Britští Royal Blood vydají svůj debut koncem srpna

24.07.2014 08:07 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Britské duo Royal Blood je jedním z nejskloňovanějších nových jmen britské kytarové scény. Na svém kontě mají pánové prozatím čtyři singly, na jejich eponymní album se ale můžeme těšit již velmi brzy, v obchodech se objeví 25. sprna.

Mike Kerr a Ben Thatcher aka Royal Blood pocházejí z anglického Brightonu. Podobně jako třeba The White Stripes nebo The Black Keys vycházejí z takzvaného dřevního blues rocku, kritika v souvislosti s nimi nejčastěji používá termín modern garage rock. Royal Blood hrají ve velmi úsporném a vcelku unikátním nástrojovém obsazení - baskytara a bicí. Nepoužívají žádné předtočené pásky nebo mašinky, přesto dokážou s pomocí pedálových efektů vytvořit plný a opravdu hutný zvuk.

Duo, které funguje od roku 2012, se dočkalo slávy vlastně dřív, než vůbec vyšel jeho první singl "Out Of The Black". Stalo se tak díky bubeníkovi Mattu Heldersovi z Arctic Monkeys, který na loňském ročníku festivalu v Glastonbury vystoupil v tričku s jejich emblémem. Následně se kapela ujala role předskokana na několika koncertech svých slavných kolegů a management Arcticů viděl v duu natolik velký potenciál, že s Royal Blood obratem podepsal smlouvu o zastupování.

Od té doby jde vše jako po másle. Ještě koncem minulého roku se formace dostala mezi patnáctku největších nadějí pro rok 2014 v prestižní anketě BBC Sound Of 2014, dotočila svoji první desku a každým dalším singlem získává zástupy nových fanoušků. Aktuálně nadcházející album propaguje singlem "Figure It Out", na jehož video se můžete podívat pod článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY