Stáhněte si nové album U2. Zdarma. A to doopravdy

09.09.2014 22:05 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Když dnes Tim Cook, šéf firmy Apple, se svými kolegy představoval nové produkty jablečné společnosti, všichni o iPhonu 6, případně Apple Watch už v podstatě věděli. Na závěr ovšem přišlo něco, co se podařilo dokonale utajit - nejenže na pódiu zahrála skupina U2, ale také tam oznámila vydání své nové desky "Songs of Innocence". A tu navíc všichni uživatelé i-zařízení či jen iTunes dostanou zcela zdarma. Aktuálně je to více než půl miliardy lidí.

Pokud už máte svůj účet na iTunes, stačí jen pustit program na počítači nebo hudební aplikaci v mobilu či tabletu a jedenáctiskladbová kolekce už pro vás bude připravena k poslechu. Pokud účet v iTunes ještě nemáte, můžete tak učinit třeba zde. "Songs of Innocence" bude na iTunes exkluzivně až do 13. října, kdy album vyjde i na CD. Kromě běžné edice s čtyřiadvacetistránkovým bookletem vyjde i deluxe verze, kde kromě akustických verzí skladeb fandové najdou i další čtyři nahrávky.

Novinka irské kapely se nahrávala v Dublinu, Londýně, New Yorku a Los Angeles, produkce se ujal v prvé řadě Danger Mouse, ruku k dílu ale přiložili také Paul Epworth, Ryan Tedder, Declan Gaffney a Flood. V závěrečné písničce "The Troubles" si s Bonem zazpívala Lykke Li.

Tracklist nové desky U2 je následující: The Miracle (of Joey Ramone), Every Breaking Wave, California (There Is No End To Love), Song For Someone, Iris (Hold Me Close), Volcano, Raised By Wolves, Cedarwood Road, Sleep Like A Baby Tonight, This Is Where You Can Reach Me Now, The Troubles. Deluxe edice na CD bude pak obsahovat i tyto tracky: Lucifer's Hands, The Crystal Ballroom, The Troubles (Alternative version), Sleep Like a Baby Tonight (Alternative Perspective Mix by Tchad Blake).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY