shop.musicserver.cz
Nové desky pro 27. týden

Nové desky pro 27. týden

Vydáno: 29.06.2014 14:10 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Ačkoli to minulý týden vypadalo, že okurková sezóna pomalu nastává, novinky, které má na svědomí elektronický Example, soulový Robin Thicke či folkový George Ezra to vyvrací. Přidá se k nim i výroční edice "The Divison Bell", soundtrack k dokumentu o Martě Kubišové či debut neznámého Mirka Tabáka. Rockery potěší Jethro Tull reedicí "A Passion Play" a konečně metalisté uslyší novinku Illdisposed.

Pokud se v pondělí 30. června vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Example - Live Life Living (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: taneční hudba

Example - Live Life Living
Britský zpěvák, skladatel a producenta Elliot Gleave, kterého zná hudební svět jako Exampla, přichystal svým fanouškům po dvou letech své páté studiové album "Live Life Living", které uvedl již loni singlem "All The Wrong Places". K této skladbě pak přidal na standardní edici dalších jedenáct, kde se to hemží různými elektronickými styly včetně eurodance, hard trance, acid housu, big beatu, breakbeatu, nebo raveu. Svůj vliv na to může mít i skladba producentů, které si na novinku pozval. Je mezi nimi například Critikal, Fraser T Smith, Jamie Reynolds, nebo Stuart Price. Pokud se vám Examplovy nové písničky budou líbit, což můžete posoudit například na jeho webu, rovnou hledejte deluxe edici rozšířenou o čtyři další skladby.


5 Seconds Of Summer - 5 Seconds Of Summer (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop punk

5 Seconds Of Summer - 5 Seconds Of Summer
Určitě si vzpomínáte na kousek "She Looks So Perfect", který začátkem roku vypustila do světa nová formace 5 Seconds Of Summer. Ta svou hudební tvorbou odkazuje na kapely Busted a Blink-182. Debut, se kterým si kapela dala pořádně na čas, čítá celkem dvanáct kousků a kromě zmiňovaného singl na něm uslyšíte také další rádiové hitovky "Don't Stop". V deluxe mutaci desky najdete ještě o tři bonusové skladby více. Nesmíme ještě zapomenout, že k prvnímu singlu vznikl také videoklip, který si ve vší parádě můžete prohlédnout na YouTube.com. Najdete zde také snímek k další zmíněné ocutnávce "Don't Stop".


George Ezra - Wanted On Voyage (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop rock / folk / blues / rock'n'roll

George Ezra - Wanted On Voyage
Dvacetiletý zpěvák a skladatel z anglického Bristolu George Ezra si své první fanoušky získal v roce 2013, kdy poprvé vystoupil na slavném Glastonbury. Následně na to vydal debutové EP "Did You Hear The Rain" a pak už následoval oficiální první singl "Budapest" pojmenovaný po jediné velké metropoli, které Ezra po svých toulkách Evropou nenavštívil. Nyní konečně přichází se svým albovým debutem "Wanted On Voyage", na němž plně rozvíjí svůj styl postavený na mixu popu, rocku, soulu, blues a rock'n'rollu. Připravil pro něj celke dvanáct písniček, z nichž některé už nahrál na svůj profil YouTube.com


Eric Johnson - Live In Europe (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / instrumentální rock

Eric Johnson - Europe Live
Američan Eric Johnson se bezesporu řadí mezi nejtalentovanější a nejvšestranněji zaměřené umělce současné scény: Kytarista, skladatel, baskytarista, pianista a také zpěvák. Naživo ho charakterizuje energické vystoupení a skvělý kontakt s publikem, což nyní zachycuje jeho nový živák "Europe Live". Nahrávání probíhalo během rozsáhlého evropského turné, přičemž většina záznamu pochází z Amsterdamu nebo z německého Kolína a Bochum, případně z Paříže. Na živáku najdete celkem čtrnáct kousků a ukázku z celého setu najdete zde


Robin Thicke - Paula (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: soul / r'n'b hip hop / disco

Robin Thicke - Paula
Americký zpěvák, skladatel a producent Robin Thicke své fanoušky ani moc dlouho netrápil a prakticky přesně rok po albu "Blurred Lines" vydává nové album "Paula". Jak už název napovídá, věnoval jej své manželce Paule Patton, se kterou se v únoru tohoto roku rozešel. Už z toho je patrné, že tentokrát bude deska hodně osobní. Celkem jí věnoval čtrnáct písniček, které si sám produkoval. Desku předznamenal singl "Get Her Back", který uslyšíte na Thickeho webu. Zbytek si pak v krátkých ukázkách můžete poslechnout na Supraphonline.cz


Flood Of Red - Throw (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: atmosférický rock

Flood Of Red - Throw
Sice to chvíli trvalo, ale fanoušci atmosférického rocku mohou slavit! Flood Of Red, kapela pocházející ze Skotska, uvádí na trh své druhé řadové album "Throw". Graham Griffith k němu prozradil: "Naše nová deska je kolekcí skladeb, na kterých jsme pracovali nějaký ten rok a které jsou poznamenány velmi obtížným obdobím a nejednou zkouškou. Většinu nového materiálu jsme nahráli v Brightonu během loňského léta a musím říct, že nové skladby jsou asi nejtvrdšími kousky, které jsme kdy vytvořili. Na albu najdete ale také melodické a velmi něžné melodie. Těším se, až je předvedeme našim fanouškům i naživo. Slibujeme, že to bude jiné, než jaké čekáte!"


Tip týdne

Mirek Tabák - Černej pasažér (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: country / folk / americana

Mirek Tabák - Černej pasažér
Na českou scénu se chystá album zpěváka, který tajil nejen jeho vydání, ale také svoji identitu. Říká si Mirek Tabák a jeho původní profesí je středoškolský učitel hudební výchovy a češtiny, který si musel přivydělávat i jako noční taxikář. Svoje demosnímky se rozhodl přímo v taxíku postupně pustit svým dvěma slavným pasažérům - Pavlu Bobkovi a Marku Ebenovi. I díky nim za podpory Milana Cimfeho ve Studiu Sono vznikl debut "Černej pasažér", na kterém si zahráli špičkový muzikanti, jako jsou Peter Binder, Pavel Ryba, Martin Vajgl, Vlastimil Bičík, Luboš Malina a Luboš Novotný z Druhé trávy, Radek Pobořil z Čechomoru, Ondřej Konrád a řada dalších. Ve sborových partech figurují i umělci poměrně nečekaných jmen, mezi nimi například Oskar Petr. Těmi hlavními hosty ale jsou již zmínění Marek Eben, který namluvil recitativ v titulní písni, a Pavel Bobek, kterému Mirek Tabák napsal společný duet "Klub štvanců", první singl z alba. Deska obsahuje čtrnáct písní a, přestože zmíněný singl je žánrově typickým představitelem country, zbytek je různorodý a lze v nich vysledovat vlivy popu, folku, bluegrassu, blues, gospelu i americany. Mastering provedl v londýnském studiu Metropolis Mastering Tony Cousins, jemuž prošly po rukama alba Peter Gabriel, Mark Knopfler, Erica Claptona, nebo Adele. První singl i ukázky všech skladeb jsou ke slyšení na Supraphonline.cz.


Illdisposed - With The Lost Souls On Our Side (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: death metal

Illdisposed - With The Lost Souls On Our Side
Tento týden si přijdou na své i fanoušci dánské extrémní deathmetalové formace Illdisposed. Bude to první deska, na které se podílí nový bubeník Kim Langkjaer Jensen, který vystřídal Thomase Jensena. Jak prozradili zbylí muzikanti, ztratil svou motivaci nadále ve skupině pokračovat. Oproti tomu nový bubeník je motivovaný až až: Jeho um můžete obdivovat v desítce nových písní. Pokud zainvestujete do digipaku, najdete zde navíc dva bonusy "Life Equals Zero" a "Reversed". Ukázku z novinky si můžete poslechnout na odkaz ven.


Marta Kubišová - Magický hlas rebelky (soundtrack) (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Marta Kubišová - Magický hlas rebelky
17. července bude mít premiéru celovečerní film režisérky Olgy Sommerové "Magický hlas rebelky", který vypráví životní příběh legendy české populární hudby Marty Kubišové. U příležitostí uvedení filmu do kin vychází i stejnojmenný soundtrack, který bude obsahovat písně znějící v dokumentu. Ty jsou v zásadě přehledem toho opravdu nejlepšího v umělecké kariéře Marty Kubišové. Celkem jich na albu najdete více jak dvacet a jsou doplněné o letošní o novinku, duet Marty Kubišové a Anety Langerové "Život není pes" a také o jejich předchozí spolupráci, píseň "Já chci být volná" z muzikálu "Touha jménem Einodis".


Jethro Tull - A Passion Play (An Extended Performance) (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Jethro Tull - A Passion Play (Extended Performance)
V roce 1973 uvedli Jethro Tull na trh dvě desky a obě si získaly početnou fanouškovskou základnu: "Thick As A Brick" a "A Passion Play", obě koncepční a velmi úspěšný díla. Nyní míří na pulty v deluxe verzi, opatřené bonusovým materiálem. příznivci se mohou těšit na balíček se dvěma CD a DVD se stereo remixy původního alba a "The Chateau d’Herouville Sessions" - oboje připravil Steven Wilson. V balení najdete tak článek od Martina Webba k přípravě alba včetně popisu nahrávání. Pro ty z vás, kteří preferují dokonalý požitek z poslechu namísto kompaktnosti a moderní techniky, je připravena také edice na vinylu. Podrobnější informace k desce najdete na webu kapely.


Pink Floyd - The Division Bell (20th Anniversary Edition) (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: art rock

Pink Floyd - Division Bell (20th Anniversary Edition)
Je to neuvěřitelné, nicméně poslednímu albu Pink Floyd "The Division Bell" bylo letos v březnu dvacet let a kapela se rozhodla toto výročí připomenout výroční edicí. Tu ovšem pánové pojali velkoryse a nabídnou ji jako sběratelský box s několika unikátními komponentami i jako nový vinylový formát alba. Původní vinylové vydání obsahovalo zkrácené verze skladeb, aby se nahrávka vešla na jedno LP, nyní bude k dispozici 2LP s plnými verzemi písní, navíc v remasterované podobě. Zvuk z původních analogových pásů ošetřil Doug Sax z The Mastering Lab, jenž s Pink Floyd spolupracuje dlouhodobě. Nové 2LP bude pochopitelně rovněž ve zmíněném sběratelském Deluxe Boxu. Součástí kompletu bude dále červená replika sedmipalcového singlu "Take It Back", průhledná sedmipalcová replika "High Hopes" a dvanáctipalcová modrá replika "High Hopes" s reverzním laserově vyleptaným designem. Další položkou je Blu-Ray disk s HD audio verzí a dosud nevydaným 5.1 surround sound mixem a bude rovněž obsahovat nové video ke skladbě "Marooned", natáčené počátkem roku 2014 na Ukrajině. A chybět nebude ani remasterovaná verze alba z roku 2011 na CD disku či bohatá obrazová složka.


Saga - Sagacity (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / progresivní rock

Saga - Sagacity
Kanadský rockový kvintet Saga připravil po dvou letech novou studiovku "Sagascity". Novou nahrávkou se kapela vrací zpět ke kořenům: "Pro mě osobně je deska návratem k zásadním elementům, které tvoří hudbu naší kapely. Současně se držíme nových prvků, jež jsme do naší tvorby nedávno zařadili. Vyváženost mezi minulostí, současností a budoucností je klíčem a myslím, že se nám to povedlo. Jednoduše, je to Saga," prozradil Jeden z členů Michael Sadler. Nahrávka vychází také ve speciální edici, která bude navíc obohacena o minialbum se záznamem z nedávného evropského turné.


Phantogram - Voices (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie hop / trip hop / elektronika

Phantogram - Voices
Některým deskám cesta do Evropy, respektive na český trh oficiální cestou trvá poněkud déle. Zářným příkladem je americké elektronické duo Phantogram a jejich druhé LP "Voices". Marta Šindlauerová nám svůj názor na jedenáct písniček sdělila už začátkem března, ovšem fyzicky se k nám deska dostává až nyní. Vzhledem k tomu že album získává v zahraničích o něco lepší hodnocení, rozhodněte se sami, na jakou stranu se přikloníte. Soudit můžete například i poslechem několika písniček na jejich kanálu YouTube.com


Seether - Isolate And Medicate (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: post-grunge

Seether - Isolate And Medicate
Tři roky po vydání "Holding Onto Strings Better Left to Fray" se Seether hlásí o slovo s novým studiovým počinem "Isolate And Medicate". Jihoafričani upozornili na novinku už v květnu singlem "Words As Weapons". Kromě ní obsahuje řadovka ve standardní edici dalších devět skladeb a v luxusní verzi navíc další čtyři kousky včetně "Goodbye Tonight" s hostujícími Van Coke Kartel. Muzikanti slibují svým fanouškům tu nejenergičtější desku, jakou kdy vytvořili. Jestli mají pravdu, posuďte sami poslechem zmiňovaného singlu na stránkách internetového obchodu Amazon.de.


Bon Jovi - New Jersey (Deluxe Edition) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Bon Jovi - New Jersey (Deluxe Edition)
Minulý rok oslavilo album "New Jersey" americké skupiny Bon Jovi čtvrt století od svého vydání. Patrně u této příležitosti, avšak trošku opožděně, vydává kapela remasterovanou edici a především jeho deluxe edici. Ta bude k dispozici hned ve dvou verzích. Obyčejná deluxe verze přinese původní desku rozšířenou o tři b-strany singlů a především o další disk s demoverzemi písniček a dalším bonusovým materiálem. Pro největší fanoušky pak kapela připravila ještě Super Deluxe Edici obohacenou o DVD s dokumentem "Access All Areas: A Rock & Roll Odyssey" a "New Jersey: The Videos", které dosud vyšly pouze na videokazetě. Lákadlem může být i trailer k vydání tohoto titulu na YouTube.com.


Dále vychází:

Alraune - The Process Of Self-Immolation (Mystic Production)
Amberian Dawn - Magic Forest (Mystic Production)
Atlas Moth - The Old Believer (Mystic Production)
Auroch - Taman Shud (Mystic Production)
Dream Theater - The Studio Albums 1992-2011 (Warner Music)
Emperor - In The Nightside Eclipse (20th Anniversary Edition) (Mystic Production)
Fair Warning - The Box (Mystic Production)
Falconer - Black Moon Rising (Mystic Production)
Incantation - Dirges Of Elysium (Mystic Production)
Lehmann - Lehmanized (Mystic Production)
Madball - Hardcore Lives (Mystic Production)
Massive - Full Throttle (Mystic Production)
Miles Davis - The Complete Blue Note (Universal)
Necrodeath - The 7 Deadly Sins (Mystic Production)
October Falls - Karna (Mystic Production)
Powerwolf - The History Of Heresy I (2004 - 2008) (Mystic Production)
Quireboys - Black Eyed Sons (Bertus)
Různí - Beruško půjč mi jednu tečku (Universal)
Různí - Café Del Mar Vol. 20 (H'art)
Různí - Když se zamiluje kůň (Universal)
Různí - Krokodýl Chňapík (Universal)
Různí - Nej hity 80.léta (Universal)
Různí - Nej hity 90.léta (Universal)
Scamp - The Deadcalm (Mystic Production)
Septic Flesh - Titan (Mystic Production)
The Dagger - The Dagger (Universal)
Vicious Rumours - Live You To Death 2 (American Punishment) (Mystic Production)
Vintersorg - Naturbal (Mystic Production)
Wold - Postsocial (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Bob Marley & The Wailers - Legend (Universal)
Eric Johnson - Europe Live (Mystic Production)
Falconer - Black Moon Rising (Mystic Production)
Jethro Tull - A Passion Play (An Extended Performance) (Warner Music)
Madball - Hardcore Lives (Mystic Production)
Massive - Full Throttle (Mystic Production)
Pink Floyd - Division Bell (Warner Music)
Saga - Sagacity (Mystic Production)
Scamp - The Deadcalm (Mystic Production)
Septic Flesh - Titan (Mystic Production)
The Dagger - The Dagger (Universal)

Reedice:
Bob Marley & The Wailers - Legend/Br (Universal)
Pavel Bobek - V Lucerně (CD+DVD) (Universal)
Steve Hackett - Genesis Revisited-Live (Universal)
Virgin Steele - Invictus (Deluxe Edition) (Mystic Production)
Virgin Steele - The Marriage Of Heaven And Hell Part I. & II. (Deluxe Edition) (Mystic Production)

NÁZORY
  • Wounded Mind-In lower spheres (Tomáš, 29.06.2014 16:30) Reagovat

    Další deska která stojí za zmínku je album kapely Wounded Mind-In lower spheres. Na youtube je teaser k novému albu ( http://youtu.be/4MfH4twY374 ) a album je již dostupné na iTunes.

    Vydavatel: SoundYard Records

  • Live Life Living (Example, 29.06.2014 17:23) Reagovat

    nic proti, ale Example vydává album až za týden, tj. 7. července.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Bon Jovi tady s námi chtějí být navždy. Alespoň dle názvu své nové desky (15.03.2024 18:57)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu