Ásgeir chystá rozsáhlou reedici desky "In The Silence"

06.10.2014 17:12 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Debutu "Dýrð í dauðaþögn" se nejdříve dařilo v jeho rodné domovině, na Islandu. Jeho úspěch a hudební přesah však přinesl i zájem mimo tuto hudebně nespoutanou krajinu. Ásgeir tak začal pracovat i na anglické podobě, která vyšla pod názvem "In The Silence", velkým pomocníkem mu byl John Grant, který vypomohl s překlady textů. Po další vlně pozitivních reakcí a řadě koncertů vyjde (přesně měsíc před Vánoci) rozšířená, trojdisková kolekce důsledně mapující toto Ásgeirovo tvůrčí období.

První dva disky nepřinesou nic nového - na prvním bude původní islandská nahrávka "Dýrð í dauðaþögn", druhý zabere ona přeložená varianta "In The Silence". Sběratelsky však bude nejvíce zajímavý třetí stříbrný kotouč obsahující rovných patnáct položek. Mezi nimi naleznete dříve nevydaný materiál, b-strany singlů, kompletní akustické épéčko "The Toe Rag Acoustic Sessions" a remixy. Mezi raritami se například objeví skladba "Stormurinn", která měla původně být součástí "Dýrð í dauðaþögn", na poslední chvíli však byla vyřazena. Fanoušky coverů naopak potěší, že zde nebude chybět emocemi nabitá úprava "Heart-Shaped Box", kterou si tento talent vypůjčil od milované Nirvany.

K desce "In The Silence" příliš remixů nevzniklo, na singlu "Torrent" byl jen remix z dílny Stay Positive. Ten pro toto nové vydání obohatí dvojice úprav hitovky "King And Cross", o které se postarali Liam Howe a Dot Major (tedy Dominic 'Dot' Major z London Grammar).

Deluxe edice "In The Silence" doputuje do obchodů 24. listopadu a Ásgeir její vydání podpoří koncertní šňůrou, která skončí až příští rok v únoru. Tracklist třetího disku vypadá takto: Dreaming, Ocean, It Will Rain, Stormurinn, Frost, Soothe This Pain, Nú hann blæs, Heart-Shaped Box, Torrent (Acoustic), Going Home (The Toe Rag Acoustic Sessions), Summer Guest (The Toe Rag Acoustic Sessions), On That Day (The Toe Rag Acoustic Sessions), King And Cross (Dot Major Remix), Torrent (Stay Positive Remix), King And Cross (Liam Howe Remix).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY