Luboš Pospíšil vydá koncem září nové album "Soukromá elegie"

02.09.2014 14:21 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Nová řadová deska kapely 5P Luboše Pospíšila je po třech letech na světě. Jelikož materiál na album se tvořil průběžně, formace už několik písní hraje na koncertech a publikum je má rádo. Deska se znovu natáčela ve studiu Svárov Lukáše Martinka, kde bylo možné díky jeho novým úpravám album natáčet živě.

Luboš Pospíšil - Soukromá elegie
© facebook interpreta
Písně na CD si napsal s velkou převahou sám interpret, dvě skladby dodal klávesista a kapelník Ondřej Fencl, novinkou je spolupráce s Michalem Hrůzou. O texty se postarali Luboš Pospíšil, Fencl, Pepa Lábus, Jan Sahara Hedl, premiérově i Tomáš Belko (mj. Sto zvířat) a samozřejmě i stabilní opora v Lubošově týmu, básník Pavel Šrut, který pro změnu odhaluje něco ze své syrovější podoby.

Tucet písní obohatila i kytara zkušeného Mirka Linharta, nahrávka ale vznikala kolektivně a každý člen formace 5P do ní přinesl svůj nezaměnitelný vklad. Vydání je naplánováno na konec září.

Na albu "Soukromá elegie" se budou nacházet tyto písně: Lilie (Dobrá píseň), Pán hospod - Hospodin, Mám sto chutí, Tak navštiv bar, Někdo stál opodál, Slunovratná noc (Ukolébavka), Zimní čas, Už vyplouvám, Karino, Starý pár, Melancholie, Bydlet!, Poslední tango.

Turné na podporu desky "Soukromá elegie" startuje 5. listopadu v Paláci Akropolis a bude pokračovat v těchto místech:

6.11. Prachatice, divadlo
7.11. Vysoké Mýto, M-klub
15.11. Krymlov, sál hospody
19.11. Zlín, sokolovna
20.11. Přerov, Dlažka
21.11. Praha-Hostivař, Koala café
11.12. Louny, Vrchlického divadlo
12.12. Kutná hora, Česká 1
27.12. Praha, Malostranská beseda
29.1. Ostrava-Hrabůvka, K-Trio
30.1. Žďár n.Sázavou, Batyskaf



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY