shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 25. týden 2014

Linkin Park v Česku stále válí, také s "The Hunting Party" jsou nejprodávanější

Vydáno: 25.06.2014 18:00 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Šestá řadovka Linkin Park sice v zahraničí netáhne jako předchozí počiny amerických rockerů, v Česku však skupině početná fanouškovská základna opět vynesla první místo prodejního žebříčku. V rádiích se na jedničce změna nekoná, udržel ji totiž Mr Probz s "Waves".

Mr Probz - Waves
© facebook interpreta
RÁDIA - Kolegyně Šindlauerová si tento týden vybírá volno, české žebříčky však běží i bez ní, a tak se podíváme, co je nového. Mr Probz se singlem "Waves" udržel minule vybojované prvenství v rádiové hitparádě, hned za sebou už má ale Chinaski, jejichž "Hlavolam" si výrazně polepšil z minulé desítky. Michal Malátný a jeho parta se i po mnoha letech těší přízni rádiových dramaturgů a stříbrem vyrovnávají dosavadní maximum aktuálního hitu. Uvidíme, zda se písnička prokouše až na samotný vrchol.

To George Ezra se na stupně vítězů naší hitparády podíval úplně poprvé, "Bupapest" tak trojkou překonává i výsledek v jeho domovské Británii - tam se totiž aktuálně drží na čtyřce. Na dalších pozicích následuje ostřílený Pharrell Williams, jehož "Happy" posluchače ne a ne omrzet, australský zpěvák Vance Joy se songem "Riptide", francouzské duo Klingande, které s "Jubel" opustilo medailové posty, nebo bývalá jednička britského žebříčku - "I Got U" od dvojice Duke Dumont a Jax Jones.

Zaujme skutečnost, že v první desítce nejhranějších písní v našich rádiích jsou aktuálně hned tři české kusy, což rozhodně nebývá samozřejmostí. Kromě Chinaski se zadařilo ještě spolupráci Xindla X a Olgy Königové z formace Ille (skladba "V blbým věku" výrazně poskočila z minulé dvaatřicítky už na osmičku) a také Celeste Buckingham. Nedávná porotkyně X Factoru se s "I'm Not Sorry" poprvé prodrala do elitní desítky a po "Run Run Run" a "Crushin' My Fairytale" slaví třetí top desítkový hit v Česku.

Blízko k první desítce už má i další osvědčený hitmaker Michal Hrůza, jehož "Zakázané uvolnění" boduje na čísle dvanáct, naopak výrazně spadl hit "Rather Be" britských Clean Bandit - ještě minule bral dvojku, tentokrát ale klesl až na šestnáctku.

Nejvýše umístěnou novinku obstarali Michael Jackson a Justin Timberlake, kteří odstartovali s "Love Never Felt So Good" jako osmačtyřicátí nejhranější, nově se ale v pořadí objevuje také "Problem" dámské dvojice Ariana Grande a Iggy Azalea (61.). Za zmínku stojí i šedesátí devátí OneRepublic s "Love Runs Out".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mr Probz - Waves
  2. Chinaski - Hlavolam
  3. George Ezra - Budapest
  4. Pharrell Williams - Happy
  5. Vance Joy - Riptide
  6. Klingande - Jubel
  7. Duke Dumont feat. Jax Jones - I Got U
  8. Xindl X feat. Olga Königová - V blbým věku
  9. Celeste Buckingham - I'm Not Sorry
  10. Milky Chance - Stolen Dance

Linkin Park - The Hunting Party
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Linkin Park to znovu dokázali. Ačkoliv konkurence byla na konci června nečekaně silná (vždyť v první pětici máme hned čtyři novinky), americká formace i se šestou studiovkou "The Hunting Party" vystoupala až na samotný vrchol českého prodejního žebříčku a navázala tím na úspěch předchozích nahrávek. Chester Bennington a spol. tak znovu dokazují, že mají v Česku stále bohatou fanouškovskou základnu.

Dvojka znamená skvělý start pro sedmnáctiletého Adama Mišíka, kterému s debutem "Parfém" jistě pomohl i fakt, že na booklet alba vylepil přes pět set malých portrétů svých fanoušků. Na stupních vítězů nemůže pochopitelně chybět ani Tomáš Klus, který sice s "Proměnamě" opustil první příčku, udržel za svými zády ale třeba první posmrtnou desku Ivety Bartošové.

Novinka "Iveta Naposledy", kterou připravil zpěvaččin bývalý spolupracovník Jarek Šimek, odstartovala na čtyřce, vyšla však až v polovině minulého týdne, což jí dává naději na dobré umístění i v příštím kole. Lana Del Rey v Česku nenapodobila výsledek z Británie, kde triumfovala, nebo z USA, kde míří podle predikcí rovněž na zlato, a s "Ultraviolence" se usadila na pětce.

Coldplay, Ondřej Brzobohatý i Hana Zagorová museli vzhledem k invazi novinek své pozice mezi pěticí nejprodávanějších vyklidit, seřadili se proto na šestém, sedmém a osmém místě. Bartošová má v první desítce hned dvě alba, na devítce totiž ještě najdeme "Platinum Collection". Desítka připadla počinu "Čecháček Made" od Xindla X.

Z novinek by neměl být opomenut ani Jack White, jenž se s druhou sólovou řadovkou "Lazeretto" ocitl na šestadvacátém stupínku. Na závěr ještě dodejme, že příště by se pravidelného komentáře českých žebříčků už měla opět ujmout Marta Šindlauerová.

Top 10 - prodejnost:
  1. new Linkin Park - The Hunting Party
  2. new Adam Mišík - Parfém
  3. Tomáš Klus - Proměnamě
  4. new Iveta Bartošová - Iveta Naposledy
  5. new Lana Del Rey - Ultraviolence
  6. Coldplay - Ghost Stories
  7. Ondřej Brzobohatý - Identity
  8. Hana Zagorová - Vyznání
  9. Iveta Bartošová - Platinum Collection
  10. Xindl X - Čecháček Made

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 25. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Video: Chinaski i po třiceti letech hraní hlásají: "Mám chuť zlobit." A tak zlobí. V klipu jedou i BDSM (28.03.2024 08:55)
- Video: Alya a Adam Mišík natočili klip "Toto nie si ty". Po jeho zhlédnutí jedno oko nezůstane suché (25.03.2024 16:18)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Chinaski se vrátili z nahrávání v Rockfieldu a přidávají druhou O2 arenu, kde oslaví 30 let třiceti největšími hity (01.03.2024 14:22)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Fanoušci Linkin Park se mohou těšit na další nevydanou skladbu "Friendly Fire" (22.02.2024 20:41)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu