shop.musicserver.cz
Nové desky pro 37. týden

Nové desky pro 37. týden

Vydáno: 07.09.2014 09:25 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tahákem příštího týdne budou bezesporu záznamy koncertů. Ten první, historický, mají na svědomí Queen a ten druhý, zcela současný, Santana. Dále pak vychází třetí deska Kieslowski, debut Banks, novinky Roberta Planta či Ivana Hlase, výběrovka Heleny Vondráčkové a urodilo se i dost klasiky.

Pokud se v pondělí 8. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Queen - Live At The Rainbow ’74 (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Queen - Live At The Rainbow ’74
I když je britská kapela Queen stále hudebně velmi aktivní, její fandové se nyní dočkají živáku, který ojedinělým způsobem mapuje první velké turné kapely. V roce 1974, poslední březnový den čekala kapelu show v tehdy nových prostorách londýnského klubu The Rainbow, kam díky vystoupení v Top Of The Pops dorazilo tři tisíce fanoušků. Svědci tohoto koncertu se shodují, že šlo o jedno z nejlepších vystoupení celé jejich kariéry. Pro velký úspěch se na stejné místo vrátili ještě v listopadu téhož roku a odehráli zde další dvě vyprodané vystoupení. Koncerty, kde Queen hráli i písně, které na pozdějších turné již nikdy nezazněly, zaznamenal co-producent prvních čtyř desek Roy Thomas Baker a po čtyřiceti letech se konečně dočkají vydání pod názvem "Live At The Rainbow ’74". Mimo downloadu bude k dostání na CD, 2CD, DVD, Blu-Ray a samozřejmě i na vinylu, buď jako 2LP nebo 4LP. Podrobný obsah jednotlivých edic jsme vám prozradili již před pár dny a vydáním tohoto titulu pak pochopitelně žije i YouTube.com profil kapely.


Robert Plant - Lullaby And ... The Ceaselles Roar (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: blues rock / country rock

Robert Plant - Lullaby And ... The Ceaselles Roar
Pokud máte za to, že se letos už žádné velké novinky nemůžete dočkat, Robert Plant vás milerád přesvědčí o opaku. Obchody s hudebními nosiči přizdobí jeho desátá studiovka "Lullaby And ... The Ceaselles Roar", na které se opět podílela i jeho doprovodná kapela The Sensational Space Shifters, i když byste jejich název na přebalu našli jen stěží. Kromě úvodního tradicionálu "Little Maggie" (v patřičné úpravě) obsahuje CD desítku autorských písní, které si zpěvák a hudebník také produkoval. Že si deska prozatím získala jen samá kladná ohodnocení není třeba v Plantově případě ani připomínat. Nás by více zajímal váš názor, a proto na nic nečekejte a poslechněte si oficiální trailer.


Santana - Corazón - Live From Mexico: Live It To Believe It (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: latin rock

Santana - Corazón - Live From Mexico: Live It To Believe It
Desetinásobný držitel ocenění Grammy a člen rockandrollové síně slávy Carlos Santana a jeho kapela Santana se rozhodl pro své další koncertní DVD natočit speciální vystoupení. To se uskutečnilo v prosinci loňského roku, v jeho rodném mexickém státě Jaliscu a srdci latinskoamerické hudby, městě Guadalajara, kam si pro shrnutí své čtyřicetileté pozval největší hvězdy latinskoamerické hudby. Jeho pozvání přijali Elan Atias, Chocquibtown, Lila Downs, Gloria Estefan, Juanes, Miguel, Fher Olvera z Mana, Niña Pastori, Samuel Rosa, Cindy Blackman Santana, Salvador Santana, Romeo Santos, Soledad a Diego Torres. Záznam nazvaný "Corazón, Live From Mexico: Live It To Believe It" bude kromě koncertu samotného obsahovat i třicetiminutový dokumentární film ze zákulisí "Live It To Believe It", natáčený v Puerto Vallarta, Riviera Nayarit a Guadalajaře. Titul seženete jak v audio verzi na CD, tak i ve video verzi na DVD a Blu-Ray. Obě video podoby budou k sehnání i v kombinaci s CD. První ochutnávkou je duet s Diego Torresem "Amor Correspondido".


V krátkosti - Beatles na vinylu

Milovníkům The Beatles a dobrého zvuku začínají žně. Na speciálních 180-gramových vinylech vycházejí v mono desky "Please Please Me", "With The Beatles", "A Hard Day's Night", "Beatles For Sale", "Help!", "Rubber Soul", "Revolver", "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", "Magical Mystery Tour", "The Beatles" a "Mono Masters". Pro vydání těchto vinylů se vycházelo z analogových masterů a autentičnost celé práce navíc podtrhuje i fakt, že celý proces probíhal v londýnských Abbey Road. Každý ze zmiňovaných titulů bude k mání samostatně, a pro ty, kteří je budou chtít mít pěkně pohromadě a mají rádi hezká balení, bude k dispozici i speciální box čítající čtrnáct desek, jenž doplní i více než stostránková kniha a limitované tričko.


Ivan Hlas - Vítr ve vlasech (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop rock

Ivan Hlas - Vítr ve vlasech
Po šestileté pauze se o slovo hlásí také populární český zpěvák, skladatel a hudebník Ivan Hlas. Jeho "Vítr ve vlasech" se od pondělka bude skvít na pultech obchodů s hudebními nosiči. Na jeho vzniku se podíleli Hlasovi dlouholetí spolupracovníci - od Norbiho Kovácse, jenž vypomohl také jako producent, k Jaroslavu Olinovi Nejezchlebovi. Natáčelo se na jaře letošního roku a nahrávání probíhalo ve studiu Sono. "Stále píšu o tom samém, ale pokaždé se snažím měnit pohled. A tohle album, když se za ním otočím, mi připadá skoro dospělé. Fantazii se nekladou meze, hudba a texty v jasné rovině a výkony hudebníků excelentní. Existují momenty, které bych opravdu chtěl sdělit ostatním. Mám z toho všeho radost, a tak celé album považuji za štěstí," prozradil sám autor. Na stránkách kultura.idnes.cz si můžete poslechnout ukázky.


Kieslowski - Mezi lopatky (Indies Scope)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie folk

Kieslowski - Mezi lopatkami
Jen velmi krátkou dobu potřebovalo duo Kieslowski na přípravu své třetí desky "Mezi lopatky". Od vydání předchozí počinu "Na lože" totiž neuplynul ještě ani jeden celý rok. Ovšem samotný proces nahrávání tak jednoduše nepůsobí. Kieslowski totiž společně s producentem alba Janem P. Muchowem odjeli na počátku roku na sever Francie, aby na uzavřeném místě v zimní Normandii nahráli základní části celého alba. V osamoceném kamenném domě strávili celkem čtrnáct dní v kuse a jeho atmosféra se propsala i na celé album. Na druhou stranu slibují strhující dynamiku, originální aranže, citlivé beaty, vtip, silné texty a výborný zvuk. Zda to tak cítíte i vy, můžete posoudit ze streamu alba na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Death From Above 1979 - The Physical World (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: dance punk

Death From Above 1979 - The Physical World
Kanadská dance punková formace Death From Above 1979 připravila po svém mohutném reunionu v roce 2011 nové album. Deska s titulem "The Physical World" se pyšmí pořadovým číslem dva - její předchůdce "You're a Woman, I'm a Machine" vyšel v roce 2004. Muzikanti vyslali z novinky do éteru dvojici singlů. První z nich "Trainwreck 1979" potěšil posluchače začátkem července a druý "Government Trash" v polovině srpna. Kromě těchto dvou skladeb obsahuje novinka ještě dalších devět kousků. První z uvedených ochutnávek si můžete poslechnout na odkaz ven.


Banks - Goddess (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní r'n'b / electronica / trip hop

Banks - Goddess
Jedním z objevů loňského roku je americká zpěvačka a skladatelka Gillian Banks, která si říká jednoduše Banks, psané někdy jako BANKS. Rodačka z Los Angeles započala svoji hudební pouť převážně na soundcloud.com a vzhledem k tomu, že její songy dosáhly velkého počtu poslechů, ujal se jí malý label Good Years, u kterého následně vydala svůj první singl. Toho si všiml uznávaný rádiový DJ Zane Lowe z BBC, který její song "Before I Ever Met You" zahrál ve svém vysílání. Následovaly další úspěšné singly, dvě EP a především třetí příčka v prestižní anketě BBC Sounds Of 2014. Nyní konečně došlo i na plnohodnotné debutové album "Goddess". Deska bude v základní verzi obsahovat celkem čtrnáct písní, které produkovali méně známí producenti jako Sohn, Lil Silva, Tim Anderson a další. Řadu z nich uslyšíte již nyní na jejím soundcloud.com a pokud se vám hodně zalíbí, můžete volit i verzi na vinylu.


Ryan Adams - Ryan Adams (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / pop rock

Ryan Adams - Ryan Adams
Americký zpěvák a skladatel Ryan Adams nachystal po tříleté pauze novou a v pořadí čtrnáctou studiovku. Desce, jednoduše nazvané "Ryan Adams", předcházel singl "Gimme Something Good". Nutno ale dodat, že novinka vznikala nadvakrát: První "verzi" dal totiž Ryan Adams dohromady s producentem Glynem Johnsonem. Příparavy ale přerušil sám Adams svou producentskou činností pro kapely jako Fall Out Boy nebo Ethana Johnse. Začátkem letošního roku se proto Rayn Adams rozhodl začít s čistým štítem a pustil se do práce se svým kolego Mikem Violo ve studiích PAX AM. Jak se mu práce nakonec povedla posuďte sami poslechem ukázek na theguardian.com.


The Kooks - Listen (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie rock

The Kooks - Listen
Bristká rocková formace The Kooks funguje na udební scéně od roku 2004 a letos pro své příznivce připravila novinku v podobě čtvrté studiovky s příznačným názevm "Listen". Na nástupci tři roky starého díla "Junk of the Heart" se poprvé podílel nový bubeník Alexis Nunez, který se stal nedílnou součástí line-upu v roce 2012 a nahradila Paula Garreda. Z rádií můžete znát trojici singlů "Down", "Around Town" a "Bad Habit". Kromě lídra formace Paula Pritcharda s produkcí vypomohli také pětadvacetiletý londýnský producent Inflo a Fraser T Smith. Výsledek spolupráce ohodnoťte sami poslechem na stránkách jango.com.


Molly Johnson - Because Of Billie (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz / tradiční pop

Molly Johnson - Because Of Billie
Kanadská jazzová zpěvačka Molly Johnson u nás není až tolik známá, avšak to neplatí o Británii nebo třeba o domácí Kanadě. Na hudební scéně působí už od roku 1979, nicméně první deska jí vyšla až v roce 2000. Za předposlední album "Lucky" získala kanadskou hudební cenu Juno v kategorii Jazzové vokální album roku. Podobné ocenění by ráda získala i v případě další desky "Because Of Billie", jejíž název naznačuje, komu je věnováno. Asi většina vytuší, že třináct písniček, které na tuto nahrávku zařadila, patří do repertoáru Billie Holiday.


Alice Sara Ott & Francesco Tristano - Scandale (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: klasická hudba

Alice Sara Ott & Francesco Tristano - Scandale
Budou to tři roky, co Alice Sara Ott coby sólistka zahajovala s Českou filharmonií festival Dvořákova Praha. Nyní, jakoby se tato teprve šestadvacetiletá německá klavíristka s kořeny v Japonsku chtěla připomenout, vydává své nové album s názvem "Scandale". Nebyla na něj ovšem sama, ale vypomohl jí lucemburský pianista a skladatel Francesco Tristano. Společně nahráli jak vlastní skladby, tak i kompozice Igora Stravinského, Maurice Ravela a Nikolaje Rimsky-Korsakovova. Ukázky a videa k nim najdete na webu alba na stránkách vydavatelství Deutsche Grammophon.


Helena Vondráčková - Best Of The Best (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Helena Vondráčková - Best Of The Best
V roce 1964 vydala Helena Vondráčková svůj první singl "Červená řeka" a od této doby působí až do nynějška na hudební scéně. Letos tedy oslaví padesát let na scéně a není tedy divu, že u této příležitosti vychází kompilace "Best Of The Best", tady výběrem nejlepšího z nejlepšího. Více než čtyřicet skladeb, rámovaných zmíněnou nejstarší countryovkou a úplně novou písničkou, napsanou speciálně pro ni mladými italskými autory. Vůbec poprvé se podařilo sestavit kompilaci z nahrávek všech firem, kde zpěvačka vydávala svá alba: od Supraphonu přes Ne a Ne či Universal až po aktuální Parlophone / Warner Music. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek hledejte v internetovém obchodě Supraphonline.cz. Booklet z pera Jana Adama vedle spousty zajímavých faktů tu najdete také fotografie, ilustrující postupné proměny Heleny Vondráčkové.


Daniel Hope - Escape To Paradise (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vážná hudba

Daniel Hope - Escape To Paradise
Loni na jaře jsme vám představili album "Spheres" britského houslisty Daniela Hopea a ani to moc dlouho netrvalo, už se opět hlásí o vaši pozornost. Připravil totiž album "Escape To Paradise", jehož podtitul "The Hollywood Album" hodně napoví o jeho obsahu. Poskládal jej totiž z filmových melodií, a tak v jeho podání uslyšíte například téma z "Ben Hura", "Cida", "Schindlerova seznamu", "Americké krásy", nebo třeba Morriconeho "Nuevo Cinema Paradiso". Partnery ve studiu mu byli Royal Stockholm Philharmonic Orchestra pod vedením dirigenta Alexandra Shelleyho, Max Raabe, Maria Todtenhaupt a v jedné skladbě i Sting. Video k tomuto albu najdete na stránkách vydavatelství Deutsche Grammophon.


Dále vychází:

Behzod Abduraimov - Koncerty Pro Klavir 1/3 (Universal)
Bullet - Storm Of Blades (Mystic Production)
Charles Aznavour - Aznavour Sings In English-Official Greatest Hits (Universal)
Deadlock - Re-Arrival (Mystic Production)
Fallujah - Flesh Prevails (Mystic Production)
Janine Jansen - Four Seasons/Audio (BluRay) (Universal)
Kissin' Dynamite - Megalomania (Mystic Production)
Lonely Kamel - Shit City (Mystic Production)
Nightbringer - Ego Dominus Tuus (Mystic Production)
Order Of Israfel - Wisdom (Limited Edition) (Mystic Production)
Písničky Tvminiuni 1 - Flegyho výběr (Supraphon)
Status Quo - Status Quo Live/Superdelux (Universal)
Trioscapes - Digital Dream Sequence (Mystic Production)
Weedeater - Sixteen Tons (Mystic Production)
Zachary/Nicolas/Ranaan - Time For Three (Universal)

Vychází na vinylu:
Banks - Goddess (Universal)
Beatles - A Hard Day's Night/Ltd (Universal)
Beatles - Beatles For Sale/Ltd (Universal)
Beatles - Help!/Ltd (Universal)
Beatles - Magical Mystery Tour/Ltd (Universal)
Beatles - Mono Masters/Ltd (Universal)
Beatles - Mono Vinyl Box/Ltd (Universal)
Beatles - Please Please Me/Ltd (Universal)
Beatles - Revolver/Ltd (Universal)
Beatles - Rubber Soul/Ltd (Universal)
Beatles - Sgt. Pepper'S Lonely/Ltd (Universal)
Beatles - The Beatles/Ltd (Universal)
Beatles - With The Beatles/Ltd (Universal)
Death From Above 1979 - The Physical World (Universal)
Queen - Live At The Rainbow-2LP (Universal)
Queen - Live At The Rainbow-4LP (Universal)
Ryan Adams - Ryan Adams (Sony Music)
The Kooks - Listen (Universal)

NÁZORY
  • A co nový Interpol?:)... (kkk, 07.09.2014 10:01) Reagovat

    A co nový Interpol?:)

  • Kdepak jsou Zrní?:( ... (Vé, 07.09.2014 10:04) Reagovat

    Kdepak jsou Zrní?:(

    • Re: Kdepak jsou Zrní?:( ... (KarlP, 07.09.2014 10:13) Reagovat

      Nové Zrní vychází, tuším, 12. září.

      • Re: Kdepak jsou Zrní?:( ... (Anonym, 07.09.2014 12:19) Reagovat

        No právě, to je příští tejden nebo ne?

        • Re: Kdepak jsou Zrní?:( ... (KarlP, 07.09.2014 12:29) Reagovat

          První věta pod úvodním odstavcem:
          "Pokud se v pondělí 8. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky".
          Z toho mi vyplývá, že Následuj kojota se objeví v rubrice Nové desky až příští týden.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- The Beatles se dočkají čtyř životopisných filmů - každý člen bude mít svůj (24.02.2024 13:27)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu