Janka Ledeckého a Ivanu Chýlkovou chrání "Všichni dobří andělé"

08.09.2014 08:02 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Na tuzemské scéně jako by se roztrhl pytel s vydáváním desek plných duetů. Lucie Vondráčková ji představí za pár dní, Petr Bende má také ambice nachystat podobný komplet a pozadu nezůstává ani Janek Ledecký. Ten svou poslední řadovku "Ikaros" vydal už před devíti lety a nyní na ni chce navázat albem plným písniček s pomocí kolegů či kolegyň. Fanoušci se mohou těšit na hlasy Marty Jandové, Lucie Vondráčkové, Ivana Hlase či Pepy Vojtka.

"Zpěváci a zpěvačky, kteří se na nahrávce objeví, jsou lidé, se kterými už dlouho spolupracuji, něco jsem s nimi zažil a většinou i účinkovali v mých projektech. Není za tím žádný kalkul, spíš setkání se starými přáteli ve studiu," cituje Ledeckého server iDNES.cz. Pro první singl si ale vybral píseň s partnerkou z herecké branže. A není to Sabina Laurinová, se kterou zpíval v muzikálech, nýbrž Ivana Chýlková. Ta si se zpěvákem střihla duet na první desce Žentouru a zpěvák ji později obsadil i do muzikálu "Galileo".

"S Ivanou jsem se potkal při spolupráci na absolventském představení DAMU Pop festival. Doprovázeli jsme se Žentourem muzikál Petra Poledňáka, ve kterém účinkovala celá ta slavná sestava - Roden, Chýlková, Holubová, Cibulková, Asterová. V jedné scéně mě jako Galilea shodila ze schodů. Od Ivany bych se nechal házet desetkrát denně. Moc jsme si to užívali. Jenom si stěžovala, že se mnou nemá žádný milostný duet jako třeba Sabina Laurinová. Tak jsem se to po letech pokusil napravit. 'Všichni dobří andělé' nejsou zrovna lovesong, ale Ivana byla jasná volba. Ten text dostane úplně jinou váhu, když ho zpívá někdo, kdo už má něco za sebou," doplnil Ledecký.

Chýlková není jen tak ledajaká interpretka. Zpívá výtečně, oba hlasy k sobě parádně ladí, a navíc jako žena, která si v životě prošla vzlety i pády, zpívá slova, kterým se dá věřit. Ze zvuku novinky je cítit syrovost i zkušenost muzikantů, kteří si s písničkou ve studiu pohráli, a prim hraje skvělá basa Davea Mendese. Rozhodně to ale není hit na první poslech a níže přiložené audio potřebuje víckrát zmáčknout tlačítko se šipkou doprava, aby se song vryl pod kůži. Jako návnada na chystanou desku však působí zajímavě.

Ledecký chce svým fanouškům skladby z nové kolekce předvést i živě. "Na letošním vánočním turné budu mít kromě tradiční posily v podobě Nostitz kvarteta i hosty z alba. Na každém koncertu to bude někdo jiný. Moc rád bych je aspoň na jeden koncert dostal všechny. Ale v předvánočním období je to asi spíš sci-fi."

Sci-fi však rozhodně nemusí být další povedená nahrávka ve zpěvákově kariéře a z ní vzešlých několik pěkných duetů. Ti, kteří zálibně pomlaskávají při poslechu písní "Na vteřin pár se vznést" nebo "Někdy je smích, někdy pláč", se mohou těšit na další podobné kousky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY