George Ezra se vrací na jedničku v českém éteru, Kluse v albech opět nikdo neohrozil

20.08.2014 00:12 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Tomáš Klus stále boduje na prvním místě české albové hitparády, zato v singlech se George Ezra po týdenní absenci podruhé dokázal vyšvihnout i před Xindla X s Olgou Königovou. V digitálním žebříčku proběhlo nejvíc přesunů, mění se také lídr, kterým se nově stávají Lilly Wood & The Prick.
George Ezra - Wanted On Voyage
© facebook interpreta
RÁDIA - Minulý týden se sice Xindl X a Olga Königová vrátili zpět na jedničku, tentokrát si na ně ale George Ezra znovu došlápl a k trumfu před dvěma týdny přidal s "Budapest" své druhé vítězství v českém rádiovém žebříčku. Složení vedoucí dvojice se už poměrně dlouho nemění a také bronz drží pevně ve svých rukou Sigma.

Ze zadních pozic se sice už nahoru pomalu derou nastupující hity, ještě ale asi bude chvíli trvat, než ty stávající vystřídají. Nejžhavějším adeptem na příští číslo jedna je v tuto chvíli šestý singl "Prayer In C", za nímž stojí Lilly Wood & The Prick a také německý producent Robin Schulz, který se postaral i o remix "Waves" Mr Probze na čtyřce. Oba jeho zástupce od sebe na pátém postu odděluje písničkář Vance Joy s dalším stabilním obyvatelem první desítky "Riptide".

Coldplay si polepšili o jednu příčku, stejně dopadl také Bakermat, naopak "Hlavolam" Chinaski jde o tři místa dolů a první desítku zavírá. Přeskočil ho jiný tuzemský hit - Michal Hrůza vtrhl s filmovým "Zakázaným uvolněním" do Top 10 vůbec poprvé, aktuálně mu patří devátý stupínek. Jedenáctku okupuje Ewa Farna se singlem "Leporelo", kterému lze postup mezi elitu v blízké době taktéž prognózovat.

Rychle stoupá David Guetta s "Lovers On The Sun", jenž byl ještě před dvěma týdny v osmé desítce a nyní už boduje na šestnáctce, výrazně se zlepšila i Katy Perry s "This Is How We Do", která získala třiatřicet pozic k dobru a nyní je čtyřicátá čtvrtá. Novinky se vyskytují až na chvostu stomístného pořadí: na devadesátku se probojovala Tove Lo s "Habits", o čtyři místa níže sídlí Avicii s "Lay Me Down" a osmadevadesátku přiřkli rádioví dramaturgové Elle Henderson a "Ghost".

Top 10 ČR - rádia:
  1. George Ezra - Budapest
  2. Xindl X feat. Olga Königová - V blbým věku
  3. Sigma - Nobody To Love
  4. Mr Probz - Waves (Robin Schulz remix)
  5. Vance Joy - Riptide
  6. Lilly Wood & The Prick feat. Robin Schulz - Prayer In C
  7. Coldplay - A Sky Full Of Stars
  8. Bakermat - One Day
  9. Michal Hrůza - Zakázané uvolnění
  10. Chinaski - Hlavolam

Digitální singly

Lilly Wood & The Prick feat. Robin Schulz - Prayer In C
© facebook interpreta
Jestliže v rádiích se složení první desítky obměňuje jen po malých krůčcích a tentokrát do ní nově vstoupil pouze Michal Hrůza, v digitální hitparádě je naopak pořád živo: dobyvatelé Top Ten se prostřídali hned ze šedesáti procent. Zůstali v ní jen nově vedoucí Lilly Wood & The Prick, druzí Coldplay, Calvin Harris, jenž po dlouhé době opustil jedničku a klesl na bronz, a MAGIC!, pro něž by brambory rozhodně nemusely být konečnou.

Naopak třeba Ariana Grande, jež měla v nejvyšších patrech minule hned dvojí zastoupení, přední příčky zcela vyklidila a nahradil ji David Guetta, jehož songy nově obývají pátý a sedmý post. Polepšili si i Milky Chance, Mr Probz, Sam Smith a Clean Bandit, jedenáctka patří lídrovi rádiového žebříčku "Budapest" George Ezry. Nejúspěšnější český singl, "V blbým věku" Xindla X a Olgy Königové, kotví na čtrnáctce. Náskok digitální hitparády oproti éteru dokládá i fakt, že novinky představované v rádiích najdeme v Top 100 Digital v úplně jiných rolích - Ella Henderson si s "Ghost" připisuje číslo dvacet, o tři místa níže najdeme Tove Lo.

Jako pětačtyřicátý nejpřehrávanější ve streamovacích službách startuje Ben Cristovao se "Sweet Chilli" a označením novinka se chlubí i spousta starších hitů, což je zapříčiněno relativní novotou digitálního žebříčku.

Top 10 - digitální singly:
  1. Lilly Wood & The Prick feat. Robin Schulz - Prayer In C
  2. Coldplay - A Sky Full Of Stars
  3. Calvin Harris - Summer
  4. MAGIC! - Rude
  5. David Guetta feat. Sam Martin - Lovers On The Sun
  6. Milky Chance - Stolen Dance
  7. David Guetta & Showtek & Vassy - Bad
  8. Mr Probz - Waves (Robin Schulz remix)
  9. Sam Smith - Stay With Me
  10. Clean Bandit feat. Jess Glynne - Rather Be

Tomáš Klus a jeho cílová skupina - Proměnamě
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Nejméně rušno je i tentokrát v albové Top 100, kde na čele stále trůní už pět měsíců stará deska "Proměnamě" Tomáše Kluse. Rovněž Iveta Bartošová na dvojce a bronzoví Coldplay už příchuť medailových pozic dobře znají, i když v případě britské formace se sluší zmínit, že tentokrát poskočila hned o sedm příček výše.

Čtyřka znamená nové maximum pro "Magický hlas rebelky" Marty Kubišové, zatímco pátí Kryštof s dva roky starou nahrávkou "Inzerát" v posledních týdnech opět stoupají zásluhou úspěchu Kryštof kempů. V Top 10 zůstávají i další trvalky jako Xindl X, Judas Priest, Hradišťan a Michal Hrůza, nejvíce tak zaujme osmička, kam se z minulé devatenáctky posunul Tom Petty & The Heartbreakers s "Hypnotic Eye". Nejnovější položka Pettyho bohaté kariéry přitom před dvěma týdny startovala až na pozici devadesát pět.

Z pořadí mimo první desítku zaujme jen máloco, raritou je ovšem novinka na devadesátém šestém místě. Emeli Sandé se totiž s "Our Version Of Events", v Británii jednou z nejprodávanějších desek minulých dvou let, teprve nyní probojovala do české albové hitparády.

Top 10 - prodejnost:
  1. Tomáš Klus - Proměnamě
  2. Iveta Bartošová - Iveta Naposledy
  3. Coldplay - Ghost Stories
  4. Marta Kubišová - Magický hlas rebelky
  5. Kryštof - Inzerát
  6. Xindl X - Čecháček Made
  7. Judas Priest - Redeemer Of Souls
  8. Tom Petty & The Heartbreakers - Hypnotic Eye
  9. Hradišťan & Jiří Pavlica - Vteřiny křehké
  10. Michal Hrůza - Den

Úplnou rádiovou, prodejní i digitální hitparádu pro 33. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY