Jess Glynne v novince "Right Here" bravurně flirtuje se současným britským zvukem

23.06.2014 08:04 - Vojtěch Drobík | foto: facebook interpreta

Za masivním úspěchem hitu "Rather Be" formace Clean Bandit, který je v Británii zatím nejprodávanějším singlem roku, nestojí jen samotná produkce, ale i výběr ústředního vokálu, jenž má na starosti zpěvačka Jess Glynne. Čtyřiadvacetiletá Londýňanka má svůj podíl i na dalším hudebním klenotu - skladbě "My Love" od Route 94. Obě dvě zmíněné písně dobyly britský singlový žebříček, což pro začínající hvězdu je úctyhodná bilance a solidní odrazový můstek pro vlastní sólovou kariéru.

Do strategického kutí železa se Jess pustila řádně, spřáhla se s producentským duem Gorgon City (#4 v britské chart se singlem "Ready For Your Love") a výsledkem je svěží kombinace deep housu, UK garage a lehké elektroniky, jež letmým způsobem bruslí do tanečních devadesátek. Jess tak nijak neodbočila od aktuálního britského soundu, který nenásilně působí na mozkové buňky a způsobuje lehké šimrání v podbřišku. V nezávislém stylu se nese i doprovodný klip skládající se z několika (nicneříkajících) scén na samotnou zpěvačku, dalmatina, bandu jejich přátel a nákupní vozík.

Ambice na hit jsou zde stoprocentní, teď jen doufat, že slečna Glynne nezůstane ve stínu předešlých spoluprací, které jí zajistily primární a velmi úspěšný krok do hudebního světa. "Right Here" vychází začátkem července, záhy bychom se měli dočkat i celé debutové desky, na jejímž zvuku mají mít největší vliv producenti jako Felix Snow či Switch.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY