Kieslowski vydají "Mezi lopatky" už za pár dnů

31.08.2014 08:21 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Třetí řadová deska dvojice Kieslowski vyjde za pár dnů, konkrétně 9. září. Album, na němž se výrazně mění zvuk kapely, produkoval Jan P. Muchow. K datu vydání připravujeme recenzi, ale už teď si můžete přečíst krátký rozhovor Přemka Štěpánka s Marií Kieslowski.

Jak došlo na nápad spolupracovat s Honzou Muchowem?

S Honzou se nějakou dobu známe, patří mezi nejlepší producenty a hudební tvůrce u nás. Oslovili jsme ho a on k našemu překvapení řekl, že rád pomůže. Jeho angažování bylo pro tuto desku to nejlepší, co jsme mohli udělat.

Nechali jste na něm celkově výsledný zvuk, nebo jste naopak přišli s konkrétní představou toho, jak má album znít?

Ta spolupráce byla velmi úzká a intenzivní. Nahrávali jsme téměř čtrnáct dní v kuse. Po chvíli už jsme byli všichni na stejné vlně a věděli, co chceme. Honza pracuje navíc velmi rychle, a tak jsme měli možnost vyzkoušet více cest. Když jsme si nebyli jisti, dali jsme na jeho volbu a cit.

Album se z části natáčelo ve Francii, jak zpětně hodnotíte toto nahrávání? Je Francie nějakým způsobem na albu podepsaná?

Důležité bylo, že jsme odjeli. To samé se mohlo uskutečnit kdekoli jinde za hranicemi ČR. Ale je fakt, že Normandie se obzvlášť povedla. To místo, kamenný dům uprostřed ničeho, mělo neopakovatelnou atmosféru. Nemluvě o tom, že jsme tam byli na přelomu ledna a února, takže většinu dní pršelo a foukal silný vítr. Byli jsme izolováni a šťastní.

Z dua Kieslowski se velmi často stává trio, jaká bude budoucnost, neplánujete celou kapelu?

Ne. Výjimkou bude pražský (23.10.) a brněnský křest (12.11.), kdy s námi bude hrát JPM na basu. Moc se na to těšíme.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY