Tata Bojs připravují vinylový singl. Nebude mít stranu B

16.09.2014 16:02 - Honza Průša | foto: rockforpeople.cz

To, že hanspaulští Tata Bojs připravují novou desku, jsme už na musicserveru psali. Dnes ale kapela přidala další informace o svých plánech. Novinka vyjde až v roce 2015, před tím ale muzikanti vydají vinylový singl a ještě před tím je čeká výlet do Jižní Koreje, kde na čtyřech koncertech mezi 10. a 15. říjnem opráší svou spolupráci s Ahn Triem, v rámci které vzniklo akustické album "smetana".

Dva z těchto koncertů proběhnou v rámci největšího asijského filmového festivalu "Busan International Film Festival". "Zahrát si s holkama v jejich rodné zemi bylo přání nás všech už od začátku spolupráce před deseti lety. S festivalem v Busanu jednáme přes České centrum v Soulu druhý rok. Tedy na začátku všeho stojí chuť a iniciativa českého centra v Soulu. Samotný festival je pak takové asijské Cannes, jen kapku větší, aspoň co se návštěvnosti týče. Na setkání a hraní se těšíme, na cestu už méně," přibližuje zálet kapely Milan Cais.

Co se vinylového singlu týká, najdeme na něm dvě nové písně, ale nebude mít stranu B. Kapela k tomu říká: "Aby to čekání na novou desku nebylo dlouhé, rozhodli jsme se ještě letos, těsně na konci roku, vydat dvě nové písně pouze jako vinylový singl, kterému pracovně říkáme 'Strana A', protože to nebudou žádný béčka.". A právě tento singl bude pokřtěn na dvou prosincových koncertech, 16. prosince v brněnské Flédě a 18. prosince v pražském Divadle Archa. Na těchto koncertech by mohly zaznít i dvě až tři nové skladby z připravované desky.

Připomeňme, že Tata Bojs koketovali s možností vydat jednostranný singl už zamlada. Jako začínající kapela si dokonce chtěli nechat jednostranný vinyl patentovat. Tehdy v devadesátých letech minulého století dokonce měli jasnou představu, jak bude vypadat - na té nehrající straně měl být točník telefonu (pro mladé nepamětníky - jo, telefony kdysi nemívaly tlačítka, ale točník).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY