JJ Cale se dočká pocty od Claptona, Pettyho, Mayera a mnoha dalších

12.06.2014 11:58 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Koncem července to bude již rok, co zemřel americký hudebník a zpěváka JJ Cale. Několik hudebních legend se rozhodlo vzdát tomuto umělci hold formou tribute alba.

Hlavním motorem celého projektu byl Eric Clapton, který se nikdy netajil tím, že právě JJ Cale byl jeho asi největším hudebním vzorem. Již dlouhá desetiletí k němu vzhlížel, čas od času přezpíval nějakou z jeho slavných písní a v roce 2006 spolu oba pánové natočili album "The Road To Escondido", které bylo korunováno i prestižní cenou Grammy.

Album pojmenované "Eric Clapton & Friends: The Breeze, An Appreciation of JJ Cale", které vyjde 25. července, nabídne šestnáct písní, mezi nimiž budou například nové interpretace songů "Someday", "Call Me The Breeze", "Starbound", "Magnolia" nebo "The Old Man And Me". Kromě Claptona se v roli hostů představí například i Tom Petty, Mark Knopfler, John Mayer, Willie Nelson nebo Don White.

"Chtěl jsem, aby lidé začali čerpat z toho, co JJ Cale dělal - to je ten hlavní důvod, proč tohle album vzniklo. Já jsem pouze posel a vždy jsem cítil, že právě tohle je můj úkol. Když se moje hudba dostává k lidem, chci zároveň, aby věděli, kde má svůj původ," dodává k celému projektu sám Clapton.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY