MAGIC! s "Rude" v USA překonali Iggy Azaleu, desky ovládla anonymní Sia

18.07.2014 02:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Jedna Australanka ztratila vedení singlů, druhá naopak získala prvenství v deskách. MAGIC! s "Rude" překonali sedm týdnů vedoucí Iggy Azaleu a Sia, která založila propagaci na skrývání svého zjevu, s deskou "1000 Forms Of Fear" debutovala na jedničce. V první desítce se objevili Judas Priest.
MAGIC! - Rude
© facebook interpreta
SINGLY - MAGIC! se stali novými vládci amerických singlů před Iggy Azaleou díky polepšení si ve všech měřítkách. "Rude" napočítalo 185 tisíc downloadů, 152 milionů rádiových impresí a 8,3 milionů streamů. Jako popový reggae singl na čele je velkou raritou, v tomto století se to podařilo jen Seanu Paulovi s "Get Busy" a Shaggymu s "It Wasn't Me" a "Angel". Po třinácti letech také zvítězila kapela z Kanady, po Nickelback. I pro frontmana Nasri Atweh to je první zlato, i když v Top 10 už byl jako skladatel songů Justina Biebera "Never Say Never" a "As Long As You Love Me" a tracku "Feel This Moment" Pitbulla.

"Fancy" tedy spadlo na stříbro, i když rozdíl bodů v celkovém Billboard vzorci bylo jen jediné procento. Ariana Grande s "Problem" udržela bronz, Nico & Vinz si také nepohoršili ani nepolepšili, v rádiích však už jsou na 160 milionech. Neposunuli se ani Sam Smith a Jason Derülo, naopak John Legend si zpětně o místo polepšil na úkor Calvina Harrise, kterého přeskočili ještě Maroon 5.

Překvapením je číslo deset, kam se probojovali Disclosure s "Latch". Úspěch dva roky starého singlu s hostujícím Samem Smithem ani nečekali, o tracku řekli, že je příliš divný pro rádia a málo klubový pro diskotéky. Stejně jako "Stay With Me" má přitom skladba vysoký airplay.

Nejvyšší novinka si vzala na paškál hlínu. Takto zajímavé téma zaručilo Florida Georgia Line s "Dirt" debut na jedenáctce a jen o tisíc downloadů jim uniklo prvenství v Digital Songs. 43. místo obsadila holčičí grupa Fifth Harmony s "BO$$". Na šedesát šestce startuje další singl Johna Legenda "You & I (Nobody In The World)" a o tři místa za ním najdeme Colbie Caillat s "Try".

    Top 10 - singly:
  1. MAGIC! - Rude
  2. Iggy Azalea feat. Charli XCX - Fancy
  3. Ariana Grande feat. Iggy Azalea - Problem
  4. Nico & Vinz - Am I Wrong
  5. Sam Smith - Stay With Me
  6. Jason Derülo feat. Snoop Dogg - Wiggle
  7. John Legend - All Of Me
  8. Maroon 5 - Maps
  9. Calvin Harris - Summer
  10. Disclosure feat. Sam Smith - Latch

Sia - 1000 Forms Of Fear
© facebook interpreta
DESKY - Sia parádně bojuje s tím, že není pro šoubyznys fyzicky zajímavá. Jako skladatelka je neviditelná a skvělá, jako host na skladbách exceluje, ale v klipech nevystupuje, a jako zpěvačka s vlastními skladbami nakonec už také ne, a dokonce už i živá vystoupení dává otočená zády k publiku. A protože balady nevymřely, "Chandelier", stejně jako třeba souběžně nasazené "Stay With Me" Sama Smithe, uspělo a s ním i celá deska.

Sia
© facebook interpreta
"1000 Forms Of Fear" je Siina šestá řadovka a v hitparádě je poprvé zlatá jak v USA, tak i v domovské Austrálii. V Americe prodala 52 tisíc kusů, což je sice nejnižší vítězné číslo za poslední téměř dva roky, ale dobrý pocit to nesnižuje. Vůbec uplynulý týden byl prodejně zcela nejhorší za celou moderní historii žebříčku, prodalo se jen 4,05 milionů kopií desek.

Stříbro s nevelkým odstupem obsadil "Frozen Soundtrack", navíc s nárůstem prodejů díky slevě na Amazonu a Google Play. Šílené, že po takové době, a navíc nyní v polovině léta, je zimní album stále v Top 5. Trey Songz si po startu na vrcholu pohoršil na čtyřku před Eda Sheerana.

Na šestce oslavují nejlepší umístění kariéry angličtí heavymetalisté Judas Priest. "Redeemer Of Souls" je jejich sedmnáctý regulérní počin. Poslední novinkou v první desítce mají Dirty Heads. Kapela kombinující reggae, altrock a rap se umístila s "Sound of Change" na osmičce.

Vítěz příštího (respektive tohoto) týdne ještě není znám. O prvenství bojují Jason Mraz s "Yes" a Weird Al Yankovic s "Mandatory Fun". Od obou se očekává přes 70 tisíc kusů. "Weird Al" ale pořádně zabral na síti, každý den vydává nový videoklip, a tak věřím, že premiérové zlato získá právě on. V Top 5 se dále objeví Rise Against s "The Black Market" a "Kidz Bop 26".

    Top 10 - alba:
  1.  N Sia - 1000 Forms Of Fear (52 tisíc)
  2. ▲ Různí - Frozen Soundtrack (46, +23 %)
  3. Sam Smith - In The Lonely Hour (42, -6 %)
  4. Trey Songz - Trigga (35, -66 %)
  5. Ed Sheeran - X (35, -34 %)
  6.  N Judas Priest - Redeemer Of Souls (33)
  7. ▲ Různí - Now That's What I Call Music! 50 (22, +1 %)
  8.  N Dirty Heads - Sound Of Change (21)
  9. Miranda Lambert - Platinum (20, -20 %)
  10. Lana Del Rey - Ultraviolence (18, -29 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady. Spotify playlisty se automaticky updatují, takže budou odpovídat vždy jen aktuální týden vydání článku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY