Gabriela Gunčíková se stala zpěvačkou Trans-Siberian Orchestra

03.11.2014 09:36 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Dlouho se kolem Gabriely Gunčíkové nic nedělo. Sveřepě odmítla šest hlavních rolí v muzikálech, nevystupovala na žádných VIP večírcích a prostě zmizela za oceán. Denně tam tři hodiny poctivě pracovala na svém zpěvu, studovala angličtinu a za svou píli byla odměněna. Stala se zpěvačkou americké kapely Trans-Siberian Orchestra.

"Za tři roky svého působení v českém šoubyznysu jsem si uvědomila jednu věc, a to je ta, že já sama nejlíp vím jakým směrem se jako zpěvačka chci ubírat a jaká je definice mě samotné. Nepotřebuji k tomu už názor žádné zastupující agentury, ani vydavatelské společnosti. Cestu jsme k sobě stejně nikdy nedokázali najít, protože naše cíle a záměry byly radikálně odlišné. Jsem svobodná bytost a postarám se o to, aby tomu tak bylo napořád! Podařilo se mi zdárně nemožné. Malá holka z Kvasic, které každý říkal, že je jen naivním snílkem, zrealizovala svůj sen, se kterým chodila každý večer spát a ráno vstávala," napsala na svůj facebook.

Nyní se nachází v Nebrasce, kde se chystá s kapelou na halové turné, které bude čítat šedesát zastávek. I když skupina letos v lednu zahrála v pražském Kongresovém centru, možná se i tak nyní mnozí ptají, kdo to vlastně ti Trans-Siberian Orchestra (zkráceně TSO) jsou.

Jsou především úzce spjati se jménem producenta, textaře a skladatele Paula O'Neilla. Tento chlapík už spolupracoval s Aerosmith, Scorpions a mnoha jinými velkými skupinami a interprety. Stylově se TSO přirovnává ke směsici Pink Floyd, The Who a Yes, přináší i prvky klasické hudby se zvýrazněným symfonickým orchestrem a zesíleným zpěvem. Prodali víc jak deset milionů kusů svých alb a mezi nejznámější díla patří rockové opery "Christmas Eve And Other Stories", "The Christmas Attic", "Beethoven’s Last Night" a "The Lost Christmas Eve". Podle časopisů Billboard a Pollstar patří formace mezi deset nejúspěšnějších kapel první dekády nového tisíciletí. Jako měřítko byl brán počet prodaných vstupenek na koncerty.

Jedenadvacetiletá Gunčíková prohrála před třemi lety v superfinále SuperStar s Lukášem Adamcem. Přesto se pro mnohé stala vítězkou. Oslnila kombinací šarmu, zemitého rockového zpěvu a také sebevědomí, které si přenesla i do pozdější kariéry. Ihned po talentové soutěži vydala debut plný coververzí "Dvojí tvář", který o dva roky později následovala už výrazná a osobitá deska "Celkem jiná". Nyní se Gunčíkové otevřela nová a velmi zajímavá kapitola kariéry, i když v rámci TSO bude jen jednou z několika desítek účinkujících.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY