Do startu Folkových prázdnin AKA malých Colours zbývají jen dny, FYI

13.07.2014 13:08 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Dvacátý devátý ročník populárního tuzemského festivalu Folkové prázdniny, kterému naše a vaše kamarádka Zlata Holušová tajně (pst) přezdívá takové malé vysočinské Colours, startuje už za několik dnů, konkrétně v sobotu 26. července, a pořadatelé si vás laskavě dovolují upozornit, že se máte na co těšit. Jako ostatně každý rok.

Hlavní hvězdou hudební přehlídky, která má pro letošní rok podtitul "O nadějích", budou američtí indie rockeři Cloud Cult, kteří si svou českou koncertní premiéru odkroutí v pátek 1. srpna. Program toho ale slibuje mnohem více - do Náměště nad Oslavou se podívají třeba Szidi Tobias, Jana Kirschner, Dorota Barová & Lenka Dusilová & Beata Hlavenková, Traband z česko-slovenské škatulky, ze zahraničí pak třeba britští Spiro, Light In Babylon z Turecka nebo mužský vokální sbor Lo Cór De La Plana z Marseille.

Pokud patříte mezi pravidelné návštěvníky Folkovek, víte, že jejich součástí je hromada dílen, workshopů, hudebně-publicisticko-vědátorské Kolokvium, noční koncerty, open scéna a další a další aktivity, které můžete, stejně jako informace o vstupenkách, nasosávat na oficiální internetové presentaci festivalu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY