Temné "Nostalgie" Mira Šmajdy mrazí

25.05.2014 11:31 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Novým videoklipem k songu "Nostalgie" o sobě znovu dává vědět střapatý superstarista ze Slovenska Miro Šmajda. Píseň bude z alba "mirosmajda.com" zřejmě poslední, kterou zpěvák singlově vypustí. V rozhovoru pro Deník.cz totiž přiznal, že už chystá své třetí studiové album i něco navíc: "Poctivě pracujeme na novém materiálu, už v létě vydáme nový singl, který nás dost baví a doufáme, že kladně zaujme i veřejnost. V létě taktéž odtajním svůj boční projekt."

Temná skladba s erotickým podtextem, pogující hlavy, roztřesená kapela a smutná dívka dávají celému dílu nádech tvrdého rocku. Píseň působí mnohem lépe než rádoby ironická předchůdkyně s názvem "Bullshit", kterou se interpret prezentoval posledně. Stále ale člověk tápe, zda to vše není jenom přehraná póza a jestli se Šmajdově muzice dá věřit. Možná je to turbulencemi v jeho jméně a v názvu kapely (ať už to byl Max Jason Mai nebo nyní mirosmajda.com), o nevyzrálosti textů ani nemluvě. Tu však v jeho věku lze pochopit.

"Nebaví mě současný trend kapel, které postupně zjemňují svůj projev, protože jim to ten a tamten poradil. Jdeme opačným směrem. Vždy jsem dělal tvrdou hudbu a myslím si, že ji vždycky dělat budu, protože mě baví a je mému srdci nejbližší. Rád dělám jemnější věci, případně něco z recese, ale tvrdost musí převládat," dodává Šmajda. Tak uvidíme, čím nás tento temperamentní junák překvapí v létě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY