shop.musicserver.cz
Pet Shop Boys, Forum Karlín, Praha, 13.8.2014

Pet Shop Boys uchvátili Prahu svou velkolepou show

Vydáno: 15.08.2014 13:55 v sekci Naživo - Jaroslav Hrách | foto: Matěj Slezák

Britská synthpopová dvojice Pet Shop Boys zavítala po dlouhých pěti letech opět do Prahy, aby představila svou aktuální show "Electric Tour". Neil Tennant a Chris Lowe, hvězdy osmdesátých a devadesátých let, si přichystali opravdu strhující vystoupení plné skvělých efektů.

Live: Pet Shop Boys

místo: Forum Karlín, Praha
datum: 13. srpna 2014
support: Cartonnage
setlist: Axis, One More Chance / A Face Like That, Opportunities (Let's Make Lots Of Money), Fugitive, Integral, I Wouldn't Normally Do This Kind of Thing, Suburbia, I'm Not Scared, Fluorescent, West End Girls, Somewhere, Leaving, Thursday, Love Etc., I Get Excited (You Get Excited Too), Rent, Miracles, It's A Sin, Domino Dancing, Always On My Mind, Go West, Vocal
Fotogalerie

Pet Shop Boys, Forum Karlín, Praha, 13.8.2014
© Matěj Slezák
Britská dvojice Neil Tennant a Christopher Lowe, známá jako Pet Shop Boys, patřila v osmdesátých a devadesátých letech mezi synthpopovou špičku. V současnosti si pánové stále udržují status aktivní kapely, která kromě velkých koncertů nezapomíná ani na vydávání desek. Jejich poslední studiovka, vydaná v polovině minulého roku, se jmenuje "Electric" a podle ní dostalo název také aktuální turné. My jsme si jejich velkolepou show mohli po pěti letech opět vychutnat v Praze, konkrétně v nedávno otevřeném multifunkčním prostoru Forum Karlín.

Role předskokana se ujali čeští Cartonnage, kteří svým půlhodinovým vystoupením rozhodně neurazili a celkem příjemně navnadili návštěvníky na blížící se synthpopové hvězdy. Cartonnage, ačkoliv jsou Češi, zpívají skladby ve francouzštině a angličtině a se svými hudebními podklady a hlavní zpěvačkou Vandou Choco působí celkem pozitivním dojmem. Poté následovala půlhodinová pauza, během které se přestavělo pódium a zahalilo se obřím plátnem.

Pet Shop Boys, Forum Karlín, Praha, 13.8.2014
© Matěj Slezák
Koncert odstartoval instrumentální song "Axis", otvírák poslední desky "Electric". Na obrovském plátně se začal promítat jeho videoklip. Začátek to byl více než stylový. Ještě následující skladba byla doprovázená videem, tentokrát však s obřími siluetami hlav obou členů kapely. Pak už opona spadla a na pódiu byli připraveni Neil Tennant s mikrofonem v ruce a Chris Lowe za svým počítačem.

Pet Shop Boys zahráli kromě starých známých hitů i novinky z posledních dvou alb "Electric" a "Elysium". Jako příjemné překvapení můžeme označit skladbu "Thursday", ve které hostuje britský rapper Example. Formace ho z písničky naživo nevystřihla, ale zahrála jeho part doplněný videem. Největšího úspěchu se ale stejně dočkaly ty nejznámější skladby, které si Pet Shop Boys nechali až na samotný závěr koncertu. Songy jako "It's a Sin", "Domino Dancing" či "Always on My Mind" byly oceněny sborovým zpěvem publika, který se rozléhal po celém sále. Tím však večer nekončil, fanoušci se dočkali ještě dvou přídavků. Tím prvním se stal singl "Go West", cover od Village People. Jako druhý poté skupina zahrála taneční pecku "Vocal" a rozloučila se s návštěvníky.

Pet Shop Boys, Forum Karlín, Praha, 13.8.2014
© Matěj Slezák
Koncert ovšem nebyl jen o písních, Pet Shop Boys si totiž nachystali opravdu strhující a velmi dynamickou show plnou různých vizualizací, projekcí, luxusních (a určitě drahých) laserů a propracovaných efektů. Celé vystoupení ještě doprovázela baletní dvojice. Společně s Neilem a Christopherem vystřídala během své show řadu kostýmů. Finální výstřel konfet po celém sále byl skvělou tečkou za vydařeným večerem.

Ačkoliv Pet Shop Boys ve svém "Electric Tour" jedou stále podle stejného setlistu, ke škodě to vůbec není. Velkolepá show, vynikající světelné efekty a ty největší hity se postaraly o silnou atmosféru a dobře strávený večer se skvělým zážitkem. Návrat do Prahy po pěti letech se duu vydařil na výbornou.

NÁZORY
  • Uz to neni ani usmevne, jak jste odvareni z tak vy... (mekele, 15.08.2014 15:52) Reagovat

    Uz to neni ani usmevne, jak jste odvareni z tak vycpele blbosti jakou je PSB. Chapu, ze jste na tom vyrostli a nostalgie nepusti, ale prestante sobe/ctenarum namlouvat jaka ze to byla uzasna show. Byl to pitomy kolovratek a Vaclav Kocka je vas strejda.

    • Re: Uz to neni ani usmevne, jak jste odvareni z tak vy... (marek, 15.08.2014 16:19) Reagovat

      Úsměvní jsou spíše lidé vašeho typu, kteří někde slyšeli něco o kolovrátku a vyčpělosti a jaksi zapomínají na alespoň elementární sebevzdělávání. 99 % současných "leaderů" (nejen) elektropopu vychází (a v drtivé většině to i přiznávají) z něčeho, co dávno vymysleli právě PSB. Váš zamrzlý projev ignorance je o to úsměvnější, že ho prezentujete v době, kdy drtivá většina zahraničních i etablovaných domácích hudebních publicistů stále častěji srovnává přínos autorského dua Tennant - Lowe světové pop music s přínosem dvojice Lennon - McCartney.

    • Re: Uz to neni ani usmevne, jak jste odvareni z tak vy... (Honza Balušek (šéfredaktor), 15.08.2014 16:57) Reagovat

      Právě proto, abychom o nich pořád nepsali jen my staří fanoušci, co na nich vyrostli a nostalgie a tak dál, psal tuhle reportáž jednadvacetiletý redaktor. Že se mu to taky líbilo, za to nemůžeme.

    • Re: Uz to neni ani usmevne, jak jste odvareni z tak vy... (ronin, 15.08.2014 17:05) Reagovat

      Zkrachovalá 0 asi budeš muset opět probudit bábu a dědka, protože to vypadá na úbytek vzdělanosti. Všechno něco stojí.

    • Re: Uz to neni ani usmevne, jak jste odvareni z tak vy... (Anonym, 15.08.2014 22:08) Reagovat

      Ty jsi Idiot! ten článek to naprosto pravdivě vystihuje! (jako jeden z mála)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: "Dancing Star" Pet Shop Boys je poctou všem talentovaným a odvážným (07.04.2024 15:15)
- Pet Shop Boys se v novém singlu vrhnou do víru tance (22.03.2024 12:41)
- Paul McCartney se po padesáti letech shledal se svou ukradenou baskytarou Höfner (18.02.2024 14:03)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Video: Pet Shop Boys se v klipu "Loneliness" ohlížejí za mladistvou nerozvážností (01.02.2024 15:30)
- Pet Shop Boys se vracejí s novým albem "Nonetheless" (31.01.2024 11:04)
- Zemřel Denny Laine, spoluhráč Paula McCartneyho ve Wings a první zpěvák The Moody Blues (06.12.2023 18:22)
- Pet Shop Boys se v červenci vrátí do Prahy se svými největšími hity (05.12.2023 10:02)
- Sleaford Mods nahráli pro charitu coververzi hitu Pet Shop Boys (29.11.2023 16:46)
- Hudba v tisku: Nádherná kniha "1964: Oči bouře" je kronikou fotografií a vzpomínek Paula McCartneyho na beatlemánii (26.11.2023 11:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Kabát Sia U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu