zpívají Marta Kubišová a Aneta Langerová v dojemném duetu - musicserver.cz">

"Život není pes," zpívají Marta Kubišová a Aneta Langerová v dojemném duetu

21.05.2014 15:26 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

I když je dělí dvě generace, Aneta Langerová s Martou Kubišovou k sobě měly vždy blízko. Koneckonců mladší z obou zpěvaček jmenovala legendu tuzemské pop music jako svůj vzor už v době svého soutěžení v Superstar (věřili byste, že od jejího triumfu uplyne v červnu už deset let?), v minulém roce se pak obě dámy spojily při příležitosti muzikálu "Touha jménem Einodis". Ten sklidil na prknech letní scény Divadla Ungelt velký ohlas, a proto byla na letošní léto naplánována další sada repríz.

Nový duet obou významných osobností českého popu uvádí chystaný film režisérky Olgy Sommerové "Magický hlas rebelky", který mapuje kariéru ve své době zakazované Kubišové. Působivé spojení obou interpretek nabízí silnou melodii, a to i přesto, že se vyhýbá prvoplánovosti. To je ostatně pro obě zpěvačky v jejich tvorbě typické. Zatímco někdejší mluvčí Charty 77 se představuje v poklidné, takřka šansonové poloze, když se rozezní nezaměnitelný vokál Langerové, spustí se přirozená lavina emocí, která dojímá. Zpěvačka přitom nemusí stoupat do závratných výšek, i tak posluchače opět ohromí, jaký potenciál v sobě stále má. Nezbývá tedy než doufat, že nové studiové album, na které fanoušci čekají už předlouhých pět let, brzy dopiluje ke své spokojenosti a následně uvede na trh.

Samotný videoklip svým zpracováním neohromí: vzpomínkové fotografie, práce ve studiu, návštěva v zoo a tak dále. Ve videu je k vidění i Václav Havel a vzhledem k faktu, že se jedná o pozvánku na film, lze absenci nápaditosti odpustit. Nakonec "Život není pes" je typem písně, která žádný velkolepý vizuál rozhodně nepotřebuje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY