shop.musicserver.cz
Nové desky pro 16. týden

Nové desky pro 16. týden

Vydáno: 13.04.2014 15:26 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Ani druhý dubnový týden hlad po hvězdách neukojí. Nevadí. S další deskou přijdou Republic Of Two, s koncepčním albem Ziggy Marley, housle rozezní David Garrett a po třiceti letech se vrací Ben Watt. Představíme i náctileté nováčky - kapelu The Vamp a zpěvačku Zendayu. Rockoví příznivci budou mít žně s Die Happy, Gotthard či Black Label Society.

Pokud se v pondělí 14. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Republic Of Two - Silent Disco (vlastní náklad)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie folk

Republic of Two - Silent Disco
Pražská indie folková formace Republic Of Two tvořená autorskou dvojice Jiří Burian a Mikoláš Růžička, vydává po tříleté odmlce nové studiové album s názvem "Silent Disco". První informace o albu se objevily v souvislosti s natáčením videoklipu k singlu "Let's Escape From Who We Are". Čtvrté studiové album si dvojice produkovala sama ve spolupráci s producentem Ecsonem Waldesem v pražském studiu Biotech a tato spolupráce je zřetelná i na zvuku celého alba. "Při práci na třetí desce jsme hledali nový zvuk, nechali jsme ji uzrát a nechtěli jsme nic uspěchat, to je asi hlavní důvod, proč deska vychází po třech letech od té předchozí", dodávají Republic Of Two. "Silent Disco" je prozatím k dispozici digitálně, fyzicky bude k dostání až 25. dubna, kdy album pokřtí v pražské Akropoli.


Die Happy - Everlove (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Die Happy - Everlove
Že mateřství Martě Jandové nesmírně prospělo, o tom není pochyb. S novými dojmy, energií a podporou rodiny a přátel se zpěvačka společně s dalším osazenstvem své kapely Die Happy pustila do příprav nové desky. "Everlove" vychází po čtyřleté pauze a fanouškům přináší třináct novinkových kousků, které muzikanti předvedou také naživo na festivalu Masters Of Rock. Die Happy letos slaví navíc dvacetileté výročí své existence a pokud víte už teď, že na ně nebudete mít v létě čas, nevynechejte plánované slavnostní unplugged vystoupení v říjnu. Pilotním singlem k albu se stal kousek "I Could Die Happy" a vy si ho s příslušným klipem můžete vychutnat zde.


Tip týdne

Ziggy Marley - Fly Rasta (Bertus)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: reggae

Ziggy Marley - Fly Rasta
Dokážete si představit, že v reggae může vzniknout koncepční album. Pokud je vaše odpověď záporná, Ziggy Marley vás svým albem "Fly Rasta" rychle vyvede z omylu. Pětinásobný držitel ceny Grammy totiž na své pátém LP ztvárnil představu, v níž se lidstvo vlivem krize na Zemi, musí stěhovat na Mars. V deseti písních pak představuje projekty založené na dobré víře a pozitivním způsobu myšlení, které z této situace vznikly. V této vizi mu byli partnery výborní muzikanti jako Sly and Robbie, James Gadson (Bill Withers, Quincy Jones, Paul McCartney), Lyle Workman (Sting, Beck), Brian MacLeod (Sheryl Crow), Steve Ferrone (Tom Petty), Zac Rae (Lana Del Rey), Brett Dennen a vokálem mu přispěli i Melody Makers. Album produkoval Dave Cooley (J Dilla, Silversun Pickups) a už když se zaposloucháte do ukázek v internetovém obchodě Amazon.com, z určitých fragmentů zjistíte, že inspirací mu byla hudba Johna Lennona.


Black Label Society - Catacombs Of The Black Vatican (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Black Label Society - Catacombs Of The Black Vatican
Zakk Wylde a jeho Black Label Society Club připravili pro své fanoušky v pořadí devátou studiovou desku. Novinka s titulem "Catacombs Of The Black Vatican" je prvním albem, na kterém se podílel bývalý bubeník Breaking Benjamin Chad Szeliga, který nahradil Mikea Froedgea. Z jedenácti nových písní možná znáte z rádií singl "My Dying Time". A pokud jste ještě neměli tu čest, určitě to napravte a zavítejte na Vevo kapely. Sám kytarista a producent Zakk Wylde popisuje zvuk novinky "jako na těch předešlých plackách, jen s jinými názvy písniček."


Ben Watt - Hendra (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní folk rock / folktronica

Ben Watt - Hendra
Angličana Bena Watta možná znát nebudete, nicméně duo Everything But The Girl, jejímž je členem, s velkou pravděpodobností ano. Ačkoli za posledních několik let vydal pár EP, jeho prvnímu a zároveň poslednímu LP "North Marine Drive" bylo loni kulatých třicet let. Letos na něj konečně naváže novou deskou "Hendra", kterou charakterizuje jako folk-rockovou nahrávku elektronického věku. Nahrával ji v Londýně a v Berlíně a spolupracovníky mu byli někdejší kytarista Suede Bernard Butler a v Berlíně usazený producent Ewan Pearson. Asi nejpřekvapivějším hostem je ovšem David Gilmour ve skladbě "The Levels". Prvních tři ochutnávky alba si můžete poslechnout na webu Bena Watta.


Gotthard - Bang! (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock

Gotthard - Bang!
Švýcarští hard rockeři z Gotthard na sebe brzy pozorní novinkovou deskou "Bang!", ze které se v rádiích už nějakou dobu ohřívá pilotní singl "Feel What I Feel", ke kterému vznikl i klip. Po dva roky starém počinu "Firebirth", kterým se kapela snad alespoň z části vzpamatovala ze smrti oblíbeného a charismatického frontmana Stevea Lee, je z kapely cítit daleko větší elán a opět ona pověstná švýcarská "jiskra". Z dalších se na desce podílel také třeba Ronald Prent, který obstaral mix a jehož um si vyžádaly také další kapely jako Scorpions, Def Leppard nebo i Within Temptation.


David Garrett - Caprice (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: klasický crossover

David Garrett - Caprice
Davida Garretta v Nových deskách zmiňujeme poměrně často. Další jeho počin dostal jméno "Caprise" a německý houslista, považovaný zároveň a nejrychlejšího na světě, na něj zařadil celkem čtrnáct skladeb, včetně velmi známého Mozzartova "Rondo A La Turca", tématu z "Labutího jezera", nebo "Rachmaninova koncertu č. 2". Při nahrávání ho doprovázela dvě hudební tělesa - Mnichovský Rundfunkorchester a italský Ricciotti Ensemble. Na "Caprice" přivítal také dva hosty - italského tenora Andreu Bocelliho a zpěvačku Nicole Scherzinger, která se tu představí v netradiční klasické roli. Ukázky všech skladeb včetně těch s hvězdnými hosty, najdete na Supraphonline.cz.


Lacuna Coil - Broken Crown Halo (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: gothic metal

Lacuna Coil - Broken Crown Halo
Oblíbená moderní metalová formace Lacuna Coil opouští nahrávací studio a s radostí uvádí na trh sedmou studiovou desku "Broken Crown Halo". S produkcí nyní vypomohl Jay Baumgardner, jenž dříve významně spolupracoval také se Sevendust, Papa Roach nebo Godsmack a P.O.D. Plody jeho společné práce s Lacuna Coil jste mohli ohodnotit už začátkem roku prostřednictvím singlu "Nothing Stands In Our Way". Jestli si ho teď tak narychlo nedokážete vybavit, máme pro vás lyric video. Na stejném odkaze najdete také stream celé novinkové desky "Broken Crown Halo".


The Vamps - Meet The Vamps (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / surf pop

The Vamps - Meet The Vamps
Kapel, které tvoří několik pohledných mladíků, prý nebude nikdy dost a jedna taková právě vydává svůj debut. Řeč je o britské čtveřici The Vamps, která vznikla v roce 2012. Dali se dohromady přes sociální sítě, ovšem drobný rozdíl oproti jejich kolegům typu One Direction by tu byl. Kromě toho, že pánové zpívají, jsou všichni i muzikanty a autory hudby i textů. Na svůj debut "Meet The Vamps" zařadili celkem patnáct písniček a s několika z nich jim vypomohli například Espen Lind, Bruno Mars, TMS, či Savan Kotecha, kteří se jinak postarali i o produkci alba. Jak poznáte z několika videí na webu kapely, případně z ukázek na Supraphonline.cz, společně nahrávku nasměrovali k popu s prvky surf popu a rocku a nebáli se použít ani fragmenty hitu "Cecilia" od Paula Simona a Arta Garfunkela.


Zendaya - Zendaya (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / dance pop / r'n'b

Zendaya - Zendaya
Ačkoli by jméno Zendaya může svádět k představě nějaké mystické metalové kapely, skutečnost je poněkud jiná. Jedná se o další akvizici labelu Hollywood Records, která navazuje na jména jako Hilary Duff, Miley Cyrus, Demi Lovato či Selenu Gomez. Už jste asi pochopili, že Zendaya je další mladá, konkrétně sedmnáctiletá, půvabná herečka, která se dala i na zpívání. Svoji kariéru odstartovala jako členka taneční skupiny a od roku 2009 se jejím domovem stal Disney Channel, kde se uchytila v sitkomech a následně i filmech. Její eponymní album vyšlo v severní Americe již loni v září a nyní expanduje i do zbytku světa. Zpěvačka na něm spolupracovala s armádou autorů a producentů, mezi nimiž nejznámější budou nejspíš Nick Jonas, The Monsters And The Strangerz (Big Sean, Flo Rida) nebo americká zpěvačka Dawn Richard. Zda vás její mix popu, r'n'b a taneční hudby zaujme, můžete zjišťovat prostřednictvím videí na jejím VEVU, zatímco ukázky všech písní z alba nabízí Supraphonline.cz


Jan Klusák - Invence (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: komorní hudba

Jan Klusák - Invence
Doma se jméno Jana Klusáka, coby herce i autora hudby, nejčastěji spojuje s filmy či s Divadlem Járy Cimrmana. Výrazná a nepřehlédnutelná je však jeho stopa na poli skladatelském. Byl žákem J. Řídkého a P. Bořkovce a jako jeden z prvních se i přes odpor režimu odvážně přiklonil k technikám Druhé vídeňské školy, Nové hudby, dodekafonie a serialismu. Na předkládaném kompletu "Invence" je zřejmá cesta, kterou skladatel urazil za více než půl století od dokončení první z nich v roce 1961. Do obsahu dvou diskového titulu vám dá nahlédnout internetový obchod Supraphonline.cz.


V krátkosti

  • Ačkoli se České republiky letošní Eurovision Song Contest netýká, nic nebrání tomu, aby i u nás vyšla dvou disková kompilace letošních soutěžních písniček s logickým názvem "Eurovision Song Contest 2014". Jen připomeneme, že oproti loňsku v dánské Kodani neuvidíte zástupce Chorvatska, Bulharska, Kypru a Srbska a naopak se vrací Polsko a Portugalsko.
  • Na DVD a Blu-Ray se dostává dokument "Afraid Of The Dark" o životě slavného zpěváka Nat King Colea. Téma, které je o to silnější, že začíná v době, kdy Amerikou otřásá hnutí Klu Klux Klan, segregace a předsudky vůči barevnému obyvatelstvu. Dokument má na svědomí John Brewer, kterého proslavil podobně koncipovaný dokument "BB King: The Life Of Riley". Při natáčení měl neomezený přístup do archivu Nat King Colea, kde dokonce objevil dosud nikdy nezveřejněnou nahrávku.
  • Do českých kin se pomalu blíží "The Amazing Spider-Man 2", ale ještě v předstihu před premiérou bude k dostání stejnojmenný soundtrack k němu. Jeho náplní je pochopitelně hudba z filmu, kterou měl na starosti Hans Zimmer. Ten si pro nahrávání sestavil svoji superkapelu The Magnificent Six, jejímiž členy jsou například Pharrell Williams; Johnny Marr, nebo Dave Stewart.


Dále vychází:

Brainstorm - Firesoul (Box) (Mystic Production)
Diabulus In Musica - Argia (Mystic Production)
Great Big World - Is There Anybody Out There (H'art)
H.E.A.T. - Tearing Down The Walls (Mystic Production)
Pyrrhon - The Mother Of Virtues (Mystic Production)
Ringworm - Hammer Of The Witch (Mystic Production)
The Cadillac Three - Tennessee Mojo (Universal)
Triptykon - Melana Chasmata (Universal)
Tuomas Holopainen - The Life And Times Of Scrooge (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Ben Watt - Hendra (Universal)
Black Label Society - Catacombs Of The Black Vatican (Mystic Production)
Gotthard - Bang ! (Mystic Production)
Lacuna Coil - Broken Crown Halo (Universal)
Status Quo - Tokyo Quo (Universal)
Steel Panther - All You Can Eat (Mystic Production)
Triptykon - Melana Chasmata (Universal)
Tuomas Holopainen - The Life And Times Of Scrooge (Mystic Production)

Reedice:
Herecký portrét Olgy Scheinpflugové (Supraphon)
Historie psaná šelakem - Něco se smí (Supraphon)
Ota Čermák - Píseň o růži (Supraphon)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Naživo: Hans Zimmer bez Hanse Zimmera vzal diváky v O2 areně na cestu kolem světa (09.03.2024 19:59)
- Fotogalerie: Hudební a vizuální show The World Of Hans Zimmer v obrazech (09.03.2024 18:47)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Billie Eilish Rush Mirai Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu