Na Rock for People můžete zažít syčící šváby, svítící štíry nebo daktyloskopické kejkle

02.07.2014 15:02 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Nejen hudbou budou živi návštěvníci festivalu Rock for People, který začíná právě dnes, ve středu 2. července, Večírkem pro nedočkavé. Do Hradce Králové totiž vyrážejí také studenti, akademici, popularizátoři vědy z Přírodovědecké fakulty UK (PřF UK) a 1. lékařské fakulty UK v Praze (1. LF UK). Ne ovšem proto, aby polehávali na trávě a mžourali do slunce, ale aby festivalové návštěvníky oslnili tím, co je pro ně samozřejmé: fantastickým světem vědeckých experimentů a nejnovějších poznatků z oblasti lékařských a přírodních věd. Science for People se v královehradeckém Festivalparku představí od 3. do 5. července 2014.

"V našem přírodovědném stanu můžete vrhnout svou energii do desítek experimentů. Molekulární bar, kriminální show, kde lidé uvidí forenzní metody vyšetřování nebo třeba triky s daktyloskopickými technikami jsou jen některé z příkladů," láká Alexandra Hroncová z Přírodovědecké fakulty UK v Praze. "Společně s kolegy z 1. LF UK jsme připravili atraktivní vědecký program, kterým chceme nejenom pobavit, ale především podat zajímavé informace, upozornit na nejrůznější zdravotní rizika dnešních civilizačních chorob a podpořit prevenci nádorových onemocnění, jakým je např. rakovina prsu. Po ohlasech z předchozích ročníků jsme velmi rádi, že i letos můžeme zpestřit doprovodný festivalový program. A zejména nás těší to, že i mezi festivalovými návštěvníky nacházíme řadu potenciálních studentů, kterým na místě můžeme říci a dokonce názorně ukázat, co u nás mohou studovat," dodává Saša Hroncová.

Rock for People v Hradci Králové probíhá až do soboty 5. července a vystoupí na něm kapely jako Manu Chao, Biffy Clyro, Madness, Chase & Status nebo Lucie, jejíž veleúspěšné turné na RfP vyvrcholí. Celkem festival, který slaví dvacáté narozeniny, nabídne přes dvě stě programových bodů. Více informací na www.rockforpeople.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY