Amy Winehouse bude v den jejích nedožitých jedenatřicetin odhalena socha

22.08.2014 17:45 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Příští měsíc, 14. září, to bude přesně jedenatřicet let od okamžiku, kdy se narodila zpěvačka Amy Winehouse. Bohužel už je tři roky po smrti, a proto bude právě v tento den uctěn její odkaz odhalením pamětní sochy. Autorem bronzového monumentu v životní velikosti je Scott Eaton. Dílo bude stát na tržišti v blízkosti domu v Londýně, kde Winehouse 23. července 2011 vydechla naposledy.

Původně měla být památka umístěna v hale Roundhouse, ale tam by nebyla tolik přístupná veřejnosti. "Potkal jsem se s představiteli Camdenu a ti mi řekli, že normálně udělují povolení na umístění soch až dvacet let po smrti dotyčné osoby. V případě Amy však udělali výjimku. Je to velká pocta, že její socha bude stát na Camden Stables Market. Amy byla a je stále neoddělitelnou součástí Camdenu, takže by ani nemohla stát nikde jinde," citoval jejího otce Mitche Winehouse server theguardian.com.

Amy Winehouse debutovala albem "Frank" v roce 2003. Nahrávka byla přijata pozitivně, ale opravdový průlom zaznamenala zpěvačka až s diskem "Back To Black", který se stal nejprodávanějším albem roku 2007 ve Velké Británii. Umělkyně však obrovský vzestup slávy nedokázala ustát. Nedokončila několik vystoupení, často koncertovala pod vlivem návykových látek. V červnu 2011 předčasně ukončila evropské turné a měsíc nato zemřela po požití velkého množství alkoholu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY