shop.musicserver.cz
Rock am Ring - 1. den, Nürburgring, Nürburg, Německo, 5.6.2014

První den na Rock am Ringu patřil Rudimental, The Offspring i Iron Maiden

Vydáno: 16.06.2014 22:24 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: festivalhopper.de

Reportáž z Novarocku od nás letos nečekejte. Slabší line-up rakouského monstrfestivalu zapříčinil, že jsme se vydali otestovat jeho staršího a o třetinu většího sourozence do západního Německa. A podle očekávání to byla jízda. Více už v prvním dílu našeho čtyřdílného seriálu z Nürburgringu.

Live: Rock am Ring 2014, 1. den

místo: Nürburgring, Nürburg, Německo
datum: 5. června 2014

setlist Falling In Reverse: Rolling Sotne, I'm Not A Vampire, Fashionably Late, Champion, Raised By Wolves, Bad Girls Club, Born To Lead, Goodbye Graceful, Alone, The Drug In Me Is You

setlist Pennywise: Pennywise, Rules, Homeless, Unknown Road, Time To Burn, Can't Believe It, Same Old Story, Violence Never Ending (světová živá premiéra), My Own Country, Territorial Pissings (Nirvana cover), Perfect People, Fuck Authority, Society, Broken, Yesterdays, Stand By Me (Ben E. King cover), Bro Hymn

setlist The Offspring: Time To Relax, Nitro (Youth Energy), Bad Habit, Gotta Get Away, Genocide, Something To Believe In, Come Out And Play, It'll Be A Long Time, Killboy Powerhead (Didjits cover), What Happened To You?, So Alone, Not The One, Smash, Self Esteem, All I Want, You're Gonna Go Far, Kid, Staring At The Sun, Why Don't You Get A Job?, (Can't Get My) Head Around You, Pretty Fly (For A White Guy), The Kids Aren't Alright

setlist Iron Maiden: Moonchild, Can I Play With Madness, The Prisoner, 2 Minutes To Midnight, Revelations, The Trooper, The Number Of the Beast, Phantom Of The Opera, Run To The Hills, Wasted Years, Seventh Son Of A Seventh Son, Wrathchild, Fear Of The Dark, Iron Maiden, Churchill's Speech/Aces High, The Evil That Men Do, Sanctuary

setlis Cro: Einmal un die Welt, Hi Kids, Du, Allein, Wir waren hier II, Whatever, Dein Freund/Konfetti, Easy, Wir waren hier, Traum, Rockstah

setlist Rudimental: Intro, Give You Up, Right Here, More Than Anything, Spoons, Baby, Not Giving In, Free, Hell Could Freeze, Waiting All Night, Solo, Original Nutter, Feel The Love

Rock am Ring - okruh Nürburgring
© trackpedia.com
Nacházíme se na Nürburgringu, světoznámém závodním okruhu v západní části Německa, na kterém si své síly poměřovaly největší legendy motorsportu - od Nikyho Laudy, který se bouračkou na přilehlém Nordschleife postaral o jeho postavení, přes hvězdného Michaela Schumachera až po brzy sesazeného šampiona Sebastiana Vettela. Už jen stát na místě s takovou aurou je zážitek. A právě zde se také koná jeden z největších a nejdůležitějších festivalů na světě - Rock am Ring.

Rock am Ring je festival s téměř třicetiletou historií, line-upem, který bere dech, a pro mnoho hudebních fanoušků je to místo, o jehož návštěvě dlouho sní, málokdo z nich však svůj sen dotáhne do konce. A právě pro ty, kteří věří, že "příští rok už to snad konečně vyjde", musicserver připravil kromě čtyřdílné reportáže i boxy s praktickými informacemi, jak to na festivalu chodí a na co je dobré se připravit. Ty ale očekávejte až v příštích dílech.

Centerstage Rock am Ring, Nürburgring, Německo, 5.6.2014
© facebook.com/rockamring
Stejně jako na Glastonbury, Szigetu, Readingu nebo Coachelle i na Rock am Ringu naleznete téměř vše, co v daném roce hýbe hudební scénou. Jsou tady skoro všichni - od legendární Metalliky, která nechává sestavovat setlist fanoušky, přes neméně hvězdné Linkin Park, Kasabian a Mastodon, kteří zde v minimálně evropských premiérách prezentují nové singly z právě vycházejících alb, až třeba po aktuální britské hvězdičky typu Jakea Bugga, Johna Newmana nebo Rudimental. Je to místo, kde můžete hodnotit, jak se s comebackem poprali Nine Inch Nails nebo Crazy Town, ale stejně tak můžete objevovat dosud nepoznané hvězdy alternativy nebo hardcoru. Pro člověka, který se nenechává svazovat hudebními žánry a hledá jen to nejlepší, je to doslova ráj.

Na osmdesát tisíc návštěvníků může působit zlověstně, ale vězte, že s frontami nebo ucpanými uličkami se zde prakticky nesetkáte. Areál je tak obrovský, že jej za dobu konání ani celý neprojdete, a pokud už za sebou máte zkušenosti třeba z šedesátitisícového Novarocku nebo Frequency, leccos vám bude povědomé. Třeba vozíky, na kterých si Němci dovezou do kempu mohutné reprobedny a budou na nich pouštět System Of A Down nebo Rammstein do brzkých ranních hodin, aniž by vůbec viděli kteroukoliv ze zde vystupujících kapel. Nebo počasí, které zřídkakdy podleze třicetistupňovou hranici, díky čemuž si téměř každý domácí návštěvník ováže krabici s vodou/pivem/čertvísčím lepicí páskou a vytvoří z ní provizorní kabelku přes rameno. A nebo variacemi na pokřik Helga, který zde zní odevšad, a vždycky se najde spousta lidí, kteří se k němu s radostí připojí. A co teprve všichni ti exoti, kteří svých sto kilo skryjí do převleku Pikachu, Maria, zelené gorily nebo baletky s růžovoučkou sukýnkou? Nezáleží na tom, co vše už máte za sebou, tahle atmosféra vás pohltí.

Exoti, Rock am Ring, Nürburgring, Německo, 5.6.2014
© facebook.com/rockamring
Zatímco pro naše festivaly často platí poučka "čím víc pódií, tím víc Adidas," Rock am Ring si vystačí se třemi. A i tak budete mít co dělat, abyste je všechny stihli obíhat. Hlavní scéna Centerstage je velká asi jako čtyřpatrový dům, druhá Alternastage za ní o mnoho nezaostává a nejmenší Clubstage, která jako jediná postrádá promítací obrazovky, je velká asi jako největší pódium na Colours of Ostrava. Vy už jste ale určitě zvědaví, co všechno se na nich odehrálo.

Čtyřdenní hudební maraton odstartoval německou variantou Večírku pro nedočkavé, který známe od královéhradeckého Rock for People. Fanouškovská základna čítající troj až čtyřnásobek platících však organizátorům dovolila připravit mnohem velkolepější přivítání, a tak coby předkrm servírovala sestavu, v jejíž čele stáli Iron Maiden. O nich ale až za chvíli.

Falling In Reverse, Rock am Ring, Nürburgring, Německo, 5.6.2014
© facebook.com/rockamring
Vůbec první vystoupení totiž patřilo metalcoristům Falling In Reverse. Tato pětičlenná sestava s potetovaným Ronnie Radkem je lasvegaskou odpovědí na stále rostoucí popularitu Bring Me The Horizon, kteří svým hardcorovým přednesem smíchaným s melodičtějšími pasážemi cílí převážně na mladší ročníky. A právě ty byly díky ukázkám z desek "The Drug In Me Is You" nebo "Fashionably Late" navzdory únavě z cestování a pražícího slunce spokojeny. Pěkný koncert, který kromě uvěřitelnější agresivity nic nepostrádal, nicméně už tehdy bylo zřejmé, že laťka půjde během následujících hodin ještě mnohem výš.

Punk-rockeři Pennywise si s melodikou nikdy hlavu nelámali, a tak se jejich část odpoledne ve znamení tří akordů neslo spíše v monotónním duchu, kterému hulákání principála Jima Lindberga také příliš nepomáhalo. Snad jen ta coververze "Stand By Me" stála za řeč, jinak se ale dojmy z jejich vystoupení v pestré a tvrdé hudební konkurenci následujících hodin rychle vypařovaly.

The Offspring, Rock am Ring, Nürburgring, Německo, 5.6.2014
© facebook.com/rockamring
Koncerty The Offspring už léta provází nelichotivá pověst, která hanobí vokální kvality frontmana Dextera Hollanda, ale stejně jako na Novarocku 2012, ani zde se tyto zkazky nepotvrdily. Kalifornským punkáčům to šlape stejně dobře jako v době, kdy vydali své průlomové album "Smash", a právě k jeho dvacátému výročí se aktuální turné váže. Pecky jako "Bad Habit", "Come Out And Play", "Gotta Get Away" nebo "Self Esteem" skvěle zapadaly mezi hitovky z přelomu tisíciletí a u stárnoucích muzikantů zřídkakdy viděné vtipné slovní výměny mezi zpěvákem a padesátiletým Noodlesem působily nečekaně svěžím dojmem. Festivalové časy jsou však neúprosné, a tak na novější věci typu "Hit That", "Hammerhead" nebo "Cruising California (Bumpin' In My Trunk)" už bohužel nedošlo. The Offspring jsou ale na turné prakticky neustále, takže příště už snad dojde i na ně. Každopádně se jednalo o sympatické vystoupení.

Také Iron Maiden patří ke stálicím, které jste mohli vidět naživo téměř každý rok. To už však dále neplatí, zpěvák Bruce Dickinson totiž před dlouhými zástupy fanoušků v příslušných tričkách prohlásil, že po odjetí všech zastávek je čeká delší pauza. Pro pomyslné "Na viděnou" si ale nemohl vybrat lepší formu. Kolega Odehnal v reportáži z Brna kritizoval slabší vokální schopnosti frontmana, a pokud tomu v moravské metropoli skutečně bylo tak, jak tvrdí, důvod je nasnadě - festival Rock am Ring, na kterém pětapadesátiletý Dickinson vystupoval se svou smečkou o tři dny dříve.

Iron Maiden, Rock am Ring, Nürburgring, Německo, 5.6.2014
© facebook.com/rockamring
Na Nürburgringu totiž anglický rodák řádil jako tur, zpíval jako Bůh, kličkoval mezi plameny, ve vojenském kostýmu mával britskou vlajkou a neúnavně hecoval své věrné, kteří hltali nejen jeho, ale také veškeré pohyblivé propriety na stagi, včetně několikametrových figurín a měnících se plachet s obaly desek. Dvouhodinová show plná nekončících kytarových sól skončila pro autora tohoto textu, který se nijak netají neutrálním vztahem ke kapele, s jednoznačným poselstvím - muziku Iron Maiden nemusíte bezmezně milovat a vzhledem k opakujícím se programům ani nemusíte být na každém turné, respekt k nim je ale na místě, protože i navzdory svému pokročilému věku si svou pozici headlinerů na největších festivalech světa stále zaslouží.

V programu avizovaný speciální host byl pro mnohé až do poslední chvíle překvapením. Přesto se ale našlo několik fanoušků, kteří jeho totožnost odhalili už dříve a s pandí maskou na obličeji už nedočkavě stepovali pod velkým pódiem. Německý rapper Cro vydává v těchto dnech desku "Melodie" a stejně jako předloni na Frequency i zde měl k hitům jako "Allein" nebo "Traum" fantastickou odezvu. Ta pro následující dny jen stvrzovala trend, který je patrný všude po světě, a sice, že nezáleží na tom, jak velká hvězda na festival přijede, většina návštěvníků si stejně nejvíc užije domácí interprety, se kterými si může vše zazpívat. Je to smutné, ale je to tak.

Rudimental, Rock am Ring, Nürburgring, Německo, 5.6.2014
© facebook.com/rockamring
Na drum'n'bassové scéně momentálně nenajdete žhavější jméno než Rudimental. Čtveřice Britů, kterou na pódiu doplňují další muzikanti a vokalisté v čele s nesmírně talentovanou a všestrannou zpěvačkou Anne-Marie, zní naživo překvapivě organicky, přičemž hlavní zásluhu na tom má trubka a živé bicí. Právě díky nim by posluchači znalí jen hitové trojice "Feel The Love", "Not Giving In" a "Waiting All Night" měli zapomenout na dusavý rytmus a připravit se na to ,že jim Rudimental připraví zcela odlišný hudební zážitek, který čerpá tu ze soulu, támhle z elektra, onde třeba i z rocku. Představit si to můžete asi tak, jako kdyby se Parov Stelar Band pustili do mash-upu s Morcheebou. V každém případě ale věřte tomu, že tohle chcete vidět.

Z úplně jiného soudku je rakouské duo Klangkarussell. Dvojka Tobias Reiser a Adrian Held pobláznila německá (a tím pádem bohužel i česká) rádia kolovrátkem "Sonnentanz (Sun Don’t Shine)", na který by nyní ráda navázala o něco povedenějším songem "Netzwerk (Falls Like Rain)", kompletní album jim ale v diskografii zatím chybí. Snad i proto jejich DJ-set s několika živými nástroji zněl v tuto chvíli nezáživně a jednotlivé songy byl problém rozlišit. Takoví Disclosure jsou v tomto ohledu mnohem dál. S Klangkarussell se také program úvodního dne zhruba kolem třetí ráno uzavřel. To nejlepší ale mělo teprve přijít.

Klangkarussel, Rock am Ring, Nürburgring, Německo, 5.6.2014
© facebook.com/rockamring
Jak je vidno, co na Rock am Ringu slouží teprve jako rozjezd, by u nás stačilo na celý festival. Před zjednodušujícím kopáním do vlastních řad je ale třeba mít neustále na paměti, že v Německu pracují s úplně jinými rozpočty než u nás, a kdyby bylo v České republice dostatek fanoušků, kteří by neváhali utratit za lístek přes šest tisíc, mohly by RFP, Colours a celá řada dalších domácích hudebních přehlídek vypadat úplně jinak. Třeba by pak mohly dovézt i Kings Of Leon, Nine Inch Nails a Queens Of The Stone Age dohromady. To je ostatně jen střípek z těch, kteří se na velkých pódiích vystřídali během druhého dne.

NÁZORY
  • Tak Musicserver konecne objevil RaR... (Ferda, 17.06.2014 01:56) Reagovat

    Kdyz uz jste konecne objevili, ze existuje RaR, neskodilo by alespon uvadet spravne informace.
    1. jedna se o dvojak, nikoli samostatny festival - sestersky Rock im Park v Norimberku program kopiruje, pouze prehazuje dny
    2. letosni program byl o den prodlouzen kvuli volnu v pondeli. Mluvit o vecirku pro nedockave je tudiz holy nesmysl
    3. chapu, ze recenze jsou subjektivni, ale pochvalit Offspring, kteri predvedli jeste horsi nez jejich standardne velmi spatny vykon a Maiden, kterym snad konec turne Made in England pomuze a mozna se dockame neceho zajimavejsiho nez revivalu zlate ery...
    Treba by se hodilo napsat recenzi na cely festval, pak nebudete muset vybirat z jednotlivych dnu a vyberete pouze zajimave casti (viz NME), Historky o Helze, basach piv atd. jsou uz dost ohrane.

    A Pennywise byli skveli! :)

    • Re: Tak Musicserver konecne objevil RaR... (patmull, 17.06.2014 19:03) Reagovat

      Třeba by jsis to taky mohl psát sám a zkusit jaké by to bylo, kdyby ti hned v prvním komentáři nějaký bezmozek vytýkal krávoviny, která navíc ani nedávají smysl ;-)

      • Re: Tak Musicserver konecne objevil RaR... (patmull, 17.06.2014 19:05) Reagovat

        Jsis, která ? fuj co jsem to napsal :D jsi si a které samozřejmě...

  • Tak Ferda konečně objevil Musicserver... (Jan Trávníček / musicserver, 17.06.2014 09:58) Reagovat

    Normálně nemívám potřebu reagovat, ale Ferdo, když už nás chcete pérovat, neškodilo by přitom vycházet ze "správných informací". Pak byste totiž nemohl napsat některé z vašich "holých nesmyslů". Kupříkladu tady je reportáž z loňského Rock Im Parku, kam se s kolegou Doupalem, byť na jeden den, vypravili organizátoři RFP. http://musicserver.cz/clanek/43346/30-seconds-to-mars-rock-im-park-zeppelinfeld-norimberk-9-6-2013/

    1. Že v prvním (!) ze čtyř dílů reportáže neuvádím existenci dvojčete v Norimberku, ještě neznamená, že o něm nevím nebo jeho existenci popírám. Stejně tak tam přece nebudu psát celou historii okruhu a všechny headlinery za posledních dvacet let, když to s jádrem textu nesouvisí. Prostě jsem jen zmínku o něm, která byla v odstavci o Iron Maiden přepsal jinými slovy, když jsem si ověřil, že se jejich Norimberský koncert konal až po tom, co hráli v Brně, jak jsem se právě díky souběžnému termínu s RiPem domníval a přesunul ji do jednoho z dalších dílů. Tak či onak - přece nečekáte, že se v reportáži z Rock am Ringu budu věnovat Rock im Parku, na kterém jsem nebyl.

    A propós, my "neobjevili, že existuje Rar". O jeho existenci ví snad každý z našich redaktorů (a přál bych si, abych mohl říct, že i čtenářů), ale jednak je mezi nimi spousta těch, kteří se specializují na jinou hudbu a tudíž je RaR nezajímá a zadruhé ta menšina z nás, která na podobné festivaly jezdí, dávala v minulosti přednost například podstatně levnějšímu Novarocku, který se koná v podobný termín, kde je program z velké části totožný, a se kterým jsme mediálně spolupracovali. Ani redaktoři musicserveru totiž nejsou milionáři a nemohou se každý rok vypravit na všechny zajímavé akce světa. Snad i proto bych možná čekal od čtenářů vděk za to, že se jim ten zážitek, který jim v češtině žádný jiný server nedá, pokoušíme zprostředkovat alespoň tímto způsobem a přidat jim pár užitečných informací do budoucna, když už jim to jejich peněženka/zdraví/rodina/kdovíco momentálně nedovolí, ale to jsem asi naivní. Arogance vítězí.

    2. Večírek pro nedočkavé je pro českého čtenáře zavedeným pojmem, kterému rozumí a vůbec nezáleží na tom, jestli je pak volno nebo ne (ostatně čtyři dny RaR trval v minulosti už několikrát), protože to hlavní je, že jakmile se program odehrává jen na jednom z tří pódií, nelze o plnohodnotném festivalovém dnu hovořit.

    3. Zvláštní názor, ale budiž, máte na něj právo, tak vám ho brát nebudu.

    Reportáž, nikoliv recenzi, na celý festival pochopitelně sepíšu, ale rozdělil jsem ji na čtyři díly právě proto, že se tam toho odehrávalo tolik, o čem bych rád napsal, že by to v jednom článku bylo k neučtení. A mimochodem, jestli jsem dobře hledal, tak NME ještě reportáž z RaRu '14 nemá.

    A bez ohledu na to, co jsem napsal výše prosím berte v potaz, že tento text čtou nejen zapálení hudební fanoušci jako vy a já, ale daleko větší spousta lidí, která o jeho existenci dosud neměla tušení a proto je potřeba ji na podobnou akci uvést - třeba i nasáním atmosféry, do které Helga a spol. určitě patří. Tolik ode mne, budu se těšit u druhého dílu. :-)

    • Re: Tak Ferda konečně objevil Musicserver... (Ferda, 18.06.2014 17:27) Reagovat

      Mily Honzo,

      evidentne muj komentar pichl do vosiho hnizda ;-) Nicmene diky za zevrubnou reakci!
      Prispevek jsem psal v brzkych rannich hodinach a proto mozna vyznel ostreji nez byl zamyslen, priste si dam vic casu s doplnenim kontextu. Nicmene alespon s odstupem:

      - 'objeveni RaR' - toto bylo mysleno ironicky v narazce k Vasim reportazim z Nova Rocku, ktery je imho slabsim pribuznym RaR/RiP, z neznalosti Vas vskutku nepodeziram :) Diky jednodussi dopravni dostupnosti a vyznamu mi ignorovani daleko vetsiho festivalu nedavalo smysl. NR je sice mirne levnejsi (o 40 EUR, 2013 ceny), ale imho RaR/Rip nabizi vyrazne vice a lokalita je nesrovnatelna. Vase poznamka o medialni spolupraci vse vysvetlila. Mozna by priste stalo za zvazeni pridat noticku, ze dana recenzovana akce je partnerem? (omlouvam se, pokud tomu tak bylo, zpetne jsem clanky nezkoumal). Navic je velka skoda, ze o RaR pisete az ted, protoze byl na Nurburgringu posledni.

      - informace o dvojaku - pokud venujete vetsinu 4 uvodnich odstavcu popisu RaR, mista, jeho vyznamu atp. tak mi opomenuti teto informace prijde jako chyba, minimalne kvuli dopravni dostupnosti RiPu v Norimberku, coz z nej dela nejblizsi velky festival (minimalne pro ceskou cast republiky). Dulezite je to take s ohledem na celkovou pestrost a 'velikost' jmen v line-upu, protoze RaR bukuje interprety na dve akce s navstevou pres 150 tisic lidi. NR toto supluje pres Aerodrome, i kdyz po vcerejsku uvidime jak jeste dlouho :(

      - vecirek pro nedockave - rozumim Vasi zkratce, nicmene s ni nemohu souhlasit. Letosni prodlouzeni bylo vyjimecne kvuli pondelnimu svatku, jedinym dalsim pripadem bylo 25.vyroci (2010), ktere poradatele oslavili pridanim RATM jako 4. headlinera. RaR je typicky celo-tridenni zalezitost.

      - recenze Offspring & Iron Maiden - jak pisu, chapu ze jsou logicky subjektivni a jsem opravdu rad, ze se Vam oba libili. Mam obe kapely rad a s chuti jsem si je poslechl i letos, ale bohuzel me ani jedna nenadchla. Maiden nemennym setlistem, Offspring slabym vykonem (Dexter se vetsinou ani nenamaha hrat na kytaru a najaty treti kytarista vse nezachrani). Vy jste to videl jinak,fajn, ale s ohledem na podle me tragicky Offspring jsem pridal alternativni pohled.
      U Maidenu jste ale mohl zminit fanouskovskou oslavu Nickovych narozenin. Sborove Happy Birthday bylo sympaticke :-)

      - deleni recenze na casti, Helgy, atp. - podle meho by recenzi pomohlo, pokud by byla na jednom miste, zkratil ji a vyzvedl pouze nejlepsi/nejhorsi momenty. Spousta kapel je fajn, ale hraji pro ne zcela beznou show s prumernym vykonem. Minimalne byste mohl uvest celkove highlights na jenom miste, treba v posledni casti?
      Helga a dalsi folklor jsou sice hezke, nicmene ne uplne relevantni. Chapu ale, ze je to vdecne tema. Prakticke informace do budoucna uz moc k uzitku nebudou, protoze pristi RaR bude jinde, s nejvetsi pravdepodobnosti u Monchengladbachu a vse tak bude jinak. Treba by ale porovnani atmosfery zahranicnich a tuzemskych festivalu vydalo na pekny clanek do publicisticke rubriky, co myslite?

      Diky za clanek, Vasi reakci a tesim se na dalsi dily (mysleno zcela neironicky). Treba pridam nejaky dalsi postreh :)

      Pekny den, Ferda

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: "The Mandrake Project" Bruce Dickinsona je sebejisté veteránské album, své ambice ale neplnit nedokázalo (18.03.2024 17:00)
- Rudimental míří na Let It Roll 2024 (17.01.2024 13:33)
- Video: "Afterglow of Ragnarok" uvádí do světa "The Mandrake Project", připravovanou sólovku Bruce Dickinsona (08.12.2023 14:00)
- Rock for People doveze The Offspring, zahraje i Ecstasy of St. Theresa (01.12.2023 12:12)
- Video: Iron Maiden vysekli živým videem "Stranger in the Strange Land" poklonu svým fanouškům (06.11.2023 17:49)
- Bruce Dickinson chystá sedmé sólové album. "The Mandrake Project" vyjde začátkem příštího roku (24.09.2023 11:12)
- Iron Maiden v Praze odehráli charitativní fotbalové utkání (01.06.2023 09:13)
- Naživo: Iron Maiden si opět podmanili Prahu (31.05.2023 18:34)
- Fotogalerie: Iron Maiden v O2 areně snoubili minulost s budoucností a šlo jim to setsakramentsky skvěle (31.05.2023 08:40)
- Recenze: Ghost předělávkami na "Phantomime" zabaví, nic nového ale nepřinášejí (27.05.2023 09:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu