shop.musicserver.cz
Hlas Česko Slovenska 2, Duely #1, 16.4.2014

Hlas Česko Slovenska odstartoval první souboje

Vydáno: 17.04.2014 01:33 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Hlas Česko Slovenska odstartoval svoji druhou sérii a od Výběrů naslepo se poměrně rychle odpíchl k vyřazování soutěžících. První selekce se stejně jako v minulé sérii odehrála v takzvaných Soubojích a hned od počátku se bylo na co koukat. Jak jsme je viděli my, se dozvíte v našem komentáři.

Live: Hlas Česko Slovenska 2

kolo: Duely #1
datum: 16. dubna 2014
Předchozí kolo

Hlas Česko Slovenska
© nova.cz
Komentovat raději Hlas, nebo X Factor? To byla otázka, kterou jsem si kladl od chvíle, kdy bylo jasné, že se tyto soutěže střetnou. Už na začátku, dávno před castingy, jsem se ale rozhodl, že to bude Hlas, a to i přesto, že mi je sympatičtější porota X Factoru. Castingy, respektive Výběry naslepo, mě utvrdily, že jsem zvolil dobře, protože tam, kde X Factor kvalitou končí, Hlas až na drobné výjimky začíná. A mně hlas stačí. Navíc upřímně řečeno, mám radši, když je v reality show méně toho reality, na čemž Prima svoji verzi vysloveně staví.

Tedy Hlas Česko Slovenska - S02E01. Prakticky přesně po dvou letech opět odstartovaly Duely, kde se utkávají dva soutěžící z jednoho týmu. Tedy vše při starém. Vlastně vše úplně ne. Jsou tu totiž dvě novinky. Jednak se soutěže mohly účastnit i pěvecké dvojice, což uvidíme v dalších dílech, ale hlavně porážka v souboji ještě nemusí znamenat automaticky konec. Poraženého si totiž může vybrat některý ze třech dalších koučů a takzvaně ho svému kolegovi ukrást, čehož už v prvním kole dva využili.

Hlas Česko Slovenska 2 - Eliška Mrázová
© www.elismusic.cz
Soutěžení odstartoval tým Dary Rolins a Marty Jandové, pro který se relativně rychle vžilo pojmenování Darta. Úplně prvními byla Eliška Mrázová a Jakub Nesnídal. Dámy jim pořádně naložily prostřednictvím "Little Talks" od islandských Of Monsters And Men, což je indie folková skupina. Zde dostala popovější, trošku rozskákanou podobu, což mohlo být na někoho možná až příliš. Tak jako tak, byl to velmi nerovný souboj. Méně výrazný Jakub to měl oproti své sokyni hodně těžké. Koneckonců expresivní Eliška, známá také jako Elis, není žádným nováčkem. Její singl "Shubidu" se už několik měsíců prohání na YouTube a vystupovala třeba i na turné Marie Rottrové. Nicméně je potřeba říct, že oba tam měli velmi silné a naopak i mírně slabší momenty. Elišky bylo plné pódium a písničkou žila, zatímco Jakub na to jen koukal a pouze sem tam ukázal svůj výborně zabarvený hlas. Finálnímu rozhodnutí, ponechat si Elišku Mrázovou, se rozhodně nelze divit. Ovšem, že Josef Vojtek využije v případě Jakuba Nesnídala možnost krádeže, nad tím jsem se lehce podivoval, obzvlášť po souboji v jeho týmu. Bude ho muset totiž pořádně nakopnout, aby se Jakub probudil.

Xfactor, Pavlína Ďuriačová, 4. kolo, Praha, 13.4.2008
© Jiří Kosnar/musicserver.cz
Ani Michal David v případě svého týmu první soupeřky rozhodně nešetřil. Pavlíně Ďuriačové a Kláře Kudláčové přidělil "Ain't No Other Man" Christiny Aguilery, což je pěvecká maturita - jak na frázování, tak na timing. Za zvládnutí jejích přesmyček by se pak mohl udělovat bakalářský titul za intonaci. Přes střední školu obě slečny prošly, ale s tím bakalářem už to trošku kulhalo. Problém byl i v tom, že to byl hlavně a především souboj než cokoli jiného (jako třeba duet). Energie mu nešla upřít, ale chvílemi jsem měl pocit, že Pavlína chce Kláru spolknout. Byla neskutečně agresivní. Já se jí bál a to jsem seděl na pohovce v obýváku. Těžko se pak divit, že pro porotce působila Klára méně výrazně, nehledě na to, že Pavlína má hlas opravdu silnější. Mimochodem, pokud by vám byla povědomá, pak vězte, že to před šesti lety dotáhla už i do finále X Factoru, kde skončila v Top 9. V Hlase tedy postoupila dále, zatímco její soupeřka končí, protože Michalovi Davidovi nebyla ukradena.

Hlas Česko Slovenska 2 - Kristína Mihaľová
© nova.cz
Velký cit pro výběr písničky i soupeřek prokázal Majk Spirit v případě svého prvního battlu. Poslal proti sobě Miriam Filkašovou a Kristínu Mihaľovou, kterým naservíroval Amy Winehouse a její "Valerie". Dá se říct, že toto bylo naopak poprvé, kdy dění na pódiu působilo více jako duet než duel. Ani jedna ze zpěvaček v něm vysloveně nepřečnívala, ale ani vysloveně nezapadala, vše bylo čisté, přesné a skvěle se jejich podání poslouchalo. Zkrátka velmi vyrovnaný a nenásilný souboj. Co tedy nakonec rozhodlo o tom, že dále postoupila Kristína Mihaľová, a ne Miriam? Nejspíše skutečnost, že druhá jmenovaná byla mírně zatažená, zatímco Kristína měla výborný projev na pódiu a víc si v písničce hlasově dovolila. Navíc bylo na první pohled zřejmé, že tahle holka bude růst kolo od kola. Ani Miriam si nikdo z dalších koučů neukradl, a tak její cesta soutěží končí velmi záhy.

Hlas Česko Slovenska 2 - Viktor Holomek
© nova.cz
První čistě chlapský souboj připravil Josef Vojtek, když proti sobě postavil Viktora Holomka a Adama Urbana. A jestli jsem ten předchozí označil za vyrovnaný, pak to v tomto případě platilo dvojnásobně. Oběma "This Is War" od Thirty Seconds To Mars sedla jak ona příslovečná zadnice na hrnec a výborně se v ní doplňovali. Zatímco Adam se zaskvěl skvělou barvou hlasu v nízkých polohách, Viktor naopak dominoval ve výškách a v refrénech, v nichž měl výborný tlak. Chvílemi jsem měl dokonce pocit, jako by proti sobě stáli Chester Bennington a Samu Aleksi Haber ze Sunrise Avenue. Není tedy divu, že nakonec postupují oba dva. Pepa Vojtek si vcelku logicky ponechal Viktora, který je o něco málo výraznější, zatímco Adama Urbana mu vyfoukl tým Darta.

Hlas Česko Slovenska 2 - Lucie Bakešová
© nova.cz
Druhé kolo soubojů odstartovaly dámy, a to hned dvojnásobně. Dara Rolins a Marta Jandová totiž proti sobě postavily Lucii Bakešovou a Adélu Michálkovou. Pokud jste v minulosti sledovali SuperStar, nebude vám první jmenovaná zcela neznámá. Před devíti lety se totiž prala s Michalem Hudčekem a Vlastimilem Horváthem o postup do finále druhé řady. Tehdy zpívala nepříliš přesvědčivě "The Voice Within" a rozhodně se od té doby výrazně poučila. "Locked Out Of Heaven" Bruno Marse totiž vystřihla tak, že její soupeřka za ní pouze vlála. Adéla ztrácela, sice ne výrazně, ale zato vytrvale a ve všem, ať to byl projev, nasazení nebo zkrátka hlasově. Naopak to trošku přeháněla s afektem, a tak byl tento souboj asi nejjednoznačnějším z celého večera. Lucie Bakešová postupuje dál a Adéla Michálková končí.

Veronika Strapková
© nova.cz
Jestli nějaký battle skončil naprosto opačně, než jak bych ho rozsoudil já, pak to byl druhý v Týmu Spirit, kde se utkaly Veronika Strapková a Aneta Šrolerová. Střihly si "Diamonds" od Rihanny a od začátku to byl velmi vyhrocený souboj, kde to jiskřilo už při zkouškách. Naštěstí ve výsledku se povedlo emoce utlumit, a tak zůstal pouze souboj dvou velkých, silných a výborně zabarvených hlasů. Osobně jsem měl od počátku jedinou favoritku - Anetu. A to z jednoho prostého důvodu: zatímco Veronika je zpívající herečka, Aneta byla především zpěvačka. Nemám rád zpívající herečky. Jednoduše jim nevěřím, co zpívají, a mám pocit, že na mě neustále něco hrají, což byl přesně i tento případ. Na druhou stranu chápu i Majka Spirita, že si nechal Veroniku Strapkovou. Chápu už méně, že naopak Anetu Šrolerovou mu nikdo jiný nevyfoukl.

První souboje jsou za námi a, i když jsem měl k některým z nich své výhrady, musím konstatovat, že byly hodně povedené. Samozřejmě některé více, některé méně. Uvidíme, jestli laťka nasazená poměrně vysoko vydrží na svém místě i za týden. Do té doby se budu těšit na vaše názory. A ano... uvědomuji si: je to jen televizní show, zatímco opravdová muzika je jinde.

NÁZORY
  • xxx (iMatTree, 22.04.2014 20:37) Reagovat

    Celou dobu jsem prakticky souhlasil se všemi kouči, až na ukradení onoho kudrnatého chlapce. U posledního souboje to cítím úplně opačně, Aneta vypadala celou dobu vyhroceně, afektovaně a bez emocí, i když se tam nějaké snažila dát, vůbec mi to nepřišlo přirozené, kdežto Veronika byla úplný opak, klidný písničku tam vyšvihla skvěle a právem vyhrála. Toť můj názor.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu (17.03.2024 10:00)
- Naživo: Marek Ztracený míří do Wembley. Euforii fanoušků Poseidona z Wishe ale v Edenu brzdily technické nedodělky (17.06.2023 11:36)
- Majk Spirit přizval zpěvačku Tinu do skladby "Peace", jde o jeho poslední singl před novým albem (13.02.2023 19:23)
- Dara Rolins přidává další show v O2 areně (08.02.2023 12:19)
- Naživo: "Dokážete cokoliv!" Ben Cristovao s hosty bavil O2 arenu skoro tři hodiny (02.10.2022 14:43)
- Petr Janda nahrál novou sólovku, bude na ní i duet s dcerou Martou (09.04.2022 11:11)
- Video: Marta Jandová ON AIR: Máma hrozila tátovi, že jestli mi nenapíše písničku, osloví Michala Davida (03.02.2022 15:04)
- Michal David vydává pokračování svých zapomenutých ploužáků (08.12.2021 14:39)
- Video: Anna Julie Slováčková s Martou Jandovou ve "Slunečnici" rozdávají úsměvy, ale vedou i k zamyšlení (02.12.2021 14:36)
- Naživo: Český slavík zblízka - jak to vypadalo na místě (20.11.2021 16:40)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu