Těžkej Pokondr v klipu "Kníra mám!" nabádají k prevenci rakoviny prostaty

03.11.2014 10:00 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

V polovině října se připomnělo duo Těžkej Pokondr a na trh uvedlo druhý výběr svých největších hitů s názvem "Best Of II". Ten čítá z drtivé většiny všeobecně profláknuté písně, ale i nějakou tu novinku. Do rádií byla před pár dny rozeslána skladba "Kníra mám!", ke které byl právě dnes (3. listopadu) představen vizuál. Musicserver.cz nabízí klip v české internetové premiéře.

Jak již název naznačuje, video se točí kolem knírů, což má naprosto logický důvod. Miloš Pokorný a Roman Ondráček jsou jedni z českých ambasadorů letošního ročníku akce Movember, která má za úkol zvýšit všeobecné povědomí o zdraví mužů a připomenout taktéž prevenci proti rakovině prostaty. Ta je, mimochodem, v Evropě druhým nejčastějším zhoubným nádorem u mužů a třetí nejčastější příčinou jejich úmrtí v důsledku maligního nádoru.

Těžkej Pokondr dokázal do velmi vtipného vizuálu k písni, která je předělávkou známého hitu "Night Fever" Bee Gees, naverbovat desítky známých osobností, které se tak do letošního Movemberu taktéž aktivně zapojují. Roli vystaveného exponátu si zahráli například Michal Viewegh, Ota Baláž, Lukáš Pavlásek, Janek Ledecký, Ondřej Havelka, Eva Samková, Jan Kanyza, Dan Bárta, Ota Klempíř, Jiří Mádl nebo sám velký Karel Gott. Výsledek je opravdu velmi originální. A pokud klip nedonutí muže, aby se nad svým zdravím alespoň jednou za rok zamysleli, asi už je nepřesvědčí nic.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY