Přední středoevropský festival Bažant Pohoda proběhne již příští měsíc

09.06.2014 11:08 - Jaroslav Hrách | foto: facebook interpreta

Azealia Banks
© last.fm
Co si budeme povídat, slovenský festival Bažant Pohoda nemá na poli českých a slovenských festivalů příliš velkou konkurenci. Tradičně nabízí nabitý line-up plný velkých celosvětově známých jmen. Ve dnech od 10. do 12. července v prostorách trenčínského letiště se tak můžeme těšit na legendární kapely jako Kraftwerk (největší tahák letošního již osmnáctého ročníku), dále například Suede či Goldfrapp. Kromě těchto legend nám na Pohodě zahrají i interpreti, kteří v současné době patří na špici. Mezi ně patří nepochybně elektroničtí Disclosure a Moderat (kteří zahrají i jako Modeselektor svůj DJ set).

Velký rozruch vyvolala účast australské skupiny Tame Impala. Rozhodně by byla škoda nechat si ujít jejich psychedelickou show. To samé platí i o americkém projektu tUnE-yArDs, který se letos dočkal třetího studiového alba. Nutno podotknout, že jde o opravdu skvělou nahrávku. V Americe ještě zůstaneme, Pohoda nám přiveze Azealii Banks, jeden z nejvýraznějších hiphopových talentů současnosti.

Kraftwerk
© nme.com
Za zmínku stojí určitě české a slovenské kapely, kterých na Pohodě vystoupí opravdu nespočet, mezi kterými si každý vybere to, co ho baví. Určitě byste si neměli nechat ujít českou alternativní skupinu Vložte kočku, která za svou druhou řadovou desku "SEAT" vyhrála cenu Anděl v kategorii elektronická hudba. Sára Vondrášková z českého projektu Never Sol naživo předvede svůj vydařený debut "Under Quiet". Ze současného slovenského popu se představí Billy Barman. Na své si přijdou i hiphopeři, kteří se můžou těšit na veterána Vece či na Modré Hory.

Organizátoři do programu zařadili také dva účastníky talentové soutěže Startér vysílaného na Radiu Wave. Prvním je elektronický producent Aid Kid, který před několika dny vystoupil na Elekci, druhým je šumperská kapela The Finally hrající psychedelický rock.

Oficiální webové stránky festivalu se dočkaly nového celkem svěžího vzhledu, kde si můžete projít kompletní line-up, pročíst si více podrobností o všech vystupujících a také zakoupit třídenní permanentku za příjemných 89 euro.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY