Praha se bude v sobotu zmítat pod vlivem živlů Burnt Ones a Girl Band

03.10.2014 16:23 - Veronika Ondečková | foto: Burnt Ones

Společný koncert vycházejících hvězd Girl Band a již zavedené lo-fi garage rockové kapely Burnt Ones bude zajímavým průsečíkem kalifornské a irské alternativní scény. Ujít by si jej neměli nechat nejen příznivci hlučného psych-rocku.

Méně divokým ze dvou hostů na programu budou kalifornští Burnt Ones. Rozostřená kytarovka se sluncem v duši, která přijede do Prahy z kalifornského San Francisca, se našla v soundu čerpajícím z odkazu klasiků The Jesus And Mary Chain. V porovnání se slavnými předchůdci jsou ale Burnt Ones větší snílci a dreamy nálada, kterou do své produkce vnášejí, je významně poznamenána halucinogenními prvky. Kalifornští mají na kontě už tři studiové desky, poslední z nich vyšla letos v březnu, jmenuje se "Gift" a v porovnání s předchozími nahrávkami si v jejím případě na vlně psychedelie ujeli zase o něco dál.

Hlasitější část večera bude patřit talentům Girl Band z Dublinu, kterým stačilo jediné album a série výživných koncertů k tomu, aby se stali jedním z největších miláčků indie scény. Irčani se prosazují s ohnivým mixem burácivého noise rocku, grungeového minimalismu, křiklavých vokálů a ničivé rytmiky bicích, u něhož lze vysledovat vlivy širokého spektra velkých jmen jako Bad Brains, Swell Maps, James Chance and the Contortions, Neu, nebo starých Liars. Množství lehkých reminiscencí osvěžuje jejich výraz a činí je příjemně nezařaditelnými.

Oběma kapelám je společná mimořádná živelnost, která vyloženě vybízí k tomu, abyste si je šli poslechnout naživo. Tuzemské publikum je bude moci zastihnout v sobotu 4. října 2014 v pražském Final Art Music Clubu na Žižkově. Vstupenky budou k dostání pouze na místě do vyprodání za 250 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY