Petr Bende zamíří se svým vánočním turné mimo tradiční místa i do Švýcarska

06.09.2014 10:28 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Ač se to nezdá, Vánoce se blíží a společně s nimi i speciální turné našich interpretů. Zimní svátky už nejsou zdaleka spjaty jen s Jankem Ledeckým, ale pravidelně se činí třeba i jeho kolega Petr Bende. Za dlouhá léta, co se svým vánočním programem objíždí sály po celé republice, si získal spoustu příznivců, kteří si rádi poslechnou koledy v netradičních úpravách jeho bandu a cimbálovky Grajcar, ale i písně z jeho repertoáru.

"Idea vánočních koncertů vznikla v roce 1997, kdy jsme s první sestavou mé kapely chtěli udělat ve Zbraslavi u Brna první koncert. Chtěl jsem tam zahrát i svoji muziku a autorské písně a napadlo mě to fikaně tak, že jsem měl rád koledy, ale ne v těch klasických verzích. Proto jsme je přepracovali do různých stylů a pokračujeme v tom vlastně dodnes. Tenkrát tam bylo tak třicet lidí - známých - a vznikla tradice, která trvá už sedmnáct let," řekl sám Bende v exkluzivním rozhovoru pro náš web.

Pravidelnou součástí těchto akcí jsou i hvězdní hosté. Mimo místních pěveckých sborů se letos na jednom pódiu spolu se zpěvákem objeví i operní pěvkyně Alena Vacíková, frontman Kamelotu Roman Horký a muzikálový herec a zpěvák kapely Burma Jones - Bohouš Josef.

Loni započatou tradici jednoho vánočního koncertu v zahraničí se podařilo udržet i v letošním roce a na loňskou zastávku v Paříži bude navázáno vystoupením ve švýcarském Curychu. Vstupenky na všechny štace by se měly začít prodávat nejpozději do konce září. Veškeré informace o nadcházející koncertní sérii lze dohledat na zpěvákově webu i facebooku.

Právě na této šňůře už by měla být k mání DVD natočená u příležitosti Vysočina festu a během speciálního koncertu v Kateřinské jeskyni.

Vánoční turné proběhne v těchto termínech:

24.11. Curych - (Švýcarskp, Augustiniánsky kostel)
28.11. Miroslav u Znojma - (KD)
29.11. Brno - (Sono Centrum)
30.11. Blansko - (KD)
2.12. Ostrava - (DK Města Ostravy)
3.12. Třinec - (KD Trisia)
4.12. Frýdek Místek - (Kino Petra Bezruče)
6.12. Jeseník - (Divadlo Petra Bezruče)
7.12 Hranice na Moravě - (Divadlo Stará střelnice)
9.12. Praha - (Divadlo Kalich)
10.12. Litoměřice - (DK)
13.12. Velká Bíteš - (KD)
14.12. Zbraslav u Brna - (KD)
16.12. Třebíč - (Fórum)
17.12. Polná u Jihlavy
19.12. Uherský Brod - (KD)
20.12. Dubňany - (KD)
21.12. Velké Bílovice - (KD)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY