duet s Michaelem Jacksonem "There Must Be More To Life Than This" v produkci Williama Orbita a poslední je písnička "Let Me In Your Heart Again" z roku 1983, kde si ještě zahrál baskytarista John Deacon. Seznam skladeb a jejich ukázky můžete zkoumat na Supraphonline.cz.


Dále vychází:

Abba - Abba Gold Anniversary / Steelbox (Universal)
Abba - Gracias Por La Musica/Dvd (Universal)
Alfie Boe - Serenata (Universal)
Anaal Nathrakh - Desideratum (Mystic Production)
Big K.R.I.T. - Cadillactica (Universal)
Black Sabbath - 13 (BluRay Audio) (Universal)
Drowning Pool - Sinner (Universal)
Drumphonic - Walk On Mars (Indies Happy Trails)
Gregory Porter - Liquid Spirit (CD+DVD) (Universal)
Kaipa - Sattyg (Universal)
Kaipa - Sattyg/Special (Universal)
Krokodil - Nachash (Universal)
Láska - Teplé místo (polí5)
Mucha - Josefene
Nightingale - Retribution (Universal)
Nitrogods - Rats & Rumours (Mystic Production)
Pain Of Salvation - Falling Home (Universal)
Pain Of Salvation - Falling Home/Limited (Universal)
Powerwolf - The History Of Heresy II (2009 - 2012) (Mystic Production)
Rated X - Rated X (Mystic Production)
Rolling Stones - From The Vault (Hampton Coliseum 1981) /Box/ (Mystic Production)
Různí - Bravo Hits 2014/3 (Universal)
Různí - Taneční liga 164 (Universal)
Různí - Nej hity balady milenia (Universal)
Různí - Top20.Cz 2/2014 (Universal)
Sheppard - Bombs Away (Universal)
Sick Of It All - Original Album Collection/Limit (Universal)
Sister Cristina - Sister Cristina (Universal)
Tomáš Šenkyřík a Ivan Martin Jirous - I vši (Indies Happy Trails)
United Progressive Fratern - Fall In Love With The Worl (Universal)
United Progressive Fratern - Fall In Love With../Specia (Universal)
Vesania - Deus Ex Machina (Mystic Production)
Vyšší populár - Haf Haf (polí5)
Whitesnake - Live In '84 (Back To The Bone) (Deluxe Edition) (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Bryan Adams - Reckless (Universal)
Emigrate - Silent So Long (Universal)
Foo Fighters - Sonic Highways (Sony Music)
Lady Gaga/Tony Bennett - Cheek To Cheek (Universal)
Megadeth - Countdown To Extinction (Universal)
Megadeth - Peace Sells? But WhoČS (Universal)
Megadeth - Rust In Peace (Universal)
Megadeth - So Far, So Good, So What (Universal)
Megadeth - Youthanasia (Universal)
T.Rex - Electric Warrior (Universal)
T.Rex - T. Rex (Universal)
Tears For Fears - Songs From The Big Chair (Universal)
The New Basement Tapes - Lost On The River (Universal)
Tyrannosaurus Rex - A Beard Of Stars (Universal)

Reedice:
Hybš hraje tango - (Supraphon)
Tame Impala - Innerspeaker (Universal)
Tame Impala - Lonerism (Universal)

NÁZORY
  • reedice alba Reckless (jirka, 09.11.2014 09:49) Reagovat

    díky za ni, i po třiceti letech, tohle album jsem měl vždy od Bryana Adamse nejradši. A jeho song
    Summer of 69 aspiruje na jednu z nejlepších pecek rockové historie...

    • Re: reedice alba Reckless (john, 11.11.2014 14:10) Reagovat

      Aj ja som mal tento album rád.Posledné Bryanove albumy nestoja za nič.

  • Proc tu neni Cheryl s albem Only Human? ... (Anonym, 10.11.2014 06:27) Reagovat

    Proc tu neni Cheryl s albem Only Human?

    • Re: Proc tu neni Cheryl s albem Only Human? ... (Tomáš Parkan - autor, 10.11.2014 10:34) Reagovat

      Poněvadž u nás vychází až 17.11., tedy příští týden.

      • Re: Proc tu neni Cheryl s albem Only Human? ... (Petr, 10.11.2014 16:29) Reagovat

        Hlavně, že v seznamu máte Emigrate, kteří všude vychází až příští týden!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Naživo: Ewa Farna si podmanila O2 arenu i napodruhé (23.03.2024 08:48)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Neil Young se rozhodl vrátit svou hudbu na Spotify (16.03.2024 20:39)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Machine Head vystoupí v červnu v Praze (07.03.2024 16:28)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Bryan Adams zahraje na podzim v Brně (20.02.2024 10:14)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Télépopmusik Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu