Jelen právě vydávají debutové album "Světlo ve tmě"

23.05.2014 17:58 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Po loňském čtyřpísňovém EP "Magdaléna" se folkpopová skupina Jelen představuje také plnohodnotným debutovým albem. Novinka "Světlo ve tmě" vychází pod záštitou Universalu v pátek 23. května.

Formace kolem frontmana Jindry Poláka se ve své hudbě snaží klást důraz především na akustické kořeny hudby, sází tedy na tradiční nástroje a lidovost. I přesto však jejich písničky nepostrádají ani přímočarou chytlavost, což ukázal například úspěch loňského hitu "Tančíme spolu", který natočili společně s mladou písničkářkou Kateřinou Marií Tichou. Skladba se dočkala kladného přijetí od rádiových dramaturgů i posluchačů.

Debutový materiál kapely, jejíž hudební směr trochu připomíná zahraniční hvězdy Mumford & Sons či The Lumineers, vznikal s pomocí producenta Martina Ledviny a pánové na nahrávku umístili i songy ze zmíněného ípíčka.

Tracklist alba zahrnuje těchto dvanáct písniček: Jelen, Nelítám, Nebe nad Prahou, Magdaléna, Z kola ven, James Dean, Světlo ve tmě, Smutný pocit, Pár letních chvil, Listopad, Až příště přijdeš, Neumírám.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY