shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 26. října 2014

Ben Howard poprvé vede britská alba, Meghan Trainor pokračuje v singlové krasojízdě

Vydáno: 26.10.2014 23:19 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Už čtyři týdny v řadě vládne britskému singlovému žebříčku Meghan Trainor s hitem "All About That Bass". Nic na tom nezměnilo ani aktuální kolo, ve kterém na americkou baculku nejvíce dorážel Ed Sheeran. V albech slaví triumf písničkář Ben Howard, dařilo se i Slipknot.

Meghan Trainor - All About That Bass
© facebook interpreta
SINGLY - Jestliže už Clean Bandit pomalu začínali chladit šampaňské v naději, že jejich "Rather Be" bude v Británii největším hitem roku, měli by ještě s oslavami počkat. Meghan Trainor totiž čtvrtým vítězstvím v řadě vyrovnává jejich spanilou jízdu ze začátku roku a zdá se, že "All About Tha Bass" stále není u konce s dechem. I tento týden byl navíc singl nejstreamovanější, když za uplynulých sedm dní získal přes 1,4 milionu přehrání ve vybraných digitálních službách.

Už na dvojku vystoupal Ed Sheeran s "Thinking Out Loud", který po vydání romantického klipu plného tance týden co týden stoupá. Písničkář, jenž příští rok konečně zavítá i do Česka, si stříbrem zapisuje druhý nejúspěšnější singlový zářez kariéry - lépe na tom byl už jen letošní hit "Sing", který žebříčku kraloval.

Na bronzu startuje remix hitu "Bump & Grind" R. Kellyho, o nějž se postaralo houseové duo Waze & Odyssey. Původní verze songu přitom před dvaceti lety dosáhla pouze na osmičku, nový kabát je tedy (alespoň na ostrovech) úspěšnější než originál. Top 5 doplňují ženy: trojka Jessie J, Ariana Grande a Nicki Minaj si s "Bang Bang" lehce polepšila na čtyřku, když přeskočila i pátou Taylor Swift se "Shake It Off", ještě před týdnem stříbrnou.

Jeremih a YG šestku "Don't Tell 'Em" nemění, výrazné skoky neučinili ani v závěsu se držící Calvin Harris s Johnem Newmanem a Sigma ve spolupráci s Palomou Faith. Poslední novinkou v Top Ten je na devítce debutující "Tina" od dvojice Fuse ODG a Angel. Zpět mezi elitu se desítkou vyškrabal Sam Smith díky "I'm Not The Only One".

Po minulém bronzu se rychle propadli One Direction, "Steal My Girl" najdeme aktuálně na jedenáctce, uvidíme, jestli chlapcům k návratu do popředí pomůže před pár dny představený videoklip. Výrazný skok mají za sebou Maroon 5, kteří se s "Animals" ze šedesátého místa posunuli na dvaatřicítku. Do hlavní Top 40 se vmáčkla i devětatřicátá Taylor Swift s novým singlem "Welcome To New York". Příští týden budeme moc zvědaví, jak si nyní už čistě popová hvězda povede v albovém žebříčku s "1989".

    Top 10 - singly:
  1. Meghan Trainor - All About That Bass
  2. Ed Sheeran - Thinking Out Loud
  3. N Waze & Odyssey vs. R. Kelly - Bump & Grind 2014
  4. Jessie J. feat. Nicki Minaj & Ariana Grande - Bang Bang
  5. Taylor Swift - Shake It Off
  6. Jeremih feat. YG - Don't Tell 'Em
  7. Calvin Harris feat. John Newman - Blame
  8. Sigma feat. Paloma Faith - Changing
  9. N Fuse ODG feat. Angel - Tina
  10. Sam Smith - I'm Not The Only One

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Ben Howard - I Forget Where We Were
© facebook interpreta
DESKY - S "Every Kingdom" mu stupně vítězů zůstaly zapovězeny, napodruhé už si ale Ben Howard pomyslnou medaili v britském albovém žebříčku odnáší - a to rovnou tu nejcennější. Novinka "I Forget Where We Where" startuje přímo na vrcholu, čímž vylepšuje čtyřku oceňované a na Mercury Prize nominované prvotiny.

Hned za sedmadvacetiletým britským písničkářem najdeme zástupce nejtvrdší muziky - heavymetaloví Slipknot se studiově připomínají po šesti letech. Ani dlouhá pauza a personální obměna, která byla částečně způsobena smrtí jednoho z členů, jim na popularitě neubraly. ":5: The Gray Chapter" tak dvojkou vyrovnává výsledek minulé "All Hope Is Gone".

Novinkovou smršť sice třetím místem přerušuje Ed Sheeran s "X", ale na dalších pozicích už opět následují čerstvé počiny. Američan Neil Diamond dostal svou studiovku s pořadovým číslem třicet dva na čtvrté místo, za jeho "Melody Road" na pětce následují další veteráni - Status Quo s "Aquoustic - Stripped Bar".

Na dalších příčkách v první desítce už ale žádnou novinku nečekejte. Šestý je zásluhou "In The Lonely Hour" Sam Smith, na sedmičku se z minulého zlata propadla Ella Henderson s "Chapter One", za ní následuje další osvědčený titul v podobě "Wanted On Voyage" George Ezry. Stále boduje i Barbra Streisand a po minulém startu na pětce nám tentokrát Top 10 uzavírá Jessie J se "Sweet Talker".

O devětatřicet míst až na dvanáctku si polepšili Tony Bennett a Lady Gaga s "Cheek To Cheek", může za to hlavně fakt, že ženská polovička dua se v uplynulém týdnu se svým turné zastavila právě na britských ostrovech. Až za jazzovou kolekcí najdeme třinácté U2, jejichž "Song Of Innocence" opouští Top 10 po jediném týdnu. Z novinek ještě zmiňme dvaatřicátou Arethu Franklin a "Sings The Great Diva Classics".

    Top 10 - alba:
  1. N Ben Howard - I Forget Where We Were
  2. N Slipknot - .5: The Gray Chapter
  3. Ed Sheeran - X
  4. N Neil Diamond - Melody Road
  5. N Status Quo - Aquostic - Stripped Bare
  6. Sam Smith - In The Lonely Hour
  7. Ella Henderson - Chapter One
  8. George Ezra - Wanted On Voyage
  9. Barbra Streisand - Partners
  10. Jessie J - Sweet Talker

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Ed Sheeran se připojil k oslavám 20 let debutu The Darkness - dal si s nimi "Love Is Only A Feeling" (18.12.2023 08:15)
- Ed Sheeran v Hradci Králové vyprodal první koncert, a tak přidává druhý (30.11.2023 10:20)
- Video: Passenger připomíná svůj největší hit "Let Her Go" v duetu s Edem Sheeranem (16.11.2023 11:23)
- Video: Slipknot představili drsné video ke skladbě "Hive Mind". A je to pořádný art (23.10.2023 08:13)
- Ed Sheeran zahraje v červenci 2024 v Česku. Pořadatelé Rock for People ho dovezou do Hradce (20.10.2023 09:34)
- Nové desky 39/2023 - od Eda Sheerana přes Michala Horáka po LP (04.10.2023 20:00)
- Triumfální návrat na pódia: Ben Howard s kapelou zahraje už v úterý v Praze (10.07.2023 15:26)
- Nové desky 24/2023 - od Queens Of The Stone Age přes J.A.R. po Toma Grennana (21.06.2023 19:30)
- Naživo: Rock For People odstartoval. Simple Plan a I Prevail zazářili, skupinu Lorna Shore pohřbil zvuk (09.06.2023 18:43)
- Naživo: Slipknot přejmenovali hradecký festival na Metal for People (09.06.2023 11:39)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Bono Sia Taylor Swift Madonna Télépopmusik Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu