Miranda Lambert vévodila americkým žebříčkům, 50 Cent prodal čtyřikrát méně

12.06.2014 23:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Doby, kdy 50 Cent prodal milion nosičů v jednom týdnu, jsou pryč, s novinkou "Animal Ambition" skončil až čtvrtý, s čtvrtinovým prodejem oproti zlaté Mirandě Lambert. Dařilo se reedicím desek Led Zeppelin a singlům Sama Smitha. Pořadí písní dále vedou Iggy Azalea a Ariana Grande.
Iggy Azalea - Fancy ft. Charli XCX
© facebook interpreta
SINGLY - Třetí týden v řadě vidíme Iggy Azaleu na zlatě i stříbře, i když si oba singly lehce pohoršily v celkovém součtu bodů. "Fancy" sice o dvanáct procent navýšilo rádiové imprese na 136 milionů, downloady však spadly o 8 % na 263 tisíc a streamy o 9 % na 12,5 miionů. Hostující kolegyně Charli XCX si připsala svůj první vlastní singl v Hot 100, "Boom Clap" ze soundtracku "The Fault In Our Stars" odstartoval na šedesát dvojce, nejvýš z novinek tohoto týdne.

"Problem" Ariany Grande získal ocenění Airplay Gainer za 21% nárůst na 114 milionů impresí. Streamy spadly o devět procent, pod 12 milionů, s 214 tisíci downloady (-12 %) to ještě stačilo na stříbro v Digital Songs i celkově. John Legend udržel celkový bronz, DJ Snake čtvrté místo. Nového chalana najdeme na pětce, Pharrella porazili Jason Derülo a Snoop Dogg. "Wiggle" prostě jede.

MAGIC! s "Rude" přeskočili "Am I Wrong" Nica a Vinze, Calvin Harris zůstal devátý a první desítku nově uzavírá Sam Smith se "Stay With Me". Je to vůbec první Top 10 tohoto mladého britského zpěváka. Top 20 dosáhl s "Latch" Disclosure a "La La La" Naughty Boye. Balada v USA zafungovala příhodně týden před vydáním debutové desky "In The Lonely Hour", s kterou už stačil zvítězit v domovině.

Sam se navíc ještě se skladbou "I'm Not The Only One " umístil na šedesát devítce, o místo před "Ultraviolence" Lany Del Rey, a fanoušky Tiësta potěší 95. příčka "Wasted". I když, jádro fanoušků by si určitě přálo, aby tento singl s Matthewem Komou ani nikdy nevyšel.

    Top 10 - singly:
  1. Iggy Azalea feat. Charli XCX - Fancy
  2. Ariana Grande feat. Iggy Azalea - Problem
  3. John Legend - All Of Me
  4. DJ Snake & Lil Jon - Turn Down For What
  5. Jason Derülo feat. Snoop Dogg - Wiggle
  6. Pharrell Williams - Happy
  7. ▲ MAGIC! - Rude
  8. ▼ Nico & Vinz - Am I Wrong
  9. Calvin Harris - Summer
  10. Sam Smith - Stay With Me

Miranda Lambert - Platinum
© facebook interpreta
DESKY - Běžně by si v týdnu vydání nové desky 50 Centa nikdo z konkurentů ani neškrtl, bohužel tyto doby už jsou dekádu nazpět a máme tu nové šampióny. Třicetiletá country zpěvačka Miranda Lambert si se 180 tisíci prodanými kusy páté řadovky "Platinum" v pohodě přišla pro zlatou medaili. A na platinové ocenění se určitě může časem těšit.

Fiftyho pátá deska na milion prodaných kusů asi těžko může pomýšlet, natož v prvním týdnu jako "The Massacre". Novinka "Animal Ambition: An Untamed Desire To Win" odstartovala se skromnými 47 tisíci na čtyřce. Na druhou stranu je nutné vzít v potaz, že si ji vydal sám, když opustil Interscope stáj Eminema a Dr. Dre Shady Records/Aftermath Entertainment. A pozičně je to vlastně lepší než poslední regulérní deska "Before I Self Destruct".

Mezi dvě novinky se vlezli "Frozen Soundtrack" a Brantley Gilbert, na pětku spadli Coldplay, "Now! 50" zůstalo šesté. Na osmičku si polepšil soundtrack z "The Fault In Our Stars Soundtrack" a sedmé, deváté a desáté místo obsadili Led Zeppelin s reedicemi jejich legendárních číslovaných nahrávek. Těžko říct, kolik z toho připadlo na exkluzivní drahé superdeluxe edice, každopádně na statisíci desek museli slušně vydělat.

Zajímavé novinky najdeme i níže, Birdy s americkou verzí "Fire Within" odstartovala na dvacet čtyřce, Matisyahu s pátou desko "Akeda" na 36. místě a o pozici níže skončili Die Antwoord s "Donker Mag", předchozí desky se přitom nedostaly do první stovky Billboard 200.

Příští týden oslavíme druhé zlaté album Jacka Whitea, "Lazaretto" by mělo odstartovat s 110-120 tisíci, tedy asi o 20 tisíc pod úroveň předchozího "Blunderbuss". Druhou nejvyšší novinku by měl mít Passenger s cirka 20 tisíci kusy "Whispers".

    Top 10 - alba:
  1.  N Miranda Lambert - Platinum (180 tisíc)
  2. ▲ Různí - Frozen Soundtrack (52, -11 %)
  3. ▼ Brantley Gilbert - Just As I Am (48, -26 %)
  4.  N 50 Cent - Animal Ambition (47)
  5. Coldplay - Ghost Stories (46, -45 %)
  6. ▬ Různí - Now That's What I Call Music! 50 (41, +1 %)
  7.  R Led Zeppelin - Led Zeppelin (37)
  8. ▲ Různí - The Fault In Our Stars Soundtrack (36, +165 %)
  9.  R Led Zeppelin - Led Zeppelin II (34)
  10.  R Led Zeppelin - Led Zeppelin III (32)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady. Spotify playlisty se automaticky updatují, takže budou odpovídat vždy jen aktuální týden vydání článku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY