"Proměnamě" nemění svou pozici a Milky Chance pořád ještě kradou v éteru tanečky

22.04.2014 16:30 - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Ani šestnáctý týden nepřináší do českých žebříčků žádný apokalyptický jev. Inu, když se Čechům něco líbí, tak s tím nikdo a nic nehne. Pharrellovi nepomohlo ani to, že se u Oprah rozbrečel nad svým songem "Happy" - pozice tracku slábne, ale jeho optimismus nezeslábne asi nikdy.
Milky Chance - Stolen Dance
© facebook interpreta
RÁDIA - Zajímavý hudební úkaz z Německa Milky Chance se už brzy dočkají na našem webu recenze na jejich desku "Sadnecessary". Ostatně nebylo by vůbec od věci, kdyby Clemens a Philipp dorazili někam poblíž nás, neboť jejich nenáročné, avšak působivé koncertování ve dvou by vzhledem k jejich popularitě mezi našimi občany zcela určitě vzbudilo velkou pozornost. Clemens, jeho jemná elektroakustická společnice a věčně stojící háro - to je kombinace, ze které si fanynky mohou vypištět hlasivky.

Nizozemí nám posílá dalšího DJe, tentokrát teprve sedmnáctiletého Martina Garrixe. Ten se chtěl původně stát něčím normálním, ale v osmi letech se stal svědkem oslnivé show Tiesta a bylo rozhodnuto. Track "Animals" sice je poměrně prostý, ovšem umístění na prvním místě hned v několika zemích a zajímavé číslo zhlédnutí na YouTube naznačují něco jiného. Do hvězd první třídy typu Armina van Buurena nebo TiëstoMartínek ještě trochu daleko, ale vzhledem k tomu, jak daleko oba tito soci k úspěchu šli, je na místě dát tomuhle kloučkovi čas.

Pokud patříte mezi tu menšinu která už nemůže snášet nadvládu One Direction, mějte se na pozoru, protože od protinožců přichází něco podobného - boyband 5 Seconds Of Summer, nejžhavější novinka pro tento týden. Zní sice trochu víc tvrďácky, ale pořád je to to samé v bledě modrém. Jsou to vlastně takové mužské protějšky krajanek The Veronicas, které tlačí album už několik let. O konexi 5 Seconds Of Summer a 1D svědčí i skutečnost, že Australané dělali Britům na koncertech ve Velké Británii, USA a Austrálii předskokany. Snad jen drobný poznatek - "What I Like About You" nezní vůbec špatně.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Milky Chance - Stolen Dance
  2. Faul & Wad Ad vs.Pnau - Changes
  3. Pharrell Williams - Happy
  4. Katy Perry feat. Juicy J - Dark Horse
  5. Chinaski - Hlavolam
  6. Clean Bandit & Jess Glyne - Rather Be
  7. Pitbull & Ke$ha - Timber
  8. Martin Garrix - Animals
  9. Klingande - Jubel
  10. A Great Big World & Christina Aguilera - Say Something

Top 100 RÁDIO 16/2014 - novinky:
38. Duke Dumont feat. Jax Jones - I Got U
74. Nico & Vinz - Am I Wrong
92. John Martin - Anywhere For You
98. 5 Seconds Of Summer - She Looks So Perfect

Tomáš Klus a jeho cílová skupina - Proměnamě
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Tomáš Klussvaly i čáry - svou čtvrtou řadovkou "Proměnamě" zaklel i ubránil tuzemské prodeje. Momentálně se nachází na turné a skoro každý koncert je beznadějně vyprodán - některé sály dokonce musely rozšířit kapacitu. A jestliže vlastníte originální fyzické cédéčko, zkuste si fakt vymalovat tu mangalu - je to nesmírně uklidňující.

Skoro dva měsíce po pražském koncertě se najednou v žebříčku zjevil i britský čumáček James Arthur. Kolega Trávníček ve své recenzi velmi správně podotknul, že pokud Arthur nezůstane věrný svému oblíbenému stylu - tedy něco mezi popem, rockem a jazzem - bude po ptákách. Stačí si vzpomenout na Jessie J, která sice komerčně úspěšná je, kvalitativně to už ale skřípe.

To nejzajímavější je k vidění opět v novinkách. Tuomas Holopainen, hlavní skladatel, klávesák a tak vůbec duše finských Nightwish vydává své první sólové album. Ačkoli je deska inspirovaná slavným kačerem Skrblíkem, rozhodně není snažení Holopainena k smíchu. Nahrávka je zvukově o dost měkčí než cokoli od Nightwish, tím lépe vynikají hudebníkovy skvělé melodie. Nedávno se s novou deskou vytasila i Tuomasova bývalá kolegyně Anette Olzon a bude vskutku zajímavé sledovat, kdo z nich bude úspěšnější.

Top 10 - prodejnost:
  1. Tomáš Klus - Proměnamě
  2. Vladimír Mišík - Královský večer (Balady 1972 - 2010)
  3. Radůza - Gaia
  4. Jaromír Nohavica - Jarek Nohavica a přátelé
  5. Karel Kryl - Solidarita
  6. Jasná páka - Černá deska
  7. Hana a Petr Ulrychovi - Půlstoletí
  8. ▲ Různí - Křídla vánoc
  9. Anna K. - Poprvé akusticky
  10. Kryštof - Inzerát

TOP 50 Prodejní 16/2014 - novinky:
12. Magdalena Kožená - Prayer
38 Dymytry - Homodlak
40. Tuomas Holopainen - Life And Times Of Scrooge
49. James Arthur - James Arthur
50. Andrea Andrei & Davide Matioli - Insieme 3

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 16. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY