shop.musicserver.cz
X Factor, 2. finálové kolo, 18.5.2014

Druhé finálové kolo X Factoru přineslo divákům nejedno překvapení

Vydáno: 19.05.2014 13:45 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: iprima.cz

Možná dosud nejlepší epizodu má za sebou reality show X Factor, která míří do svého finále. Pět ze sedmi vystoupení se mimořádně povedlo, a Prima s Jojkou si tak mohou gratulovat, že se jim podařilo dát dohromady dívatelné živé přenosy. Více už v našem komentáři.

Live: X Factor (2014)

kolo: Finálový večer #2
datum: 18. května 2014
Předchozí kolo

X Factor (2014) Tibor Gyurcsík
© xfactor.joj.sk
Ve druhém živém večeru mělo sedm finalistů za úkol odzpívat písně, které někomu věnují. Prvním na řadě byl s hymnou všech pejskařů Tibor Gyurcsík z týmu Celeste Buckingham. Ten původně avizoval, že při "Save The World" od Swedish House Mafia nebude tak statický jako minule, jenže svůj slib nakonec naplnil jen z části. Byl to totiž právě on, kdo na pódiu odváděl jeden z nejslabších výkonů, a to ať už po stránce pohybové, kterou po letmé procházce po scéně nezachránil ani výskok na stůl porotců, tak po stránce pěvecké, kterou Oto Klempíř zcela výstižně ohodnotil jako průměrnou. Znovu se tak potvrdilo, že Tibor Gyurcsík je zpěvák, který sice dokáže zazpívat takřka cokoliv, nadchnout ale nedokáže. A to je málo nejen v X Factoru.

Brigita Szelidová věnovala evergreen "When I Fall In Love" své rodině. A jak se zdá, Sisa Sklovska jí dosud byla vynikajícím koučem. Osmačtyřicetiletá zpěvačka díky ní kolo za kolem získává na jistotě nejen při zpěvu a je to na ní poznat. Klopýtnutí z minulého kola budiž zapomenuto, druhý finálový večer jí spolu s písní Natea Kinga Colea sednul daleko lépe a do procítěného projevu se jí tentokrát podařilo dostat stesk, něhu i pokoru a jindy mimózní Ondřej Brzobohatý byl se svým přirovnáním ke zpěvačkám z Las Vegas velmi trefný. Do jednoho z tamních menších, poloprázdných barů, známých třeba z filmu "Frajeři ve Vegas", by se Brigita Szelidová coby slovenská alternativa k Mary Steenburgen opravdu hodila. Jen by mne zajímalo, jak by se na ni tvářil Michael Douglas.

X Factor (2014) Joy$
© xfactor.joj.sk
Trefný byl i hulvát Oto Klempíř, když v prostřihu svým svěřenkyním Joy$ prozradil, že zatím nedosáhly vůbec ničeho. To byla také asi jediná věta, která z jeho nedělního vystoupení stála za řeč. Tahle stylizace do zlého porotce se zkrátka mimořádně nepovedla, protože člen J.A.R. na rozdíl třeba od Klezly, Habery nebo Slávika v televizi nepůsobí přísně a nebudí respekt. Je jen sprostý. Že je jeho koučování podobné jako jeho výlevy, které s hodnocením vystoupení většinou nemají mnoho společného, potvrdily, možná i trochu nevinně, samotné Joy$, když se místo zpěvu musely soustředit na lascivní nakrucování v rytmu švédského dua Icona Pop. Cenzurované verzi hitu "I Love It" však nechyběla jen peprná slovíčka a správná intonace, ale také opravdová pozitivní energie, která by šťavnatému severskému popu dodala na uvěřitelnosti. Trojici slečen bych sice do budoucna úspěch přál, protože pořádná, čistě dívčí skupina na našem trhu v současnosti chybí, ale ať přivírám očí, kolik chci, Fifth Harmony, Pussycat Dolls ani Little Mix v nich zatím nevidím.

To Matěj Vávra je s každým kolem lepší a lepší. Už jsem si myslel, že "Give Me Love" Eda Sheerana nepřekoná, ale on tentokrát ještě přidal a "You're Nobody 'Till Somebodys Love You" Jamese Arthura dal s takovou vervou, že divák poznal, že ví, o čem zpívá, a věřil mu každé slovo. Scéna s autem, poházenými pneumatikami a taneční skupinou Ladylicious jeho výkon - na rozdíl třeba od Gyurcsíka - nepřesahovala, naopak mu ještě dodávala na síle a jako celek z toho bylo vystoupení, za které by se nemuseli stydět ani v americké nebo britské mutaci soutěže. A i přesto to vypadá, že Vávrův strop by mohl být ještě výš. Jen tak dál.

X Factor (2014) Peter Bažík
© super.cz
Katarína Ščevlíková měla předvést ženskou, něžnější, romantičtější část sebe sama a to se jí s písní "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman" a grafikou z "Velkého Gatsbyho" za zády docela podařilo. Na rozdíl od jásajících porotců bych jí ale zvolil takovou soulovou baladu, která má nějaké vrcholy a která by umožnila už tak dost muzikální Ščevlíkové si s ní dostatečně pohrát a vyřádit se na ní. S Arethou Franklin to sice bylo pěkné, ale zároveň nešlo o nic, co bych si chtěl pouštět víckrát. Alespoň že pobavily její spontánní hlášky. Věty jako: "Správná žena musí dát pořádný duckface" rozkmitaly nejednu bránici.

Největší překvapení tohoto kola? Jednoznačně Peter Bažík. Člověk, kterého jsem minule prakticky odepsal a čekal od něj už jen skladby od interpretů typu Bon Jovi nebo Scorpions, pokračoval ve vizuální proměně z minula a přidal k ní neskutečně zábavné a odlehčené podání Aviciiho "Wake Me Up". Soulový přednes Aloe Blacca se z písně v jeho podání sice prakticky vytratil, jenže úvodní reggae brnkání a následná plnohodnotná hra na housle z diskotékové odrhovačky udělaly rozjásananou cigánskou halekačku směřující až kamsi ke Gogol Bordello. Naprostá paráda, kéžby takových vystoupení bylo v talentových soutěžích více. Tohle už totiž nebyla suchopárná coverveze, ale osobité vystoupení muzikanta, který na sobě maká. Dcerka, pro kterou Bažík zpíval, bude na svého otce moci být jednoho dne hrdá. Vítěz večera.

X Factor (2014) Ricco & Claudia
© šíp.deník.cz
Už jen samotný fakt, že v hlavním vysílacím čase zazní Prince, je devízou, za kterou Riccovi & Claudii patří dík. A i poslední vystupující se od minula poučili. Patos a přesládlost zmizely, zůstalo jen takřka dokonalé hudební číslo, ve kterém nejprve exceloval dechberoucí výkon Ricca, ze kterého nejen díky působivým fialovým světlům nebylo možné spustit oči, a následně i Claudie, která s příchodem na pódium rozkvetla a proměnila se v divu. A stejně jako Celeste Buckingham, i já si v tu chvíli vzpomněl na Beyoncé. "Purple Rain" byla skvělá volba - kdyby se písním tohoto typu věnovalo duo i v budoucnu, své fanoušky by si určitě našlo.

Vybrat kandidáty na vypadnutí tentokrát bylo ještě jednodušší než minule. Joy$ jsou kvalitativně o třídu níž než ostatní soutěžící a ani Tibor Gyurcsík dosud neukázal, proč bychom se s ním měli setkávat i v dalších kolech. Proto bylo s podivem, že nejméně hlasů získali Brigita Szelidová a už podruhé i Matěj Vávra.

X Factor (2014) Brigita Szelidová
© showbiz.cz
Závěrečný rozstřel s písněmi od The Beatles a Backstreet Boys napověděl, že ačkoliv je na tom první jmenovaná hlasově lépe, její mladší kolega má na rozdíl od ní ještě mnoho poloh, které může divákům ukázat, proto bych dál poslal jeho. Porota však byla názorově rozdělena půl na půl, a tak rozhodoval počet zaslaných hlasů. Ty přisoudily sedmé místo Brigitě Szelidové.

V příštím kole nás kupodivu nečeká boj o místo šesté, nýbrž velké finále, které rozhodne o vítězi. Kroutíte nad tímto dramaturgickým veletočem hlavou? Nejste sami. V komentářích nám tak do té doby můžete dát vědět, co si o tom myslíte a komu byste první místo přáli nejvíce. Uvidíme se za týden.

NÁZORY
  • asi nemají sledovanost, že finále bude už za t... (Tomáš, 19.05.2014 14:03) Reagovat

    asi nemají sledovanost, že finále bude už za týden :D

  • Peter (Miloslava Šuhajdová, 19.05.2014 15:07) Reagovat

    1.místo bych přála Petrovi Bažíkovi,zaslouží si to.Je skvělý..

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Recenze: Beyoncé dosáhla svého. Countryové album "Act II: Cowboy Carter" je další ukázkou jejího perfekcionismu (10.04.2024 18:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Na okraj: Ceny Anděl se chtějí přiblížit mladým, u akademiků ale vítězí hlavně stálice (31.03.2024 20:46)
- Bon Jovi tady s námi chtějí být navždy. Alespoň dle názvu své nové desky (15.03.2024 18:57)
- Beyoncé odhalila název svého countryového alba (14.03.2024 15:35)
- The Beatles se dočkají čtyř životopisných filmů - každý člen bude mít svůj (24.02.2024 13:27)
- Paul McCartney se po padesáti letech shledal se svou ukradenou baskytarou Höfner (18.02.2024 14:03)
- Beyoncé zkusila během Super Bowlu zbourat internet: ohlásila album "Act II" a představila první dvě ochutnávky (13.02.2024 19:29)
- Rozhovory: Robert Balzar (Robert Balzar Trio, Illustratosphere, J.A.R) - Muzika se začne dít ve chvíli, kdy pominou sportovní kritéria (09.02.2024 18:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Dua Lipa Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu