Ewa Farna přichází s první dospělou deskou "Leporelo"

31.10.2014 15:03 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

"Deska je mé přenášené dítě, vznikala tak nějak dva roky a vychází po pětileté pauze na českém trhu. Už se moc těším, až ji budu držet v náručí. Je to poprvé album bez publishingu, pouze s písněmi, které jsem psala spolu s kapelou," tvrdí o nadcházející novince "Leporelo" Ewa Farna. Její čtvrtá česky zpívaná řadovka oficiálně vyjde 14. listopadu, fanoušci si ji však budou moci exkluzivně pořídit už příští týden, 6. listopadu, kdy proběhne křest v pražském Bontonlandu Megastore na Václavském náměstí.

Ewa Farna - Leporelo
© facebook interpreta
Nahrávka vyšla již před rokem pod názvem "(W)inna?" v polské verzi a dočkala se na tamním trhu vlídného přijetí. S přípravou české podoby pomáhali zpěvačce Marcus Tran, spoluautor prvního singlu "Leporelo", jenž se probojoval až do první desítky nejhranějších songů v českém rádiovém éteru, autorská dvojice Martin Chobot a Filip Sázavský nebo textaři Ondřej Ládek a Robin Král.

"Obsahuje celkem dvanáct skladeb, několik výrazně rockových, jsou tam ale i balady a příjemné melodické věci dochucené jinými hudebními styly. Na žádné desce nebylo tolik mne," slibuje Farna s tím, že do tracklistu se vešly i písně věnované její matce, sestře nebo manažerovi Leškovi Wronkovi. Pětinásobná bronzová slavice zároveň dodává, že se jedná o její první dospělou studiovku v češtině, neboť předchozí "Virtuální" se datuje do roku 2009, kdy jí bylo pouhých šestnáct let.

Kompletní tracklist dvanáctipísňové novinky má následující podobu: Leporelo, Z nálezů a krás, Oblíbená věc, Promilte mi, Náhle, Kdo se mnou tančí, Nech mě žít, Bez titulků, Mámě, Neznámá známá, Lešek, Tu Bi Kontinuit...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY