Lucie měla A.I.D.S., Adam Mišík má L.O.V.E.

16.07.2014 18:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Adam Mišík svůj debut "Parfém" rozhodně neuspěchal, číst o něm a slyšet alespoň pilotní singl "Tvoje světy" jsme mohli už dávno před vydáním dlouhohrající prvotiny s názvem "Parfém". Album určitě zní tak, jak mladý zpěvák chtěl. Otázkou však je, zda to stačí.
6/10

Adam Mišík - Parfém

Skladby: L.O.V.E., Tvoje světy, Já nechci víc, Půlměsíc, Týdny, Parfém, O nás dvou, Neony, Zlej kluk, Disko párty, Šrouby do hlavy
Vydáno: 13.6.2014
Celkový čas: 36:42
Vydavatel: Warner Music
Slavné jméno je Adamovi Mišíkovi pravděpodobně kromě zájmu bulvárních novinářů dost na nic, fanoušci hudby jeho otce popové hitovky neosloví a uječeným slečnám je zase nějaký Vladimír Mišík upřímně jedno. Talent sympatický kluk ovšem zcela určitě zdědil, i když s ním zatím nezachází úplně stoprocentně. Každopádně udělal dobře, když se svěřil do producentských rukou Armina Effenbergera, jinak člena kapely Cartonnage, který na sebe vzal producentskou roli, jak je zvykem v v teenagerském popu zahraničí - postaral se totiž i o složení většiny hudby, ne jen o dohled při samotném nahrávání.

Celá deska začíná opravdu skvěle - úvodní "L.O.V.E." si hraje na českého Justina Timberlakea s rozmáchlými dechovými a bubenickými aranžmá, lechtivým textem, rapovými vsuvkami a refrénem, který zpívá dívka. V téhle písničce si opulentní produkcí a přehršlí nápadů Armin s Adamem opravdu sáhli do světové ligy. Zbytek alba se ale už sveze v těch nejlepších případech do mírně nadprůměrného teenagerského popíku, který Mišíkově cílovce určitě vyhovuje, ale po více posleších začne nudit.

Písničky každopádně fungují, produkce je výborná, sžít se člověk občas musí s texty, které jsou opravdu jen o něm a , a pokud možno radši o ničem. Jakkoli je Mišík talentovaný zpěvák, zamrzí jeho občasná šišlavost a přeexponovaný výraz, kdy je těch vokálních klikyháků až moc. Co by angličtina asi bez problémů unesla, zní v češtině mnohdy divně. Vyloženě pak naštve třeba zbytečně zmodulovaný hlas v "Týdnech" a jakkoli je "Zlej kluk" ve výsledku dobrou peckou, inspirace Michaelem Jacksonem je slyšitelná až moc.

"Parfém" ve výsledku zní jako spotřební zboží pro slečny, kterému kdokoli nad dvacet (nebo nedejbože nad třicet) nemusí přijít na chuť. Kvalitní popová deska bez jakéhokoli přesahu či risku je ale v dnešní době přece jen málo. Na rozjezd kariéry je i tak Mišíkův debut slušným odrazovým můstkem, a pokud máte doma slečnu v teenagerském věku, album jí můžete dát bez špatného pocitu, že jí zkazíte vkus. A bod navíc dostává za neuctivý cover "Šroubů do hlavy" - takhle by se měly dělat coververze!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY