shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 20. dubna

Paolo Nutini se v Británii postaral o nejrychleji prodávanou desku roku

Vydáno: 21.04.2014 13:23 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Přes sto tisíc Britů zamířilo v uplynulém týdnu do obchodů, aby zjistilo, jak poprocker Paolo Nutini obstál na své třetí studiovce. Jeho "Caustic Love" proto na zdejším trhu získává status nejrychleji prodávaného alba roku 2014. Novou jedničku zažil také singlový žebříček, kde zlatě odstartovala Kiesza.

Kiesza - Hideaway
© facebook interpreta
SINGLY - Singlový žebříček v posledních týdnech marně čeká na hit, který by nejvyšší příčku okupoval opakovaně. Také tento týden proto máme na jedničce novinku, postarala se o ni zpěvačka Kiesza se svým debutovým singlem "Hideaway". Pětadvacetiletá Kanaďanka přitom nejprve zkoušela štěstí prací u námořnictva, až poté se rozhodla pro hudební dráhu. Výsledných 136 tisíc prodaných kopií a debut rovnou na zlaté příčce ostrovní hitparády je pro ni jasnou zprávou, že změny litovat rozhodně nemusí.

Minule vedoucí projekt Sigma klesá s "Nobody To Love" na dvojku a také na bronzovém stupínku máme zástupce taneční hudby - písničkou "Touch" zabodoval londýnský DJ a producent Shift K3Y. Rovněž Lewis Shay Jankel, podobně jako interpretka na prvním místě, si může odškrtnout svůj první hitparádový úspěch.

Stálice posledních týdnů John Legend svou pozici nemění, "All Of Me" tak zůstává na minulé čtyřce. To Aloe Blacc po předminulém triumfu a třetím místě z předchozího týdne klesá, song "The Man" se mezi trojicí nejžádanějších hitů neudržel a přesunul se na pětku.

Na šestce zaujme švédská indie zpěvačka Tove Lo, které se po několika singlových pozdravech konečně podařilo výrazněji prosadit. "Stay High" přináší její první singlový úspěch v Británii. Následující pozice v elitní desítce už mnoho rozruchu nezpůsobily, sedmý zůstal Pharrell Williams s nesmrtelným "Happy", osmička připadla dvojici Duke Dumont a Jax Jones, z minulé pětky sklouzly na devítku Iggy Azalea s Charli XCX a desáté místo putuje za duem Route 94 a Jess Glynne.

Start v Top 10 těsně unikl osmnáctiletému mladíkovi jménem Elyar Fox, na předchozí singl "Do It All Over Again", který dosáhl pětky, navazuje novinka "A Billion Girls" jedenáctým místem. Na čísle 81 debutuje filmový song k novému Spider-Manovi "It's On Again", na němž spolupracovali Alicia Keys a Kendrick Lamar. Devadesátý čtvrtý post je pak startovní čárou pro skladbu "Not A Bad Thing" Justina Timberlakea, která už v jiných zemích (včetně USA) sklízí solidní úspěchy.

    Top 10 - singly:
  1. N Kiesza - Hideaway
  2. Sigma - Nobody To Love
  3. N Shift K3Y - Touch
  4. John Legend - All Of Me
  5. Aloe Blacc - The Man
  6. Tove Lo - Stay High
  7. Pharell Williams - Happy
  8. Duke Dumont feat. Jax Jones - I Got U
  9. Iggy Azalea feat. Charli XCX - Fancy
  10. Route 94 feat. Jess Glynne - My Love

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Paolo Nutini - Caustic Love
© facebook interpreta
DESKY - Titul nejrychleji prodávané desky letošního roku v Británii mění majitele. Po Sam Bailey, šampionce posledního ročníku tamního X Factoru, která prodala koncem minulého měsíce za prví týden 73 tisíc kopií své prvotiny "The Power Of Love", přebírá pomyslné žezlo poprocker Paolo Nutini. Sedmadvacetiletý rodák ze skotského Paisley si díky zájmu 109 tisíc ostrovanů zapisuje své druhé vítězné album, podobného úspěchu dosáhl před pěti lety s nahrávkou "Sunny Side Up". Jeho debut "These Streets" z roku 2006 sice dosáhl nejvýše na trojku, jen v Británii se ho však celkově prodalo přes 1,5 milionu kousků, takže zpěvák má rozhodně na co navazovat.

Následující novinku na dvojce obstarali chlapci z The Vamps. Další z boybandů, kteří se v Británii těší v poslední době nemalé popularitě, navazuje na úspěch singlů (všechny tři se probojovaly do první trojky singlového žebříčku) a na stupně vítězů posílá také svou debutovou desku "Meet The Vamps". Minule stříbrná Paloma Faith si pohoršila o jeden stupínek a s "A Perfect Contradicition" uzmula tentokrát bronzovou medaili.

Čtvrtý je John Legend, jehož loňský počin "Love In The Future" si z minulé trojky lehce pohoršil. Zpěvák tak v současnosti bramborovou příčku drží paralelně v obou hlavních žebříčcích, jak jste si mohli přečíst výše, stejné místo mu totiž patří i v singlech. První pětku doplňují Kaiser Chiefs, kteří po dvou zlatech medailové pozice vyklidili a spadli až na číslo pět.

George Michael narušil svou šňůru pravidelného klesání o jednu příčku a tentokrát ztratil místa hned dvě, z minulé čtyřky se totiž se "Symphonicou" poroučel na šestku. Do Top 10 se sedmým místem vrací "The Take Off And Landing Of Everything" Elbow, zůstali v ní osmý Pharrell Williams, devátý Johnny Cash i desátá Sam Bailey.

    Top 10 - alba:
  1. N Paolo Nutini - Caustic Love
  2. N The Vamps - Meet The Vamps
  3. Paloma Faith - A Perfect Contradiction
  4. John Legend - Love In The Future
  5. Kaiser Chiefs - Education, Education, Education & War
  6. George Michael - Symphonica
  7. Elbow - The Take Off And Landing Of Everything
  8. Pharrell Williams - G I R L
  9. Johnny Cash - Out Among The Stars
  10. Sam Bailey - The Power Of Love

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Sigma se v Praze rozhodla žít už jenom svou přítomností (16.03.2024 17:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Recenze: Sigma deskou "Hope" stvořila reklamu na léto (15.08.2022 00:00)
- Nové desky 26/2022 - od Imagine Dragons přes "Mimoně" po Shinedown (06.07.2022 09:00)
- Nové desky 24/2022 - od Foals přes Sigmu po Grey Daze s Chesterem Benningtonem (22.06.2022 13:10)
- Video: Podívejte se na nejsilnější momenty olympiády. Songem "HOPE" je podbarvilo duo Sigma (11.08.2021 17:44)
- Video: Kiesza jako upíří královna a krvelačný Ježíšek. Tak vypadá klip k "Sensuum Defectui" (31.10.2020 15:33)
- Nové desky 41/2020 - od Katie Meluy přes T.I. po Woodkida (20.10.2020 13:15)
- Recenze: Kiesza se na "Crave" vrací do osmdesátek. A jde jí to skvěle (03.10.2020 08:30)
- Nové desky 32/2020 - od Jacoba Colliera přes The Levellers po Kieszu (19.08.2020 08:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Queen AC/DC U2 Sia Rush Bono Beyoncé Taylor Swift Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu