shop.musicserver.cz
Loreen, MNRS, Roxy, Praha, 13.4.2014

Loreen si podmanila Prahu. A to i přesto, že hrála skladby, které nikdo neznal

Vydáno: 14.04.2014 11:36 v sekci Naživo - Lukáš Boček | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Nazvat zpěvačku divoženkou je v hudební publicistice jedno velké, neodpustitelné cliché. Pro Loreen ale i s největší dávkou sebezapření lepší výraz nevyberete - její pražská premiéra v rámci Tour XIV ji ukázala jako energickou a charismatickou zpěvačku, se kterou je třeba v popu nadále počítat.

Live: Loreen

místo: Club Roxy, Praha
datum: 13. dubna 2014
support: MNRS
Fotogalerie

Loreen
© Vojta Florian / musicserver.cz
Loreen, vítězka Eurovize z roku 2012, dala rádiovým stanicím na starém kontinentu nejlepší písničku, která od triumfu Celine Dion v roce 1988 ze soutěže vzešla. "Euphoria" je zkrátka vynikající taneční skladba s přesahem a zpěvačky nyní Praze dokázala, že onoho přesahu dokáže nabídnout ještě daleko více.

Švédská interpretka už je prakticky dva roky na cestách se svou prvotinou "Heal", ke které by letos měla přibýt další studiová nahrávka. Loreen už ale zřejmě unavovalo neustále dokola hrát stejné úpravy svých písní, a tak pro hodinový set svého "Tour XIV" nachystala zcela nové aranže. K překvapení mnohých fanoušků byly někdy daleko tanečnější, což platilo především o první polovině písní, na druhou stranu některé z nich ale zněly o poznání více nemainstreamově.

Loreen
© Vojta Florian / musicserver.cz
V hudebně pestrém setu našly své místo dokonce zvuky industrial music, house music a hutného minimalistického elektra, které svými beaty párkrát nakročilo k urban soundu. Skvělým příkladem toho byla nová skladba "Dumpster", v níž zpěvačka chvíli připomínala M.I.U. a jindy dosud neobjevenou hvězdu ethno music. Pro běžného posluchače mohly některé písně vyznít skoro až nemelodicky, protože z jejich studiového protějšku nezbylo prakticky nic. Náročnější fanoušky ale tato změna musela potěšit, jelikož se Loreen díky ní mohla projevit jako vynikající hudebnice, která se začíná silně profilovat a která hraje hudbu přesně tak, jak si to sama přeje ze všeho nejvíce.

Na devíti (často velmi dlouhých) skladbách si Loreen vystačila s bubeníkem a klávesistou, kteří skvěle reagovali na její hojné vokální improvizace a meandry. Ačkoliv nazvučení nebylo dokonalé, návštěvníkům nemohlo uniknout, jak dobře na tom sympatická Švédka se zpěvem je. Závěrečná "Euphoria" zazněla nejdříve v téměř a cappella verzi, kde se kvality jejího vokálního projevu ukázaly nejvýrazněji. Když se ale nakonec rozehrála téměř psytranceová úprava předloňského hitu, fanoušci vrněli blahem. A že to nebyl jediný důvod - Loreen se svými příznivci roztomilou angličtinou komunikovala napříč celým koncertem a několikrát se rozplývala nad jejich nevyčerpatelnou entuziastickou energií. Nálada v Roxy byla také jedním z důvodů, proč se koncert tak vydařil.

Loreen
© Vojta Florian / musicserver.cz
Vystoupení samozřejmě nebylo úplně bez chyb - Loreen v některých pasážích nebyla zpoza hlukové stěny bicích a hlasitých beatů slyšet, a vše tak připomínalo spíše DJský set, naštěstí takových momentů ale nebylo příliš. Některé fanoušky také mohl rozmrzet fakt, že prezentované úpravy písniček si byly od těch albových tak nepodobné, že zpěvačka de facto přivezla úplně jinou hudbu, než pro kterou si ji fanoušci tolik oblíbili. Nakonec to ale bylo jedno - Loreen všechny přítomné strhla svou nezměrnou energií a nadšením, čímž některé nedostatky vynahradila. Až bude mít navíc v arzenálu i materiál nového alba, bude moci v budoucnu svůj koncert lépe rozdělit na jednotlivé polohy, aby odcházeli spokojeni už úplně všichni.


NÁZORY
  • === (mrs.bizarre, 14.04.2014 12:52) Reagovat

    a že tam bylo mužů na tom koncertě, co ! :D snad víc jak holek.

  • Byl to bezvadný koncert, Loreen je bohyně pódia... (PhilipTrent, 14.04.2014 15:22) Reagovat

    Byl to bezvadný koncert, Loreen je bohyně pódia a fanoušci ji milují z těch nejlepších důvodů. Skvělá hudba, fantastický interpret a nezapomenutelný zážitek!

  • Loreen (mmm, 14.04.2014 17:51) Reagovat

    No taková Ruslana, Lordi, Alexander Rybak nebo Lena taky hodně obohatili ze soutěže naše rádia. Nemyslím si, že Loreen je jedinou hvězdou po Celine Dion. Jinak koncert super!

    • Re: Loreen (Anonym, 15.04.2014 12:55) Reagovat

      Pravda! Taky Sertrab Erener a její Everyway That I Can! A co teprve Curt Nielsen a jeho Shes So High? Obě skladby hrál dokonce Radiožurnál! :-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Loreen se ptá, zda je to láska. Určitě ano! Novinka patří mezi její nejlepší singly (30.10.2023 07:54)
- Michael Schulte vládne českým rádiím, na paty mu šlapou Dua Lipa a Loreen (31.08.2023 11:00)
- V Eurovizi vyhrála podruhé Loreen, Vesna skončila desátá (14.05.2023 08:41)
- Kdo letos vyhraje Eurovizi? Česká Vesna pravděpodobně ne (12.05.2023 15:00)
- Video: Loreen představila novou píseň pro Eurovizi. Její první vystoupení s "Tattoo" přerušil aktivista (28.02.2023 11:42)
- Video: Loreen přezpívala "Un-Break My Heart". Nepravděpodobný cover vás uhrane temnou atmosférou (07.12.2020 17:00)
- Publicistika: Nejlepší zahraniční videoklipy roku 2017 podle musicserveru (18.01.2018 15:00)
- Recenze: Loreen vyklidila taneční parket. Introspektivní album "Ride" je temné a skvělé (07.12.2017 11:02)
- Video: Loreen natočila jednu z nejlepších písní roku. Opatřila ji však nejhorším klipem kariéry (18.10.2015 10:54)
- Audio: Utěšitelka Loreen v "I'm In It With You" ztrácí naději, přesto zůstává věrná (18.08.2015 11:52)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu