shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 17. dubna 2014

Ed Sheeran uspěl v USA s novinkou "Sing", její autor Pharrell Williams dále vede singly

Vydáno: 17.04.2014 15:15 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Pharrellovi se poslední dobou mimořádně daří: na co sáhne, z toho je hit. Jeho skladba "Sing" pro Eda Sheerana debutovala v USA na výborné patnáctce. V singlech dále kraloval s "Happy" a v albech byl zpátky stříbrný, když podesáté vládl "Frozen Soundtrack".

Pharrell Williams - Happy
© facebook interpreta
SINGLY - "Happy" strávilo osmý týden na čele singlů. V rádiích Pharrellův hit ztratil tři procenta, dosáhl 217 milionů impresí, downloady mu spadly o 9 % na 257 tisíc, streamů měl 7,2 milionu. Jak dopadl jeho největší konkurent John Legend? "All Of Me" si také pohoršilo, celkově ale méně než "Happy", a rozdíl v celkovém váženém Billboard vzorci tak byl jen 12 %. Legend byl také počtvrté vyhlášen Airplay Gainerem, rádia mu totiž naopak porostly o 7 % na 190 milionů, těžko ale říct, zda se nakonec vítězství dočká.

Pokud jste hned při otevření článku přeskočili na Top 10 tabulku, už jste si všimli, že je zase vše jak minule. Za celou historii se nestalo, aby tři týdny po sobě byla celá první sedmička singlů neměnná. Tím pádem Katy Perry zůstala třetí a dále vede Streaming Songs, Jason Derülo byl čtvrtý, Idina Menzel pátá, Bastille šestí a Lorde sedmá.

DJ Snake a Lil Jon si s "Turn Down for What" polepšili na nové maximum, osmičku. Devátý zůstal Aloe Blacc a na desítku spadli OneRepublic. "Counting Stars" se však ve vrchní části žebříčku drží už neuvěřitelnou dobu, půl roku. Venku už je nový singl "Love Runs Out".

Nejvyšším debutem je "Sing" Eda Sheerana na patnáctce. Skladbu napsal spolu s Pharrellem, který mu ji produkoval a odlišný zvuk od předchozích nahrávek zafungoval. Track odstartoval se 123 tisíci downloady, 28 miliony v rádiích a půl milionem streamů. Dosud Ed dosáhl nejvýše šestnáctky s "The A Team".

S novinkami nekončíme. Na 88. příčce je Pitbullova oficiální skladba letošního mistrovství ve fotbale "We Are One (Ole Ola)" s Jennifer Lopez. Čerstvý materiál vypustila také Katy Perry, "Birthday" začalo v žebříčku na devadesát jedničce. Devadesát pětku obsadili Bastille s "Bad Blood" a o místo níže najdeme will.i.ama s "Feelin' Myself". Skladba, na které hostují Miley Cyrus, Wiz Khalifa a French Montana, vyjde na re-edici "#willpower".

    Top 10 - singly:
  1. Pharrell Williams - Happy
  2. John Legend - All Of Me
  3. Katy Perry feat. Juicy J - Dark Horse
  4. Jason Derülo feat. 2 Chainz - Talk Dirty
  5. Idina Menzel - Let It Go
  6. Bastille - Pompeii
  7. Lorde - Team
  8. DJ Snake & Lil Jon - Turn Down For What
  9. Aloe Blacc - The Man
  10. OneRepublic - Counting Stars

Frozen Soundtrack
© facebook interpreta
DESKY - "Frozen Soundtrack" si připisuje kulatý desátý vítězný týden. A já mám ulehčenou práci, zase nemusím měnit covery. Od roku 1991, kdy Billboard přešel na přesnější data dodávaná Nielsen SoundScan, je to teprve jedenácté album s minimálně deseti zlatými týdny. Ze soundtracků má stejně "Lví král" a více už pouze "Titanic" (16 týdnů) a "Bodyguard" Whitney Houston (20). Tentokrát si kompilace písní z animáku připsala 133 tisíc kusů, suma prodeje už tak překročila 2,1 milionu.

Na stříbro se vrátil Pharrell Williams. Na jeho předchozí maximum se dostal také díky návštěvě ranních show ABC a CBS a nočního SNL na NBC. "G I R L" na dvojku stačilo jen 29 tisíc kusů a je to vůbec nejnižší takové číslo. Doposud nejslabší stříbrný týden proběhl před třemi lety, když Foo Fighters prodali 34 tisíc kusů desky "Wasting Light". Navíc se už sedm let nestalo, že by první místo prodalo téměř pětinásobek oproti pozici níže.

Na trojku spadli 5 Seconds Of Summer s výrazným, více než 80% propadem na 26 tisíc. Stejně se prodalo i dvou novinek. Křesťanské rockové uskupení MercyMe si čtvrtým místem osmé řadovky "Welcome To The New" připsalo třetí návštěvu v Top 10. Pátá příčka "Catacombs Of The Black Vatican" znamená pro heavymetalové Black Label Society jen o stupínek horší umístění než v případě předchozího počinu.

Sedmou pozici obsadil r'n'b zpěvák SoMo s eponymní deskou. Předchozí debut přitom vůbec nezasáhl do hitparády. Poslední novinkou v první desítce je "Everlasting" Martiny McBride. Na něm country zpěvačka prezentuje své covery například Elvise Presleyho, Otise Reddinga, Arethy Franklin nebo Etty James. Do první desítky se vešla stejně jako s pěti předchozími deskami. Osmé až desáté místo obsadili interpreti, kteří se ukázali na Academy Of Country Music Awards, Luke Bryan, Shakira a Florida Georgia Line.

Pokud by vás zajímalo, co očekávat příště na prvním místě, nepřekvapím vás. "Frozen" opět jednoznačně zvítězí, a to díky Velikonocím, nové karaoke verzi a začátku prodeje i ve Starbucks. Suma prodeje tak může být ještě vyšší než teď. Nejvyšší novinky s prodejem okolo 50 tisíc budou mít r'n'b zpěvák August Alsina s debutem "Testimony" a indiepopová písničkářka Ingrid Michaelson s "Lights Out".

    Top 10 - alba:
  1. ▬ Různí - Frozen Soundtrack (133 tisíc, -11 %)
  2. Pharrell Williams - G I R L (29, +18 %)
  3. 5 Seconds Of Summer - She Looks So Perfect EP (26, -82 %)
  4.  N MercyMe - Welcome To The New (26)
  5.  N Black Label Society - Catacombs Of The Black Vatican (26)
  6.  N SoMo - SoMo (23)
  7.  N Martina McBride - Everlasting (21)
  8. Luke Bryan - Crash My Party (19, +14 %)
  9. Shakira - Shakira (17, -41 %)
  10. Florida Georgia Line - Here's To The Good Times" (17, +14 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY
  • Chyba v článku! Tím pádem Katy Perry zůstala ... (Music Boy, 17.04.2014 17:33) Reagovat

    Chyba v článku! Tím pádem Katy Perry zůstala čtvrtá - neskončila náhodou jako třetí? :) Jinak doufám, že se All Of Me na úplný vrchol dostane, jen třeba na ten týden;)

    • Re: Chyba v článku! Tím pádem Katy Perry zůstala ... (Doupik, 17.04.2014 17:38) Reagovat

      Díky :) "All Of Me" má nevýhodu, že mu už padají downloady a není okolo skladby jakoby šrumec, aby to zvrátil, takže netroufnu si odhadnout.

      • Re: Chyba v článku! Tím pádem Katy Perry zůstala ... (Music Boy, 17.04.2014 17:55) Reagovat

        Byla by to škoda, "All Of Me" by si určitě číslo 1 zasloužil. Kdo ví, stát se může cokoliv, třeba s "Timber" od Pitbulla a Keshy to taky nevypadalo nějak slavně a na no.1 se přece jenom dostal:) Být interpret, tak by mě to neskutečně štvalo, kdybych byl na dvojce a na jedničku se prostě nedostal :) Chudáci One Republic, s "Counting Stars" se jim to nepovedlo, měli smůlu jako před lety s "Apologize" :/ Ale co už, hudba není jen o dostání se na vrchol hitparády, ale někdy to prostě mrzí fanoušky......


  • Jinak mě strašně vzal ten nový singl "Sing" ... (Music Boy, 17.04.2014 18:45) Reagovat

    Jinak mě strašně vzal ten nový singl "Sing" od Eda Sheerana.. úplně něco jiného, než., co kdy udělal, moc se mi to líbí :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Niall Horan vydá v dubnu reedici alba "The Show". Přidá živé nahrávky i duet s Johnem Legendem (15.03.2024 15:12)
- Audio: John Legend sdílí silnou skladbu "Don't Need To Sleep", která pochází z dokumentárního snímku o uprchlických sportovcích (21.12.2023 16:49)
- Video: Ed Sheeran se připojil k oslavám 20 let debutu The Darkness - dal si s nimi "Love Is Only A Feeling" (18.12.2023 08:15)
- Ed Sheeran v Hradci Králové vyprodal první koncert, a tak přidává druhý (30.11.2023 10:20)
- Video: Passenger připomíná svůj největší hit "Let Her Go" v duetu s Edem Sheeranem (16.11.2023 11:23)
- Ed Sheeran zahraje v červenci 2024 v Česku. Pořadatelé Rock for People ho dovezou do Hradce (20.10.2023 09:34)
- Nové desky 39/2023 - od Eda Sheerana přes Michala Horáka po LP (04.10.2023 20:00)
- Recenze: Proměna Eda Sheerana. "Subtract" je jeho první snahou o skutečné umění (30.05.2023 08:00)
- Nové desky 18/2023 - od Eda Sheerana přes Divokýho Billa po The Smashing Pumpkins (10.05.2023 20:15)
- Video: Ed Sheeran se v klipu k "Boat" brodí mořem a topí v depresi (27.04.2023 08:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Sia U2 Themroc Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu