Susanne Sundfør je v novince "Fade Away" až překvapivě bezstarostná a jednoduchá

04.12.2014 17:11 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Susanne Sundfør nám loni v rozhovoru prozradila, že její další deska bude určitě elektronická. Podle první vlaštovky, singlu "Fade Away", to vypadá, že o nástupci dokonalého Silikonového závoje nelhala. Skutečně je v něm elektroniky více než dost. Přesto v něm ale něco chybí. Pryč je totiž vážnost a ponurá atmosféra, která byla zpěvaččiným trademarkem.

První ukázka z desky "Ten Love Songs" je téměř diskotéková hitovka s osmdesátkovým soundem a nebýt éterického hlasu a zasněných vícehlasů, možná byste ani nepoznali, že ji zpívá právě Susanne. Oceňovaná norská interpretka se stejného stylu nikdy příliš dlouho nedržela, ale takto výrazný (a nečekaný) obrat k juchavému popu, kterému jednoznačně chybí hloubka dřívějších počinů, možná mnoho jejích fanoušků nepřekousne. Ledově chladná Susanne měla možná o trochu více šmrncu než tahle flitrová královna.

A video? Poctivá pocitovka s proměnlivými barvami, neurčitými pohledy a zaprášenými lidmi. Scény ze symbolického videa připomínají záběry z jedenáctého září v New Yorku, když město zasypal prach ze zřícených dvojčat. Vizuál si pro svoji neutěšenou náladu zaslouží jedině pochvalu. Jestli budeme moci chválit i zbytek nových písní, se ukáže v únoru příštího roku, kdy desítka lovesongů vychází.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY