shop.musicserver.cz
Nové desky pro 35. týden

Nové desky pro 35. týden

Vydáno: 24.08.2014 11:40 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Jaké hudební novinky přicházejí těsně před koncem prázdnin? V první řadě to bude druhá deska Ariany Grande, živáky Blackberry Smoke a Asie, připomene se nám José James a především vám představíme Andrease Varady, kterého ve světě proslavuje Quincy Jones. S prvotinou se hlásí Royal Blood, metalisty potěší Opeth nebo Ace Frehley.

Pokud se v pondělí 25. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Ariana Grande - My Everything (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Ariana Grande - My Everything
Americká herečka, tanečnice a už nějaký čas i zpěvačka Ariana Grande svým loňským debutem "Yours Truly" poměrně rázně vstoupila na hudební scénu, když vystoupala až na samotný vrchol amerického albového žebříčku. Rozhodně nepatří mezí váhavce a kuje železo, dokud je žhavé. Vypovídá o tom jednak vydání vánočního EP "Christmas Kisses" a především pak aktuální druhé album nazvané "My Everything", z něhož už stačila vydat první dva singly. Prvním byla skladba "Problem", na jejíž natáčení si Ariana pozvala svoji australskou kolegyni Iggy Azaleu, a druhým song "Break Free", jenž vznikl v produkci Maxe Martina a rusko-německého producenta Zedda, známého ze spolupráce s Lady Gaga. Vedle nich se pak na produkci dále podíleli třeba Savan Kotecha, Shellback, Benny Blanco, David Guetta, Rodney Jerkins, Ryan Tedder, či Tommy Brown. Do tohoto hvězdného týmu zapadlo ve studiu i několik hostů jako Big Sean, The Weeknd, Childish Gambino, Cashmere Cat, či Jessie J s Nicki Minaj. Ty ale uslyšíte pouze v případě, že vyhledáte Deluxe verzi se třemi písničkami navíc. Ta standardní jich přinese celkem dvanáct. První ochutnávky sdílí Ariana Grande v několika podobách na svém webu.


Tip týdne

Andreas Varady - Andreas Varady (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz

Andreas Varady - Andreas Varady
Asi není nutné dvakrát zdůrazňovat, že ten, koho si pod svoji ochranu vezme Quincy Jones, musí být velký talent. Jedním z muzikantů, kterého si vzal pod svá křídla tento jazzman a především legendární producent alb nejen Michaela Jacksona, je i Andreas Varady. Tento teprve sedmnáctiletý kytarista pochází ze Slovenska, odkud se svou rodinou před pěti lety odstěhoval do Irska, a o dva roky později už vystupoval na slavném jazzovém festivalu v Montreux. Nyní přichází na řadu jeho debutové album, které je nazvané jednoduše po něm samotném. Přináší na něm celkem tucet skladeb a řadu hostů, které mu budou čeští a slovenští jazzoví muzikanti ještě dlouho závidět. Vedle Quincy Jonese totiž album produkovali Jay Oliver (Chick Corea, Jimmy Buffett) a člen Toto David Paich, který ale k tomu nahrál řadu hitů Michaela Jacksona. Tím ale jejich výčet zdaleka nekončí. Na albu si dál zahrál na basu Nathan East, na kytaru Steve Lukather, bubeník Dave Weckl, na perkuse Paulinho da Costa nebo na na trumpetu Roy Hargrove. Vokály pak přidali ještě Gregory Porter, Nikki Yanofsky a Kevin Ross. Jakým způsobem Andreas Varady a tento hvězdami našlapaný tým předělali například takové hity jako "Human Nature" nebo "California Dreamin'", zjistíte poslechem ukázek na Supraphonline.cz.


José James - While You Were Sleeping (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: moderní jazz / hip hop

José James - While You Were Sleeping
Zhruba před rokem a půl jsme vám poprvé představili americké zpěváka Josého Jamese, který kombinuje hip hop s moderním jazzem. Nyní se vrací zpět a opět pod křídly slavného labelu Blue Note vydává své páté album "While You Were Sleeping". Inspirací při jeho přípravě mu ale tentokrát byl Jimi Hendrix a už v prvním stejnojmenném singlu, jehož videoklip umístil na svůj web, je to patrné. Ve studiu ho doplnili jeho doprovodní muzikanti - bubeník Richard Spaven, basista Solomon Dorsey, klávesista Kris Bowers a zbrusu nový kytarista Brad Allen Williams. V tomto týmu nakonec vzniklo celkem dvanáct skladeb, v nichž můžete slyšet vedle Hendrixe, také vliv Nirvany, Franka Oceana, Radiohead a Junip. Jejich ukázky uslyšíte na Supraphonline.cz


Royal Blood - Royal Blood (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: noise rock / garage rock

Royal Blood - Royal Blood
Prvotina muzikantského dua, které se skrývá pod Royal Blood, si zatím vysloužila jen samou chválu. Velkým úspěchem bylo už umístění v renomované anketě BBC Sound Of 2014. Na eponymní novinku upozornili koncem loňského roku, kdy vydali pilotní singl "Out Of The Black". Za pár měsíců následovala druhá ochutnávka "Little Monster". Z rádií budete také určitě znát kousek "Figure It Out", který si můžete také poslechnout.


Jonathan Boulet - Gubba (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk rock / alternativní rock

Jonathan Boulet - Gubba
Máte-li zájem o nové lidi na hudební scéně, pak Jonathan Boulet může, ale ani nemusí, být tím pravým. První album tomuto australskému zpěvákovi totiž vyšlo již v roce 2009, ale v Evropě o něm ví pouze pár zasvěcených. Může to být i kvůli jeho stylu, který se pohybuje někde na pomezí rocku a folku, ovšem ve velmi alternativních podobách. Koneckonců nápovědou může být i to, že Jonathan Boulet dříve působil v metalcoreové kapele City Escape Fire. Novinka "Gubba" představuje celkem jeho třetí počin, pro nějž zpěvák se svoji kapelou nahrál čtrnáct písniček. Pro seznámení s nimi navštivte stránky jeho vydavatelství, kde je celé album k poslechu.


Maybeshewill - Fair Youth (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / world music

Maybeshewill - Fair Youth
Instrumentální formace Maybeshewill připravila po třech letech novinku s titulem "Fair Youth". Kapela, která je charakteristická bohatým zvukem a nebojí se ani zakomponovat samply a elektronické elementy, které tvoří pestrou paletu zaměřenou více na pocity, než na textovou stránku písní. Na nové desce balancují muzikanti na hraně rocku, post-rocku a experimentální hudby. Sami se přesvědčte poslechem kousku "In Amber", ke kterému vznikl i videoklip. Dosavadní recenze totiž hodnotí desku velmi pozitivně, ale my bychom chtěli spíš znát váš názor.


Y'akoto - Moody Blues (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: soul / r'n'b

Y'akoto - Moody Blues
Ačkoli byste to možná podle jména Y'akoto nehádali, skrývá se pod ním šestadvacetiletá německá zpěvačka, jejíž kořeny ovšem sahají i do africké Ghany. Narodila se v Hamburgu, ale vyrůstala v Ghaně a část svého mládí strávila také v Kamerunu, Togu a Čadu. Před nějakým časem se do Hamburgu vrátila, aby zde začala dělat muziku založenou na soulu, r'n'b a world music. Má za sebou EP "Tamba", debut "Babyblues" a nyní přichází s novinkou "Moody Blues", s níž by ráda vyrazila do světa. A má pořádně nabito. Pro tuto nahrávku si připravila hned sedmnáct skladeb včetně dvou akustických bonusů. Sampler a řadu dalších ukázek naleznete na jejím YouTube.com kanálu.


Opeth - Pale Communion (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Opeth - Pale Communion
S jedenáctou studiovkou "Pale Communion" přichází na trh Opeth, zástupci švédského heavy metalu. Produkci obstaral zpěvák a skladatel formace Mikael Åkerfeldt, přičemž mix svěřil do rukou Stevenu Wilsonovi. Sám zpěvák o desce řekl: "Chtěl jsem tentokrát udělat něco melodičtějšího, takže jsem kladl důraz na melodie." někteří ještě desku charakterizují jako chybějící článek mezi alby "Damnation" a "Ghost Reveries". Na fanoušky čeká osm nových kousků a jeden z nich "Cusp Of Eternity" si můžete poslechnout tady.


Bobby Hutcherson - Enjoy The View (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz

Bobby Hutcherson - Enjoy The View
Americký jazzový vibrafonista Bobby Hutcherson patří společně s Garym Burtonem k legendám tohoto nástroje. Za svoji kariéru už nahrával s kde kým a inspiroval řadu muzikantů. Jeho poslední studiové album "Wise One", inspirované Johnem Coltranem ale vyšlo v roce 2009, a tak není divu, že už dozrál čas na další, které je velkým návratem. Kam? S albem "Enjoy The View" se totiž Hutcherson vrátil opět pod křídla labelu Blue Note, kde naposledy působil v roce 1977. Pro tento svůj velký návrat spojil síly s dalšími muzikanty. Jeho vibrafon tak doprovází ještě saxofonista David Sanborn, trumpetista Joey DeFrancesco a bubeník Billy Hart, s nimiž nahrávku naladil na swingovou a funky vlnu. Výsledkem je sedm kompozic, jejichž ukázky jsou k slyšení na Supraphonline.cz.


Ace Frehley - Space Invader (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Ace Frehley - Space Invader
Ace Frehleyho si budete nejvíce pamatovat jako původního kytaristu Kiss. Hudebník nyní vydává své dlouho očekávané studiové sólové album. Fanoušci si na "Space Invader" museli počkat pět let. Nyní jim je odměnou dvanáct novinkových kousků včetně předělávky "The Joker" od Stevea Millera. Narávka navíc vychází v několika edicích - jako digipack se dvěma bonusy, standardní verze a LP vinyl. Na stránkách internetového obchodu Amazon.com si můžete poslechnout ukázky každé skladby. o svůj názor se s námi pak podělte v komentářích.


Blackberry Smoke - Leave A Scar (Live In North Carolina) (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jižanský rock / country

Blackberry Smoke - Leave A Scar (Live In North Carolina)
Poslední desku "The Whippoorwill" americké formace Blackberry Smoke jsme vám představovali ani ne před půl rokem a už je tu máme znovu. Tentokrát bude ale jejich jižanský rock a country znít naživo. Jak už napovídá název "Leave A Scar (Live In North Carolina)", koncert, který na toto album zaznamenali, se odehrál v Severní Karolíně, a fanouškům ho přinášejí v míře vrchovaté. Pánové totiž nijak nespekulují a fanouškům servírují kompletní koncert jak v audio, tak ve video podobě. Díky tomu album obsahuje hned tři disky - dvě CD a jedno DVD. Trailer a ukázku v podobě písničky "Six Ways To Sunday" uvidíte na jejich YouTube.com kanálu. Pro audiofily bude k dispozici také verze na vinylu.


Asia - High Voltage Live (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock / progresivní rock

Asia - High Voltage Live
Rocková formace Asia připravila pro své fanoušky nový živý set s titulem "High Voltage Live". Balíček s CD a DVD zachycuje kapelu na koncertu z roku 2010 v originálním line-upu prezentujícím slavné kousky z osmdesátých let a také skladby z prvních dvou alb, které Asia vydala po své renionu - "Phoenix" a "Omega". Unikátnost celého balíčku spočívá především také v tom, že evropské publikum zde poprvé slyšelo jejich eponymní album v celé své kráse. Připomeňme, nahrávka "Asia" slavila po svém vydání v roce 1982 obrovský úspěch jako celosvětově nejprodávanější deska.


DragonForce - Maximum Overload (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: power metal

Dragonforce - Maximum Overload
DragonForce jsou u metalového publika známí především ďábelskou rychlostí a podobném duchu se nese i jejichnovinková deska "Maximum Overload". Produkci v pořadí šesté studiovky svěřili muzikanti do rukou Jense Bogrena. Muzikanti tak vůbec poprvé ve své kariéře nenahrávali ve vlastním studiu a s producentem "zvenčí". Do nejužšího výběru se tak dostalo deset kousků včetně "No More", ve kterém si zahostoval Matt Heafy nebo "Ring Of Fire", který pochází z repertoáru Johnnyho Cashe. Nahrávka bude dostupná ve třech verzích - na CD, digitálně a také na vinylu. Pro ukázku v podobě kousku "Defenders" navštivte stránky YouTube.com.


Dále vychází:

Adrenaline Rush - Adrenaline Rush (Mystic Production)
Anderson Bruford Wakeman Howe - Anderson Bruford Wakeman Howe (Expanded & Remastered Edition) (H'art)
Bernie Marsden - Shine (Mystic Production)
Blood God - Blood Is My Trademark (Mystic Production)
Blood God - Blood Is My Trademark (Limited Edition) (Mystic Production)
Circle II Circle - Live At Wacken (Official Bootleg) (Mystic Production)
Ian Anderson - Thick As A Brick (Live In Iceland) (Mystic Production)
J.B.O. - Nur Die Besten Werden Alt (Mystic Production)
J.B.O. - Nur Die Besten Werden Alt (Limited Edition) (Mystic Production)
Machinae Supremacy - Phantom Shadow (Universal)
Různí - Barbie & The Secret Door (soundtrack) (Universal)
Různí - Bravo Hits 2014/2 (Universal)
State Of Salazar - All The Way (Mystic Production)
Wolf - Devil Seed (Universal)
Wolf - Devil Seed/Limited Edition (Universal)
Wovenwar - Wovenwar (Mystic Production)
X-Drive - Get Your Rock On (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Dragonforce - Maximum Overload (Mystic Production)
Jonathan Boulet - Gubba (Universal)
Maybeshewill - Fair Youth (Universal)
Opeth - Pale Communion (Warner Music)
Portishead - Dummy (Universal)
Royal Blood - Royal Blood (Warner Music)
Wolf - Devil Seed (Universal)

Reedice:
James Taylor - One Man Band (Universal)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením (18.03.2024 00:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Ariana Grande je v novince "we can't be friends (wait for your love)" nešťastně zamilovaná (13.03.2024 18:50)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Ariana Grade představila tracklist desky "Eternal Sunshine". I s překvapivým hostem (29.02.2024 14:33)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu