Karel Gott vydává po deseti letech album původních písní "S pomocí přátel"

27.08.2014 18:45 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Na nové album původních písní našeho zlatého slavíka se čekalo deset let. Minulý čas je na místě, neboť už 19. září vyjde deska "S pomocí přátel". Její název je velmi výmluvný. Takovou plejádu pomocníků, známých hostů a muzikantů tu dlouho nikdo na jednom nosiči neměl a asi ani dlouho mít nebude. Především domácí autoři dostali od samotného Karla Gotta zadání napsat mu skladbu ušitou přímo na tělo. Výsledek posoudil sám mistr a rozhodl se, jestli ho nahraje, nebo zůstane v propadlišti zapomnění. Gott znovu dokázal, že se nebojí nových výzev, má rád i mladou krev a interprety, kteří dokáží rozbušit srdce dnešní omladině.

Karel Gott - S pomocí přátel
© facebook interpreta
V duetech si zazpívá s frontmanem Chinaski Michalem Malátným, kráskou Monikou Bagárovou či šoférkou rychlých aut Olgou Lounovou. Nebudou chybět procítěné balady i tanečnější kousky, které napsali Michal David, ORM, Boris Urbánek, Petr Chmela, Petr Bende, Vašo Patejdl, Martin Chodúr, Ondřej Brzobohatý, Radek "Gipsy" Banga či Viktor Dyk. Na desce se mimo tradičního studiového orchestru objeví i muzikanti a kapely spolupracující s autory písní, takže se dá čekat velmi pestrá nahrávka.

Tracklist obsahuje tyto skladby: Chci zpátky dát čas (autoři André Franke, Joachim Horn, český text Karel Šíp), Tak pojď se mnou (Radek Banga) s Radkem Bangou, Obraz žen (Petr a Pavel ORM/Pavel Vrba), Pátý den (Michal David/Karel Šíp), Dál jedu si svou (Petr Bende/Tomáš Roreček), Místa, která znáš (Viktor Dyk) s Monikou Bagárovou, Pondělí (Michal Malátný) s Michalem Malátným, Právě vchází (Martin Chodúr), Láska, to je déšť (Petr Chmela/Karel Šíp), Doufej (Dieter Falk/Michael Kunze) český text Eduard Krečmar, Kluk s velkou vášní (věnováno Jiřímu Štaidlovi) (Boris Urbánek/Radovan Šťastný), Chci Tě (Vašo Patejdl/Ľuboš Zeman), Dál za obzor (Olga Lounová) s Olgou Lounovou, Testament (Ondřej Brzobohatý).

Chystané album bude interpret propagovat i na velkém turné, které se zastaví v těchto městech:

06. prosinec - O2 arena, Praha
27. listopad - Tipsport Arena, Liberec
24. listopad - Werk Arena, Třinec
22. listopad - ČEZ Arena, Pardubice
19. listopad - ČEZ Aréna, Plzeň
14. listopad - Budvar Arena, České Budějovice
12. listopad - Kajot Arena, Brno
31. říjen - Multifunkční hala Arény Brezno
29. říjen - Zimní stadión Ondreje Nepely, Bratislava
27. říjen - Garmin Aréna, Žilina



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY