shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 6. července 2014

Ed Sheeran dál vede britská alba, singlům, poprvé s vlivem streamů, kraluje Ariana Grande

Vydáno: 07.07.2014 00:51 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Britský singlový žebříček zažil první vydání, které zohledňuje i streamy. V těch sice Ariana Grande a Iggy Azalea s "Problem" nebyly nejúspěšnější, celkově jim ale prvenství neuniklo. Albům nadále vládne "X" Eda Sheerana. V článku najdete i výsledky souhrnných hitparád za celé první pololetí letoška.

Ariana Grande feat. Iggy Azalea - Problem
© facebook interpreta
SINGLY - Hit "Problem" byl sice žhavým kandidátem na první pozici v americkém singlovém žebříčku, nakonec ale Ariana Grande může poděkovat své hostující kolegyni - rapperka Iggy Azalea jí totiž cestu k triumfu zatarasila s vlastním kouskem "Fancy". Co se ale nepovedlo v USA, klaplo v Británii. Navíc aktuální triumf znamená první vítězství v žebříčku, který nově započítává i audio streamy.

Počet přehrání ze Spotify, Deezeru a dalších služeb má však zatím v porovnání s prodeji na pořadí poměrně nízký vliv - k celkové sumě prodejů se totiž připočítává jen setina ze součtu streamů: "Problem" tedy sto třináct tisíc bodů posbíral díky sto šesti tisícům podaných kopií a setině z více než sedmi set tisíc přehrání, což znamená přírůstek zhruba sedmi tisíc bodů do finální cifry.

Za dvojicí Grande - Azalea skončila Ella Henderson, která s "Ghost" boduje na stupních vítězů počtvrté v řadě, a bronz si může na krk pověsit George Ezra. Jeho hit "Budapest" před dvěma týdny debutoval na čtyřce, nyní se ale přece jen procpal až na stupně vítězů. Ty musel opustit Ed Sheeran, a to i přesto, že počet streamů bývalého čísla jedna "Sing" dosáhl až na součet 1,32 milionu, což bylo v uplynulém týdnu nejvíce ze všech. U zrzavého písničkáře zmiňme ještě jeden husarský kousek, který se mu podařil: v první stovce najdeme všech dvanáct skladeb ze základní edice alba "X".

Minule zlatí Oliver Heldens a Becky Hill klesají s "Gecko (Overdrive)" na pětku, za nimi si svůj nejlepší sólový výsledek připisuje Sia zásluhou "Chandelier". Připomeňme, že s Guettovým "Titanium" zažila v roce 2011 i prvenství. Za stálicemi jako Sam Smith a Mr Probz najdeme na devítce posun pro Coldplay, kteří s "A Sky Full Of Stars" poprvé pronikli do Top Ten, když si polepšili z minulé čtrnácté pozice. Desítku pak obsadila novinka "Make U Bounce", za níž stojí DJ Fresh vs. TC a Little Nikki.

    Top 10 - singly:
  1. N Ariana Grande feat. Iggy Azalea - Problem
  2. Ella Henderson - Ghost
  3. George Ezra - Budapest
  4. Ed Sheeran - Sing
  5. Oliver Heldens feat. Becky Hill - Gecko (Overdrive)
  6. N Sia - Chandelier
  7. Sam Smith - Stay With Me
  8. Mr Probz - Waves (Robin Schulz remix)
  9. Coldplay - A Sky Full Of Stars
  10. N DJ Fresh vs. TC feat. Little Nikki - Make U Bounce

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Nejúspěšnější singly prvního pololetí roku 2014

Pharrell Williams - Happy
© facebook interpreta
Spanilá jízda Pharrella Williamse britským singlovým žebříčkem pokračuje po loňském triumfálním tažení s "Blurred Lines" Robina Thicka a "Get Lucky" Daft Punk i letos. Zatímco zmíněné hity, v nichž měl milovník klobouků prsty, byly na ostrovech těmi úplně nejprodávanějšími za celý rok 2013, letos má k celoročnímu prvenství po prvním pololetí nejblíže jeho sólový singl "Happy". Ten od ledna do června ke koupi zlákal celkem 1,29 milionu Britů (celkem i s loňskými prodeji už 1,52 milionu).

Druhá pozice patří "Rather Be" Clean Bandit a Jess Glynne, která má mimochodem v Top 10 i další stopu v podobě šestého místa "My Love" s Route 94. Ale zpět k předchozí spolupráci s elektro-klasickou partou - ta se může pochlubit prodejem ve výši 977 tisíc kopií a už brzy se tedy přehoupne přes magický milion. Třetím nejprodávanějším songem letoška je balada "All Of Me" Johna Legenda, které k sumě 702 tisíc kusů pomohlo málokdy vídaných osmnáct týdnů v první desítce. Na jedničku ale hit paradoxně nikdy nedosáhl. První pětici ještě doplňují Pitbull a Kesha s "Timber" (691 tisíc) a Mr Probz díky "Waves" (577 tisíc).

1. Pharrell Williams - Happy
2. Clean Bandit feat. Jess Glynne - Rather Be
3. John Legend - All Of Me
4. Pitbull feat. Kesha - Timber
5. Mr Probz - Waves
6. Route 94 feat. Jess Glynne - My Love
7. Katy Perry feat. Juicy J - Dark Horse
8. Sigma - Nobody To Love
9. Sam Smith - Money On My Mind
10. Kiesza - Hideaway


Ed Sheeran - X
© facebook interpreta
DESKY - 5 Seconds Of Summer si sice s eponymním debutem brousili zuby na vítězný start, jenže dopadli podobně jako minulý měsíc se singlem "Don't Stop", který tehdy těsně nestačil na Ellu Henderson. Albová prvotina australského boybandu sice v polovině týdne držela první příčku o zhruba tisíc prodaných kopií před Edem Sheeranem, nakonec je ale minulý vítěz předčil. Deska "X", která si minule s prodejem sto osmdesáti dvou tisíc kusů připsala titul nejrychleji prodávaného alba roku, byla za poslední týden poptávána v rozsahu dalších třiadevadesáti tisíc kousků, celkem ji tedy vlastní už 275 tisíc Britů.

Hned za stříbrnou chlapeckou partou najdeme další novinku, na svědomí ji má George Ezra. Jedenadvacetiletý písničkář těžil v případě debutu "Wanted On Voyage" nejen z popularity hitu "Budapest", ale třeba i z vystoupení na Glastonbury. Vyhlášený festival pomohl i bramborové Dolly Parton, jejíž "Blue Smoke - The Best Of" si polepšilo o tři pozice. Stálicí předních pozic už se stal Sam Smith, jehož debut "In The Lonely Hour", který si výborně vede i v zámoří, první pětici uzavírá.

Šestku drží Kasabian, na sedmém a osmém místě se seřadili Paolo Nutini a Coldplay, jejichž počiny patří letos k těm úplně nejžádanějším (o čemž se můžete přesvědčit v následném infoboxu), a poměrně výrazně si pohoršila Lana Del Rey. Její třetí řadovka "Ultraviolence" se ještě před týdnem těšila z bronzu, nyní jí ale patří až devítka, což zatím neukazuje na takovou trvanlivost, jakou se pyšnila předchozí kolekce "Born To Die". Pořád je to ale lepší než třeba výsledek Linkin Park, kteří s "The Hunting Party" ve třetím týdnu spadli až na číslo dvacet jedna. Poslední součástí první desítky se stal David Gray s novinkou "Multineers".

    Top 10 - alba:
  1. Ed Sheeran - X
  2. N 5 Seconds Of Summer - 5 Seconds Of Summer
  3. N George Ezra - Wanted On Voyage
  4. Dolly Parton - Blue Smoke - The Best Of
  5. Sam Smith - In The Lonely Hour
  6. Kasabian - 48:13
  7. Paolo Nutini - Caustic Love
  8. Coldplay - Ghost Stories
  9. Lana Del Rey - Ultraviolence
  10. N David Gray - Multineers

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

Nejúspěšnější alba prvního pololetí roku 2014

Coldplay - Ghost Stories
© facebook interpreta
Pořadí nejžádanějších alb letošního roku zatím kralují Coldplay, jejichž "Ghost Stories" už si pořídilo 375 tisíc britských fanoušků. Přes tři sta tisíc se dostal ještě Paolo Nutini, jenž strávil s "Caustic Love" celkem tři týdny na prvním místě - celkově prodal už 329 tisíc kopií. Zatímco první a druhá příčka patří letošním počinům, trojku okupuje už téměř dva roky stará nahrávka "Halcyon" Ellie Goulding. Velký podíl na celkovém pololetním součtu 275 tisíc kopí má pochopitelně loňská reedice "Halcyon Days".

V době sčítání sice čtyřka ještě náležela desce "A Perfect Contradiction" Palomy Faith, dnes už je ale všechno jinak: Ed Sheeran již po pouhých dvou týdnech prodeje pokukuje po medailových příčkách a 275 tisíc mu zajišťuje bramborový post jen těsně za Ellie Goulding, kterou už příští týden téměř jistě překoná. Budeme-li se ale držet pololetních účtů, pak platí, že k poslednímu červnu ještě "X" patřila po jediném týdnu od vydání dvanáctá pozice.

1. Coldplay - Ghost Stories
2. Paolo Nutini - Caustic Love
3. Ellie Goulding - Halcyon
4. Paloma Faith - A Perfect Contradiction
5. Sam Smith - In The Lonely Hour
6. Pharrell Williams - G.I.R.L.
7. Bastille - Bad Blood
8. London Grammar - If You Wait
9. Beyoncé - Beyoncé
10. Arctic Monkeys - AM



NÁZORY
  • Je vidieť,že nový album od Linkin Park kúpili ... (Anonym, 07.07.2014 15:05) Reagovat

    Je vidieť,že nový album od Linkin Park kúpili len sklamaní fanúšikovia.Aj tí asi boli sklamaní veľmi slabým albumom.

  • Skalní som chcel napísať.... (Anonym, 07.07.2014 15:07) Reagovat

    Skalní som chcel napísať.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením (18.03.2024 00:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Ariana Grande je v novince "we can't be friends (wait for your love)" nešťastně zamilovaná (13.03.2024 18:50)
- Ariana Grade představila tracklist desky "Eternal Sunshine". I s překvapivým hostem (29.02.2024 14:33)
- Audio: Remix "yes, and?" od Ariany Grande s Mariah Carey někdo spíchl ultrahorkou jehlou (16.02.2024 17:15)
- Video: Skoro jako Madonna. Nebo Ewa Farna. Ariana Grande si v klipu "yes, and?" vyřizuje účty s hatery (13.01.2024 08:48)
- Video: Ed Sheeran se připojil k oslavám 20 let debutu The Darkness - dal si s nimi "Love Is Only A Feeling" (18.12.2023 08:15)
- Ed Sheeran v Hradci Králové vyprodal první koncert, a tak přidává druhý (30.11.2023 10:20)
- Video: Passenger připomíná svůj největší hit "Let Her Go" v duetu s Edem Sheeranem (16.11.2023 11:23)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Themroc Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu