Hradišťan na své nové desce prožívá "Vteřiny křehké"

06.06.2014 08:47 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Hradišťan měl vždycky široký žánrový rozptyl, základním zdrojem inspirace však byla lidová tradice. Jestli tomu tak bude i na novém albu, zjistí posluchači již zanedlouho. Deska dostala název "Vteřiny křehké" a vydavatelství Indies Scope ji vyšle na pulty prodejen 18. června.

Hradišťan - Vteřiny křehké
© facebook interpreta
"Každý z nás jde po své cestě v čase, který je mu dán a vymezen. V každé chvíli vnímá a prožívá něco neopakovatelného, neboť každá vteřina našeho bytí je proměnlivá - může být veselá i smutná, bezstarostná i zadumaná, bezvýznamná i osudová, především však je velmi křehká a nevratná. A z této křehkosti a nevratnosti jsou utkány naše životy. V písních tohoto alba jsou zachyceny vteřiny, které jsou odleskem oněch prožitých a neopakovatelných chvil, jež v člověku zůstávají natrvalo," píše se v průvodním textu.

Nahrávka vznikala několik let a celkem patnáct písní napsal Jiří Pavlica mimo jiné k textům Jana Skácela, Dušana Vančury či Michala Stránského. Ten slovy vybavil i singl "Šťovíky u cest", který si můžete poslechnout pod článkem.

Nové album uvedou speciální koncerty 11. června na pražském Vyšehraní a o týden později v brněnském Sono centru. Více se o novince můžete dozvědět přímo od primáše Jiřího Pavlici z video teaseru zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY